Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:51:09

10 неймовірних “трюків”, які значно полегшать наше життя

11.08.2019   21:14Агенцiя

Всупереч загальнопоширеній думці, чашка кави перед сном стимулює “сонні” можливості організму. Попри значну кількість лайфхаків про здоров’я, наступні з нашого списку досить невідомі широкому загалу.

Щоб покращити ваше життя, для вас 10 маловідомих лайфхаків. Декотрі дуже суперечливі, але повірте — їх варто випробувати.

1. Якщо вночі захотілося в туалет — ідіть до пункту призначення, заплющивши одне око

Нічний похід в туалет після гарного і міцного сну загрожує безповоротно знищити останній. Коли ви встаєте в туалет і вмикаєте світло, мозок сприймає цей сигнал за початок ранку, і вже не може заснути.

Якщо тримати одне око заплющеним, на сітківку ока, а відповідно і до мозку, потрапить менше світла. Опісля “відвідин” туалету ви знову зможете швидко заснути.

2. Масаж вух дуже корисний для здоров’я

 

Натискання на певні ділянки вушної раковини дуже корисні для цілого організму. Рефлексологія — наука про мануальний вплив на окремі точки вуха, яка позитивно розв’язує різні проблеми зі здоров’ям: від втамування головного болю до покращення травлення.

Різні частини вуха відповідають за різні частини організму:

1. Спина і плечі
2. Різні органи
3. Суглоби
4. Носові пазухи й гортань
5. Травлення
6. Голова і серце

3. Кругові оберти головою для полегшення болю в руках

Згадайте те відчуття, коли, прокинувшись посеред ночі, відчуваєш “голки та шпильки” в руках. Це стається тому, що вночі ми легко можемо “заспати” руку: прилігши її переривається нормальне кровопостачання і тканини органу не отримують достатньої кількості кисню.

 

Не трясіть руками, намагаючись їх “розбудити” – краще кілька разів з боку в бік покрутіть головою. Такий прийом має допомогти, адже нервові закінчення шиї переходять від голови прямо до рук.

4. Налякайте себе — і гикавка припиниться

Коли вона починається, її так важко припинити — ми про гикавку. Хоча насправді ми не помічаємо, але кожна гикавка припиняється через кілька хвилин. Щоб швидко її зупинити, попросіть когось зненацька налякати вас або здивувати.

Раптова дія змушує серце швидше битися і покращує циркуляцію крові. І в той час ми забуваємо про гикавку.

5. Спіть у прохолодному приміщенні

 

Сон в прохолодній кімнаті дуже сприятливий для здоров’я взагалі — ми й швидше засинаємо, і краще спимо. Низька температура сну в кімнаті — приблизно 16-18 градусів за Цельсієм, — запобігає розвитку діабету II типу, заохочує організм виробляти гормон мелатонін. Останній не лиш забезпечує добрий сон, а ще і є чудовим антивіковим засобом.

6. Пийте каву для швидшого і кращого засинання

Японські дослідження виявили, що люди, які перед “обіднім сном” випивали 1-2 чашки кави, були значно бадьорішими та швидше виконували завдання на комп’ютері, аніж ті, хто спав без кави.

7. Під час ін’єкції лікаря покашляйте

Навіть якщо мова йде про захист від хвороби, так багато людей боїться голок під час ін’єкцій. Пропонуємо один легкий спосіб полегшити біль від уколів — кашель. Численні дослідження довели, що він допоможе зменшити больову чутливість від голки.

Науці ще достеменно не відомо, чому стається саме так, але припускають, що кашель може призвести до збільшення припливу крові й притуплення болю.

8. Їжте морозиво задля задоволення і не бійтеся головного болю

Головний біль після споживання холодної їжі чи напоїв — звична річ. Це відбувається тому, що мозок пробує сам зігрітися, і для цього виникають зміни в організмі, а саме — болить голова.

Щоб не боліла голова — потріть язиком верхню частину піднебіння.

9. Не чистьте зуби одразу після прийому їжі

Чищення зубів одразу після прийому їжі, здавалося б, допоможе вичистити всі рештки їжі з зубів, але така думка помилкова. Річ у тім, що часто в харчових продуктах, які ми споживаємо, міститься кислота (згадайте помідори, лимони, апельсиновий сік і так далі). Під час чищення щіткою зубна паста вступає в реакцію з цими кислотами, а це розщеплює емаль. Тому зачекайте щонайменше пів години, і сміливо беріться до гігієни ротової порожнини.

10. Жуйка покращує пам’ять

Дослідження, проведені в університеті міста Ковентрі, з’ясували, що жувальна гумка з присмаком м’яти може суттєво зменшити ознаки втоми та налаштувати людину на роботу. Ще в іншому дослідження психологи Великої Британії визначили, що жування гумки на 35% покращило пам’ять і результати тестів. Отож, коли наступного разу будете готуватись до іспитів, не сьорбайте каву, а скуштуйте жувальну гумку.

А які інші цікаві лайфхаки знаєте ви? Поділіться з нами в коментарях і якщо стаття була для вас корисною, розкажіть про неї друзям.

джерело

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.