Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 6 червня, 11:05:22

Літні десерти. 5 чудових рецептів тартів з ягодами та фруктами

07.07.2019   18:57Агенцiя

Тарти і Тарт Татени - популярні у Франції відкриті пироги. Вони бувають солодкими й солоними, а їхня основна відмінність в тому, що в тартах начинка викладається на тісто, в татенах же навпаки, начинка накривається тістом.

Маленькі тарти називаються тарталетками. Нам здається, що літо - це відмінна можливість побалувати себе смачними тартами зі свіжими фруктами та ягодами, тому сьогодні ми ділимося з вами своїми улюбленими рецептами.

ГРУШЕВИЙ ТАРТ ТАТЕН

1 склянка борошна
1 склянка цукру
150 г вершкового масла
4 груші
1 яйце
Кориця

1. Півпачки масла порубати ножем, додати половину цукру, борошно, яйце та вимісити тісто. Скачати з тіста кулю і покласти його в холодильник на 30 хвилин.
2. Цукор розтопити в сотейнику, помішуючи, до карамельного відтінку. Додати масло, що залишилося, корицю.
3. З груш вийняти серцевину та нарізати часточками. Додати груші в карамель і перемішати. Готувати на повільному вогні 10-15 хвилин, щоб груші стали м'якими, але не втратили форму.
4. Форму для запікання змастити маслом. Покласти шматочки груші та полити карамеллю.
5. Розкачати тісто і накрити ним груші. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
6. Готовий тарт остудити та перевернути на блюдо.

ЯГІДНИЙ ТАРТ

Тісто:
250 г борошна
200 г вершкового масла
100 г цукрової пудри
1 яйце
Дрібка солі
Крем:
½ л молока
4 жовтки
50 г вершкового масла
40 г крохмалю
30 г цукру
Начинка:
500 г ягід (полуниця, малина, ожина, смородина)

1. Вершкове масло розм'якшити та перетерти з цукровою пудрою. Додати яйце і гарно перемішати. Всипати борошно та вимісити тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
2. Приготувати крем. Молоко вилити в каструльку, поставити на вогонь і довести до кипіння. В іншій каструльці жовтки перемішати з крохмалем. Влити в жовтки гаряче молоко, постійно помішуючи. Поставити на вогонь, довести до кипіння і потримати, поки він трохи загусне. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури, постійно помішуючи, накрити плівкою.
3. Розкачати тісто та викласти у форму для запікання. Виделкою по всьому тісту проколоти дірочки. Накрити пергаментом і випікати в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Готове тісто остудити, покласти на нього крем і прикрасити ягодами.

АБРИКОСОВИЙ ТАРТ ТАТЕН

Тісто:
200 г борошна
100 г вершкового масла
2 ст. ложки цукру
2-3 ст. ложки крижаної води
Дрібка солі
Начинка:
10 абрикосів
50 г вершкового масла
½ склянки цукру

1. Борошно змішати з цукром і сіллю, холодне масло порубати ножем з борошняною сумішшю, влити воду, замісити тісто і поставити його в холодильник на ніч.
2. Розкачати тісто в коло діаметром на 1-2 см більше, ніж діаметр форми. Покласти розкачане коло в морозилку.
3. Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточки.
4. У маленькій каструльці розтопити на слабкому вогні масло, всипати цукор, помішуючи, почекати, доки цукор розтане. Зняти з вогню, вилити у форму для випікання, злегка змастити стінки форми маслом, залишити хвилин на 10-15 охолонути.
5. На карамель викласти абрикоси. Накрити фрукти тістом, краї злегка підгорнути і "запнути", щоб абрикосів не було видно.
6. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Готовий тарт остудити і обережно перевернути на блюдо або тарілку.

СЛИВОВИЙ ТАРТ ТАТЕН

400 г готового листкового тіста

½ кг слив
3 ст. ложки цукру
50 г вершкового масла

1. Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки, розрізати кожну половинку ще на дві частини.
2. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати цукор і, помішуючи, почекати доки він не перетвориться на карамель.
3. Вилити карамель в силіконову форму, зверху викласти сливи, накрити тістом і підім'яти його під фрукти. Проколоти виделкою дірочки в тісті.
4. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Готовий пиріг трохи остудити та перевернути на блюдо.

СМОРОДИНОВИЙ ТАРТ

Тісто:
200 г борошна
3 ст. ложки цукру або цукрової пудри
100 г вершкового масла
1 жовток
2 ст. ложки холодної води
1 ст. ложка лимонного соку
Дрібка солі
Начинка:
400 г чорної смородини
150 мл жирних вершків або сметани
½ склянки меленого мигдалю
2 ст. ложки цукру
1 яйце

1. Змішати борошно, цукор і сіль. Холодне масло порубати ножем, змішати з борошном, додати жовток, влити воду, змішану з лимонним соком. Пересипати тісто на суху поверхню і сформувати з нього диск, не розминаючи і не замішуючи. Загорнути диск у пластикову плівку та покласти в холодильник на півгодини.
2. Покласти тісто в форму, проколоти виделкою в декількох місцях, поставити в холодильник ще на півгодини.
3. Посипати тісто мигдалем, зверху рівномірно викласти ягоди.
4. Яйце збити вінчиком з цукром і вершками, вилити суміш на ягоди.
5. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Останні новини Чернігівщини

Про реалії сьогодення, співпрацю зі ЗМІ та старт чергового обласного конкурсу журналістських робіт йшла мова під час зустрічі Ігоря Вдовенка із медійниками Чернігівщини

Про реалії сьогодення, співпрацю зі ЗМІ та старт чергового обласного конкурсу журналістських робіт йшла мова під час зустрічі Ігоря Вдовенка із медійниками Чернігівщини 10:12

У переддень відзначення Дня журналіста голова обласної ради Ігор Вдовенко за традицією поспілкувався із представниками медіаспільноти Придесення.

В області розширюватиметься виробництво енергії з альтернативних видів палива

В області розширюватиметься виробництво енергії з альтернативних видів палива 10:07

Зацікавленість у збільшенні обсягів виробництва тепла з альтернативних видів палива висловили всі учасники наради, яку перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний провів днями за участю керівників теплопостачальних підприємств.

Нелегкий пошук. У кого більше шансів знайти роботу під час карантину?

Нелегкий пошук. У кого більше шансів знайти роботу під час карантину? 09:56

Суттєве зменшення кількості вакансій та зростання чисельності безробітних – такі наслідки коронакризи для сфери зайнятості. Конкурувати за вільні робочі місця в області стало складніше, адже на кожне претендує 28 осіб проти 6-ти рік тому (за даними на 1 червня 2020).

Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні

Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні 09:41

Проект формату майбутніх районів – їхню кількість та склад по кожній області - Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

На Чернігівщині державні виконавці стягнули майже 1,6 млн грн боргів по зарплаті

На Чернігівщині державні виконавці стягнули майже 1,6 млн грн боргів по зарплаті 09:35

З початку 2020 року фахівці юстиції Чернігівщини у примусовому порядку стягнули з підприємств області 1,6 мільйона гривень заборгованості по заробітній платі.

АНОНСИ ПОДІЙ