Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 4 грудня, 01:15:21

Смачні рецепти вихідного дня: 5 рецептів рагу на будь-який смак

26.05.2019   14:37Агенцiя

Рагу – одна з найпоширеніших і улюблених страв, яка є практично в кожній кухні світу. Воно буває м’ясне, овочеве, грибне, з морепродуктами і рибою. Розповідаємо секрети приготування і ділимося смачними рецептами.

Секрети ідеального рагу

  •     Якщо ви збираєтеся готувати змішане рагу з овочів і м’ясних інгредієнтів, то їх необхідно нарізати досить дрібно і обсмажувати окремо, а вже після цього тушкувати в загальній ємності.
  •     Якщо зовсім немає часу, то всі продукти можна закладати одночасно, але в цьому випадку овочі потрібно нарізати більшими кусками, а м’ясо – дрібнішими.
  •     Не розварюйте овочі до кашоподібного стану.
  •     Найкраще нарізати інгредієнти в одному стилі і приблизно однакового розміру – соломкою, кубиком або півкільцями.
  •     Рагу не повинно бути рідким, як суп, – рідина повинна тільки покривати інгредієнти.
  •     Щоб надати овочам або м’ясу насичений смак, можна використовувати трохи м’ясного чи овочевого бульйону або білого вина.

Класичне рагу з яловичини

Інгредієнти:

    Яловичина (вирізка) – 1,2 кг
    Сіль, перець – за смаком
    Оливкова олія – 3 ст. л.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Часник – 4 зубчики
    Морква – 3 шт.
    Стебло селери – 2 шт.
    Борошно – 50 г
    Яловичий бульйон – 750 мл
    Червоне сухе вино – 500 мл
    Томатна паста – 2 ст. л.
    Соєвий соус – 2 ст.л.
    Лавровий лист – 2 шт.
    Чебрець – 4 гілочки
    Картопля – 400 г

Спосіб приготування:

    Яловичину нарізати на шматочки, посипати сіллю і перцем.
    Нагріти 1,5 ст. л. олії в глибокій сковороді на сильному вогні.
    Додати 1/2 частини яловичини і обсмажувати, помішуючи, приблизно чотири хвилини. Викласти в миску і обсмажити іншу яловичину, додавши олії, якщо потрібно.
    Зменшити вогонь до середнього. Додати одну столову ложку олії і обсмажити подрібнені цибулю і часник протягом двох хвилин, поки цибуля не стане м’якою і золотистою по краях.
    Додати порізані кубиками моркву і селеру і готувати ще одну хвилину, помішуючи.
    Додати борошно і перемішати.
    Додати бульйон, червоне вино, томатну пасту і соєвий соус. Добре розмішати.
    Додати готову яловичину (разом з соком), чебрець, лавровий лист і картоплю, очищену і порізану кубиками. Розмішати. Рідина повинна покривати рагу майже повністю. При необхідності додати трохи води.
    Довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого і залишити рагу повільно кипіти.
    Накрити сковороду кришкою і тушкувати протягом 1 години 45 хвилин або поки яловичина не стане досить м’якою.
    Зняти кришку і тушкувати ще 30 хвилин, поки соус трохи не випарується.
    Приправити за смаку сіллю і перцем.
    Готове рагу прикрасити гілочкою свіжого чебрецю або посипати зеленню петрушки.

Морське рагу з креветками і мідіями

Інгредієнти:

    Помідори у власному соку – 800 г
    Оливкова олія – 0,5 ст.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Кріп свіжий – пучок
    Часник – 4 зубчики
    Сіль і перець – за смаком
    Лавровий лист – 2 шт.
    Біле сухе вино – 1 чашка
    Овочевий або рибний бульйон – 4 чашки
    Мідії – 700 г
    Креветки очищені – 450 г
    Філе палтуса – 450 г
    Петрушка свіжа – 0,5 чашки
    Хрусткий хліб для сервірування

Спосіб приготування:

    Помістити помідори в глибоку миску і розчавити на великі шматки.
    Нагріти оливкову олію у великій каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додати нарізані цибулю, кріп, часник і приправити сіллю і перцем. Обсмажувати, поки овочі не стануть м’якими і підсмаженими (8-10 хвилин).
    Додати петрушку, лавровий лист і добре перемішати. Готувати ще хвилину.
    Додати біле вино, подрібнені помідори і приправити сіллю і перцем. Готувати це 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб уварити томатний сік.
    Додати бульйон і довести до кипіння.
    Зменшити вогонь до середнього і варити рагу на повільному вогні 45-60 хвилин, приправляючи сіллю і перцем по мірі необхідності.
    Збільшити вогонь до середнього і додати мідії. Готувати, поки вони не почнуть розкриватися, близько п’яти хвилин.
    Додати креветки і палтус, нарізаний шматочками, і готувати ще чотири хвилини, поки мідії повністю не відкриються, а креветки і риба повністю не приготуються.
    Зняти каструлю з вогню і розлити рагу по тарілках. Подавати з хрустким хлібом і посипавши дрібно рубаною зеленню.

Кремове рагу з грибами і куркою в мультиварці

Складові:

    Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    Оливкова олія – 2 ст. л.
    Куряча грудка – 800 г
    Сіль – 1 ч. л.
    Печериці – 200 г
    Часник – 4 зубчики
    Лавровий лист – 2 шт.
    Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
    Чорний перець – 1/2 ч. л
    Курячий бульйон – 125 мл
    Діжонска гірчиця – 1 ч. л.
    Сметана – 75 мл
    Кукурудзяний або картопляний крохмаль – 1 ч. л.
    Свіжа петрушка – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

    Встановити на мультиварці режим “Жарка”.
    Додати в чашу нарізану цибулю, оливкову олію і сіль і обсмажувати 3-4 хвилини, поки вони не стануть м’якими.
    Додати курку, нарізану кубиками, гриби, часник, лавровий лист, мускатний горіх, перець, бульйон, воду, діжонську гірчицю і все перемішати. Включити режим “Тушити” і готувати 25-30 хвилин.
    Кілька столових ложок рідини з рагу вилити в миску і розчинити в ній крохмаль. Вилити назад в чашу з рагу і перемішати.
    Додати сметану і знову перемішати. Готувати ще 5-10 хвилин.
    Готове рагу подавати, посипавши свіжою петрушкою, з хрустким хлібом.

Рагу зі свининою, соусом теріякі і ананасами

Інгредієнти:

    Свинина (полядвиця) – 500 г
    Морква – 4 шт.
    Курячий або овочевий бульйон – 0,5 чашки
    Соус теріякі – 3 ст. л.
    Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
    Ананаси консервовані – 230 г
    Болгарський перець – 1 шт.

Спосіб приготування:

    Свинину нарізати кубиками і обсмажувати в глибокій сковороді до рум’яного стану.
    Додати нарізану кубиками моркву, бульйон і соус теріякі.
    Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.
    Змішати кукурудзяний крохмаль з консервованим ананасовим соком, вилити суміш в сковороду з рагу.
    Додати ананас і болгарський перець, нарізаний кубиками. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин або до загустіння.

Овочеве рагу

Інгредієнти:

    Оливкова олія – 2 ст. л.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Болгарський перець – 1 шт.
    Часник – 5 зубчиків
    Паприка – 1 ст. л.
    Мелений кмин – 1,5 ч. л.
    Мелений коріандр – 2 ч. л.
    Овочевий бульйон – 6 ст.
    Картопля – 450 г
    Кіноа або пшоно – 1 чашка
    Кукурудза консервована – 1 чашка
    Помідори – 2 шт.
    Зелений горошок – 1 чашка
    Сіль і перець – за смаком
    Сир фета – 120 г
    Авокадо – 1 шт.
    Свіжа кінза – 0,5 чашки

Спосіб приготування:

    Нагріти олію в сковороді з товстим дном. Додати нарізані цибулю і болгарський перець і обсмажувати до розм’якшення (близько п’яти хвилин).
    Додати часник, паприку, коріандр і кмин і готувати ще 30 секунд.
    Додати бульйон і картоплю, довести до кипіння на сильному вогні.
    Зменшити вогонь до середнього, закрити сковороду кришкою і готувати все на повільному вогні десять хвилин.
    Додати промиту кіноа (пшоно) і варити вісім хвилин.
    Додати кукурудзу і готувати, поки картопля і кіноа не стануть м’якими (близько 5-7 хвилин).
    Додати помідори, горошок і тушкувати до готовності приблизно дві хвилини.
    Зняти рагу з вогню, приправити сіллю і перцем за смаком. При необхідності додати ще бульйону.
    Перед подачею прикрасити рагу кубиками авокадо, дрібно рубаною кінзою і кубиками сиру фета.

Останні новини Чернігівщини

Статистика COVID-19 на Чернігівщині: 503 нових випадки, 6 летальних та 293 одужавших

Статистика COVID-19 на Чернігівщині: 503 нових випадки, 6 летальних та 293 одужавших 18:42

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 3 грудня в області зафіксовано 503 нових випадків COVID-19.

Мена: міський голова та депутати склали присягу

Мена: міський голова та депутати склали присягу 11:27

Розпочалися повноваження депутатського корпусу Менської міської ради восьмого скликання.

Ніжин: через власну необережність при палінні загинув 63-річний чоловік

Ніжин: через власну необережність при палінні загинув 63-річний чоловік 11:12

3 грудня о 03:24 до Служби порятунку "101" у м. Ніжині надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. Євлашівській. Телефонували сусіди, які помітили загоряння.

Патрульні з’ясували обставини пошкоджень на центральній алеї Чернігова

Патрульні з’ясували обставини пошкоджень на центральній алеї Чернігова 11:04

Сьогодні вночі, проїжджаючи центральною площею міста, екіпаж патрульної поліції звернув увагу на свіжі сліди автомобільних шин, які вели в напрямку тротуару.

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 10:52

Протягом минулої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.