Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:37:05

11 травня - Всесвітній день мігруючих птахів

11.05.2019   07:44Агенцiя

Всесвітній день мігруючих птахів відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.

Один з найдовших перельотів без зупинки здійснюють грицики малі з Аляски, його довжина близько 7 тисяч км.

Бути вільним, як птах в небі - мрія і прагнення безлічі людей. Хтось тільки на шляху до цього, а для когось це вже не питання, адже справжня свобода, вона ніколи не покидає нас. Вона супроводжує нас всюди і знаходиться всередині нашого серця, як знаходиться і всередині серця цих унікальних представників усього пернатого світу.

Всесвітній день, присвячений мигрирующим, або перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений в 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

Відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.

До 2006-го року, за даними проекту DilovaMova.com, цей день вже активно відзначався в Північній Америці і був ініціативою 1993-го року, втіленою орнітологами лабораторії Корнелла, Сполучені Штати Америки, але проблеми мігруючих птахів виникли далеко не сьогодні і не там, вже тим більше не в кінці минулого століття. Назріваючі проблеми перелітних птахів хвилювали прогресивне міжнародне співтовариство ще з початку минулого сторіччя, про що свідчить підписана в 1906-му році Міжнародна конвенція з охорони птахів і наступний за нею «Міжнародний договір про перелітних птахів», ратифікований у 1918-му році.

Звичайно ж проблема не зникла сама собою. Більш того, неспокійний час і проблеми свобод самої людини, перекрили в цьому плані самі добрі ініціативи. Будемо сподіватися, що цього разу нам всім і спільно, вдасться встановити чітку позитивну тенденцію у цьому питанні і наші пернаті друзі відчують позитивний рух. Нагадаємо, що 1-го квітня також відзначається «Міжнародний день птахів», присвячений подіям прийняття тієї першої Міжнародної конвенції з охорони птахів в 1906-му році.

В 2019 році Всесвітній день мігруючих птахів припадає на 11 травня.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.