Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:30:04

15 найкращих способів для прибирання дому

29.04.2019   14:05Агенцiя

У травневі свята та "затяжні" вихідні перед кожною господинею постає дилема: одного боку, хочеться зробити добре прибратися вдома, а з іншого - витратити на це якомога менше часу і сил. За допомогою цих порад з прибирання дому ви легко зможете цю дилему розв'язати.

1. Внутрішню поверхню мікрохвильової печі можна очистити за допомогою розчину води та оцту в пропорції 2:1. Глибоку миску з розчином, поставити у мікрохвильовку та увімкнути її на повну потужність, щоб вода кипіла. Через 10 хвилин вимкніть піч. Ще через 10 хвилин відкрийте дверцята і протріть вологою ганчіркою. Замість оцту можна використовувати лимонний сік. Послідовність дій – така ж сама.

2. Легко очистити духовку можна за допомогою мильної пари. Для цього налийте на деко трохи води, додайте кілька крапель миючого засобу, поставте в духовку і потримайте півгодини при температурі 150 градусів. Коли духовка охолоне, гарненько протріть її вологою ганчіркою. 

3. А ось саме деко від застиглого жиру можна очистити за допомогою солі. Насипте її на деко шаром приблизно півсантиметра і поставте у розігріту духовку на 30 хвилин. Коли сіль стане коричневого кольору, змийте її теплою водою.

4. Щоб почистити чайник від накипу, налийте в нього воду до максимальної позначки, додайте столову ложку оцту або лимонної кислоти, і прокип'ятіть. Після цього ще раз прокип'ятіть в чайнику чисту воду і злийте.

5. Щоб вікна блищали, і на них не було розводів, додайте у воду трохи нашатирного спирту або оцту.

 

6. Щоб змахнути пил з жалюзі достатньо провести по них рукою, попередньо вдягнувши на неї стару шкарпетку.

7. Щоб очистити будь-яку горизонтальну решітку, потрібно обернути ганчіркою столовий ніж і поводити ним між щілин. Таким же нехитрим способом можна вичистити бруд у куточках і на стиках поверхонь. Користуватися сухою або мокрою ганчіркою – вирішуйте самі.

8. Щоб відмити застарілі плями з поверхні плити, потрібно посипати їх харчовим розпушувачем і побризкати теплою водою. Коли вони скатаються, витріть їх вологою ганчіркою.

9. Щоб легко очистити електричний гриль або бутербродницю, нагрійте пристрій, потім вимкніть його з розетки, і покладіть на гарячу поверхню мокрі паперові рушники. Пар від мокрих рушників розм'якшить залишки їжі, і ви зможете легко їх прибрати, протерши вологою ганчіркою.

10. Наліт з поверхні ванни можна очистити за допомогою грейпфрута і звичайної солі. Грейпфрут потрібно розрізати навпіл, посипати зверху сіллю і протерти ним стінки ванної. Для кращого ефекту можна насипати сіль просто у ванну.

11. Якщо ви розбили посуд, це не тільки на щастя, але і досить легко прибрати. Зробити це можна за допомогою широкого скотча.

12. Щоб очистити підошву праски, потрібно розвести воду і оцет у рівних пропорціях, налити цей розчин у резервуар для води і увімкнути пару. Поводіть гарячою праскою по бавовняній тканині, періодично протираючи підошву сухою ганчіркою, поки вона не стане зовсім чистою.

13. Швидко очистити килим від шерсті домашніх тварин можна за допомогою гумового скребка для мийки вікон.

14. Темний наліт від чаю на стінках чашок найкраще очищається звичайною харчовою содою або сіллю.

15. Якщо ваша каструля пригоріла, налийте в неї води, додайте трохи оцту, лимонної кислоти або лимонного соку, і поставте на повільний вогонь. Потім вимкніть плиту і насипте в каструлю дві столові ложки соди. Зачекайте деякий час, після чого злийте рідину і протріть дно каструлі губкою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини