Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:29:24

Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

21.04.2019   14:31Агенцiя

В Україні авокадо не лише стало популярнішим, а й доступнішим у ціні. На прилавках можна знайти до 10 сортів різних за формою, розміром та кольором сортів. Середня ціна фрукта – 50 грн.

Авокадо є просто життєвонеобхідним для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя, адже саме у ньому міститься більше 20 поживних речовин, включно з клітковиною, великою кількістю вітамінів, калієм, і т.д.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Ось перелік деяких корисних властивостей цього фрукта:

  • У ньому міститься багато фолієвої кислоти, яка є просто незамінною при вагітності, адже саме фолієва кислота є надзвичайно корисною для здоров’я майбутньої мами та нормального розвитку малюка.
  • Авокадо є потужним джерелом вітаміну С, а тому цей продукт має антиоксидантну дію. Не варто забувати, що антиоксиданти допомагають запобігти появі раку, серцевосудинним захворюванням, вадам у розвитку, втраті пам’яті, а також уповільнити процес старіння.
  • Цей продукт містить багато вітаміну D, який є необхідним для здоров’я кісток.
  • Авокадо відомий високим вмістом вітаміну Е, який є дуже корисним для нервової системи.
  • Цей продукт допомагає контролювати рівень холестерину в організмі, регулюючи кількість тригліцеридів та жирних кислот Омега-3, які й сприяють виведенню шкідливого холестерину. Окрім цього, жирні кислоти Омега-3 є дуже корисними для зору та роботи мозку.
  • Він містить вітаміни А, С, В6, В12 та К, які зміцнюють нервову, когнітивну та імунну системи.
  • Завдяки високому вмісту вітамінів авокадо належить до продуктів, що захищають організм від утворення ракових клітин.
  • Авокадо є незамінним для пам’яті, адже жирні кислоти, які містяться у ньому, стимулюють роботу мозку.
  • Цей факт не є відомим широкому загалу, проте насправді авокадо має властивості афродизіаку. А все завдяки тому, що у ньому міститься велика кількість калію та клітковини, які допомагають покращувати циркуляцію крові, тим самим регулюючи статевий потяг.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Інші властивості

  • Вживання авокадо може сприятливо вплинути і на ваші очі, адже цей продукт містить речовини, що допомагають поглинати ультрафіолетові промені, вберігаючи тим самим сітківку ока від пошкоджень, а саме око від дегенеративних процесів.
  • Завдяки великій кількості вітамінів авокадо є своєрідним “щитом” організму від багатьох хвороб. Цей продукт також допомагає відновлювати шкіру та повертати їй колишню пружність.
  • Авокадо допомагає піклуватися про гігієну ротової порожнини, оскільки у ньому містяться речовини, що виявляють та знешкоджують ракові клітини у ротовій порожнині. Саме завдяки своїм чисельним корисним властивостям авокадо сприяє покращенню роботи цілого організму.
  • Окрім того, що авокадо допомагає дбати про стан здоров’я, він ще є незамінним помічником у схудненні. Ви можете досягнути значних результатів у скиданні ваги, якщо почнете регулярно вживати авокадо. Цей продукт прискорить обмін речовин та контролюватиме рівень жирів у крові. Проте пам’ятайте, що через свою високу калорійність авокадо може й нашкодити – деякі люди набирають зайві кілограми саме через надмірне споживання авокадо. Ми не радимо їсти авокадо в великих кількостях, а споживати його помірно.

Як вибрати і зберігати авокадо

Як і багато інших фруктів і овочі, авокадо надходять у продаж недозрілими. Плоди саме яскраво-зеленого кольору ми частіше бачимо на прилавках. Віддавайте перевагу авокадо з темною шкіркою, але без вм’ятин.

Щоб полегшити вибір, пропонуємо орієнтуватися на плодоніжки. Видаліть її і подивіться: якщо місце її кріплення зеленувате і жовте – авокадо оптимальної зрілості, якщо коричневе – поверніть товар туди, де лежав.

Не біда, якщо ви купили недозрілі плоди, вони відмінно доходять до кондиції при кімнатній температурі протягом декількох днів (поруч з яблуками ще швидше). Як показує практика, розрізане авокадо зберігає колір найкраще поруч з нарізаною цибулиною. Апетитний вигляд збережеться довше, якщо скропити м’якоть соком лимона або лайма. Ще один лайфхак: якщо вирішили залишити половинку авокадо на потім, не видаляйте кісточку.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Авокадо має бути у вашому раціоні!

Як вживати авокадо

Жирність і поживність – характерні риси авокадо. Саме ці якості плода перетворюють його в здорову альтернативу різним бутербродним намазкам, а також майонезу в салатах з морепродуктів або яєць.

 

Цільнозерновий хлібець з пастою з авокадо комбінуйте з іншими інгредієнтами на свій смак. Варені яйця, овочі, консервований тунець, горіхи, нут … Варіацій тостів з авокадо – безліч! Найпростіше – нарізати плід скибочками, скропити їх лимонним соком і викласти на тост. Корисний перекус наситить надовго.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Авокадо – рослинний аналог м’яса, джерело протеїну, обов’язковий продукт для спортсменів і бажаючих набрати м’язову масу. А як відомо, більше м’язів – менше жиру.

Кісточка авокадо заслуговує на окрему увагу. Вставте її в грунт – незабаром будете милуватися красивим кімнатним деревцем!

Джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини