Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 23 серпня, 22:23:32

8 простих рецептів смачних пісних солодощів

14.04.2019   10:39Агенцiя

Пропонуємо спробувати приготувати рецепти десертів, для приготування яких потрібні лише пісні продукти. До того ж, вони настільки гарні, що будуть до смаку навіть тим, хто не дотримується посту.

ЦУКЕРКИ З ГОРІХІВ І СУХОФРУКТІВ
 

100 г горіхів
100 г кураги
100 г чорносливу

1. Горіхи та сухофрукти подрібнити у блендері або м'ясорубці.
2. Всі інгредієнти добре перемішати і з отриманої маси сформувати цукерки-кульки.
3. Покласти цукерки на дошку або деко і поставити в холодильник на кілька годин.
 

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З АПЕЛЬСИНОМ І АВОКАДО
 

1 авокадо
1 апельсин
3 ст. ложки порошку какао
3 ст. ложки цукру

1. Зняти цедру з апельсину та видавити з нього сік.
2. Авокадо очистити і порізати на шматки.
3. Подрібнити в блендері авокадо та цедру лимона, додати цукор, какао, апельсиновий сік і добре перемішати.
4. Покласти у форму і поставити в морозилку на ніч.
 

МАКОВИЙ РУЛЕТ

2 склянки борошна
1 склянка води
1 ч. ложка сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру для тіста
2 ст. ложки рослинної олії
1 склянка маку
1 склянка цукру для начинки
1 ст. ложка крохмалю
½ ч. ложки солі

1. Дріжджі розвести в теплій воді, додати борошно, рослинну олію, цукор і сіль. Замісити тісто і дати йому трохи постояти.
2. Мак замочити у воді на півгодини. Злити воду, мак перетерти з цукром і крохмалем.
3. Тісто розкачати в тонкий пласт, зверху рівномірно викласти макову начинку. Згорнути тісто у рулет.
4. Випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

БАНАНОВО-ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО

2 банани
1 склянка борошна
1 склянка вівсяних пластівців
½ склянки родзинок
2 ст. ложки рослинної олії
½ склянки цукру
Сіль на кінчику ножа

1. Банани подрібнити у блендері до стану пюре.
2. Змішати в мисці всі інгредієнти.
3. З отриманої маси сформувати печиво і покласти його на деко, застелене пергаментом.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ

2 мандарини
1 лимон
1 апельсин
1 склянка цукру
1 склянка води

1. З цитрусів зняти цедру, покласти її у каструльку, всипати цукор, влити воду і варити на повільному вогні, щоб вийшов сироп. Цедру вийняти, сироп охолодити.
2. Очищені цитруси подрібнити до стану пюре в блендері.
3. Змішати пюре з сиропом, поставити в морозилку на 1 годину. Вийняти і ще раз все перемішати блендером. Повторити процедуру ще два рази з інтервалом в 1 годину.
4. Покласти у формочки і дати настоятися в морозилці протягом декількох годин (можна залишити на ніч).

ПЕЧЕНИЙ ГАРБУЗ З ЯБЛУКАМИ

500 г м'якоті гарбуза
3 яблука
½ склянки цукру
1 ст. ложка борошна
2 ст. ложки рослинної олії
½ ч. ложки солі
За бажанням - кориця, мускатний горіх

1. Гарбуз і яблука без шкірки і насіння нарізати скибочками.
2. Змастити скляну форму для запікання олією та викласти шарами скибочки гарбуза і яблук.
3. Змішати цукор, борошно, сіль і спеції. Посипати цією сумішшю яблука та гарбуз, скропити рослинною олією.
4. Запікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

ШОКОЛАДНИЙ ПИРІГ З ГОРІХАМИ

1,5 склянки борошна
½ склянки цукру
3 ст. ложки меду
1 склянка води
2 ст. ложки порошку какао
2 ст. ложки рослинної олії
1 ч. ложка соди
1 склянка горіхів (можна різних)
За бажанням - кориця, кардамон

1. Налити в каструльку воду, додати цукор, мед і олію, поставити на вогонь та, помішуючи, довести до однорідного стану. Остудити.
2. Додати какао, подрібнені прянощі й перемішати, всипати борошно і збити міксером.
3. Горіхи порізати ножем і всипати в тісто, перемішати.
4. Покласти тісто на змащену олією форму та випікати 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

ЛИМОННЕ ЖЕЛЕ

1 лимон
3 склянки води
1 склянка цукру
25 г желатину

1. Зняти цедру з половини лимона, замочити у воді, віджати. З лимона вичавити сік.
2. Влити воду в каструльку, всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
3. Додати цедру та желатин. Постійно помішуючи, ще раз довести до кипіння. Влити лимонний сік.
4. Гарячий сироп процідити крізь марлю, трохи остудити та налити у форму або вазочки.
5. Поставити в холодильник на кілька годин для застигання.

Останні новини Чернігівщини

Відбулось відкриття виставки

Відбулось відкриття виставки "Міфологічні мотиви та образи в українському мистецтві" 15:37

23 серпня у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана з нагоди Дня незалежності України відбулось відкриття виставки «Міфологічні мотиви та образи в українському мистецтві».

У Чернігові відзначили День Державного Прапора

У Чернігові відзначили День Державного Прапора 15:06

П’ятнадцять років тому на знак глибокої поваги українців до одного з основних символів держави був підписаний Указ Президента про встановлення Дня Державного Прапора України.

Призначено керівника комунального закладу РЛП

Призначено керівника комунального закладу РЛП "Міжрічинський" 13:29

Виконуючим обов’язки директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради призначено Сергія Кошового.

У Чернігові борються з самовільним під'єднанням до комунальних мереж

У Чернігові борються з самовільним під'єднанням до комунальних мереж 13:16

Щоквартально інспектори КП «Чернігівводоканал» виявляють по декілька самовільних приєднань до мереж комунального водопостачання та водовідведення.

Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав автомобіль

Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав автомобіль "швидкої" 12:59

Лікувально-профілактичний заклад «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради днями отримав новий сучасний автомобіль марки Peugeot.