Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 26 січня, 10:20:42

8 простих рецептів смачних пісних солодощів

14.04.2019   10:39Агенцiя

Пропонуємо спробувати приготувати рецепти десертів, для приготування яких потрібні лише пісні продукти. До того ж, вони настільки гарні, що будуть до смаку навіть тим, хто не дотримується посту.

ЦУКЕРКИ З ГОРІХІВ І СУХОФРУКТІВ
 

100 г горіхів
100 г кураги
100 г чорносливу

1. Горіхи та сухофрукти подрібнити у блендері або м'ясорубці.
2. Всі інгредієнти добре перемішати і з отриманої маси сформувати цукерки-кульки.
3. Покласти цукерки на дошку або деко і поставити в холодильник на кілька годин.
 

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З АПЕЛЬСИНОМ І АВОКАДО
 

1 авокадо
1 апельсин
3 ст. ложки порошку какао
3 ст. ложки цукру

1. Зняти цедру з апельсину та видавити з нього сік.
2. Авокадо очистити і порізати на шматки.
3. Подрібнити в блендері авокадо та цедру лимона, додати цукор, какао, апельсиновий сік і добре перемішати.
4. Покласти у форму і поставити в морозилку на ніч.
 

МАКОВИЙ РУЛЕТ

2 склянки борошна
1 склянка води
1 ч. ложка сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру для тіста
2 ст. ложки рослинної олії
1 склянка маку
1 склянка цукру для начинки
1 ст. ложка крохмалю
½ ч. ложки солі

1. Дріжджі розвести в теплій воді, додати борошно, рослинну олію, цукор і сіль. Замісити тісто і дати йому трохи постояти.
2. Мак замочити у воді на півгодини. Злити воду, мак перетерти з цукром і крохмалем.
3. Тісто розкачати в тонкий пласт, зверху рівномірно викласти макову начинку. Згорнути тісто у рулет.
4. Випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

БАНАНОВО-ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО

2 банани
1 склянка борошна
1 склянка вівсяних пластівців
½ склянки родзинок
2 ст. ложки рослинної олії
½ склянки цукру
Сіль на кінчику ножа

1. Банани подрібнити у блендері до стану пюре.
2. Змішати в мисці всі інгредієнти.
3. З отриманої маси сформувати печиво і покласти його на деко, застелене пергаментом.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ

2 мандарини
1 лимон
1 апельсин
1 склянка цукру
1 склянка води

1. З цитрусів зняти цедру, покласти її у каструльку, всипати цукор, влити воду і варити на повільному вогні, щоб вийшов сироп. Цедру вийняти, сироп охолодити.
2. Очищені цитруси подрібнити до стану пюре в блендері.
3. Змішати пюре з сиропом, поставити в морозилку на 1 годину. Вийняти і ще раз все перемішати блендером. Повторити процедуру ще два рази з інтервалом в 1 годину.
4. Покласти у формочки і дати настоятися в морозилці протягом декількох годин (можна залишити на ніч).

ПЕЧЕНИЙ ГАРБУЗ З ЯБЛУКАМИ

500 г м'якоті гарбуза
3 яблука
½ склянки цукру
1 ст. ложка борошна
2 ст. ложки рослинної олії
½ ч. ложки солі
За бажанням - кориця, мускатний горіх

1. Гарбуз і яблука без шкірки і насіння нарізати скибочками.
2. Змастити скляну форму для запікання олією та викласти шарами скибочки гарбуза і яблук.
3. Змішати цукор, борошно, сіль і спеції. Посипати цією сумішшю яблука та гарбуз, скропити рослинною олією.
4. Запікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

ШОКОЛАДНИЙ ПИРІГ З ГОРІХАМИ

1,5 склянки борошна
½ склянки цукру
3 ст. ложки меду
1 склянка води
2 ст. ложки порошку какао
2 ст. ложки рослинної олії
1 ч. ложка соди
1 склянка горіхів (можна різних)
За бажанням - кориця, кардамон

1. Налити в каструльку воду, додати цукор, мед і олію, поставити на вогонь та, помішуючи, довести до однорідного стану. Остудити.
2. Додати какао, подрібнені прянощі й перемішати, всипати борошно і збити міксером.
3. Горіхи порізати ножем і всипати в тісто, перемішати.
4. Покласти тісто на змащену олією форму та випікати 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

ЛИМОННЕ ЖЕЛЕ

1 лимон
3 склянки води
1 склянка цукру
25 г желатину

1. Зняти цедру з половини лимона, замочити у воді, віджати. З лимона вичавити сік.
2. Влити воду в каструльку, всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
3. Додати цедру та желатин. Постійно помішуючи, ще раз довести до кипіння. Влити лимонний сік.
4. Гарячий сироп процідити крізь марлю, трохи остудити та налити у форму або вазочки.
5. Поставити в холодильник на кілька годин для застигання.

Останні новини Чернігівщини

26 січня - День працівника контрольно-ревізійної служби України

26 січня - День працівника контрольно-ревізійної служби України 10:20

26 січня 1993 року був підписаний Закон за номером 2939-XII „Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні”. З того часу 26 січня святкується як „День робітника контрольно-ревізійної служби України”. Державна контрольно-ревізійна служба України є системою органів державної виконавчої влади.

Про результати досліджень атмосферного повітря йшлося на засіданні комісії в Чернігівській ОДА

Про результати досліджень атмосферного повітря йшлося на засіданні комісії в Чернігівській ОДА 11:54

23 січня під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка відбулося засідання обласної комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря.

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського представили нову збірку чернігівської письменниці Наталії Коси

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського представили нову збірку чернігівської письменниці Наталії Коси 11:43

«Право на щастя, або роздуми сучасної жінки» – таку назву має нова прозово-поетична збірка Наталії Коси. Її презентували в бібліотеці ім. М. Коцюбинського в рамках конкурсу «Книга року-2019».