Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:15:22

Ефективна дієта для шкіри

24.03.2019   11:35Агенцiя

Їжа для краси і здоров'я шкіри може бути такою ж ефективною, як хороший крем і салонна процедура. Тільки треба знати, що класти на тарілку. Ми склали рейтинг продуктів, які дуже любить наша шкіра.

1. Горіхи

Вони багаті полі-і мононенасиченими жирними кислотами, які є ключовим фактором свіжості і зволоженості шкіри. Вони містять у собі антиоксиданти, які допомагають загальмувати окислювальні процеси і відстрочити вікові зміни. Вони сповнені вітамінами А, E, B6 і B12, калієм і кальцієм, необхідними для нормального протікання обмінних процесів в шкірі. Вибирайте будь-який горіх за смаком: мигдальний або волоський, кешью або фісташки, кедрові або арахіс на додаток до зеленого листового салату, овочів або в складі соусу песто.

2. Пшеничні висівки

Цей ефективний дієтичний продукт не тільки допомагає тримати на висоті роботу травної системи, позбавлятися від токсинів і обманювати почуття голоду, але також і лікувати акне завдяки високому вмісту цинку. Цей мікроелемент робить шкіру гладкою та еластичною, тому що допомагає синтезувати колаген. Крім того, без нього повільно йде загоєння ран на різноманітних слизових оболонках.

3. Буряк

Це взагалі дуже дієтичний овоч - в ньому лише 42 калорії і купа клітковини. Але особливо цінний буряк калієм, який рятує шкіру від надмірної втрати вологи. Ми звикли їсти буряк вареним, але добре самкує і сирий у салатах, де не втрачає ні грама своїх корисних речовин.

4. Морська капуста

Водорості заслужили право не тільки входити до складу косметичних продуктів для обличчя і тіла, а й бути присутніми на нашій тарілці. У них є альгінова кислота, яка незамінна в програмі Детокс: вона виводить з організму шкідливі речовини і балансує роботу травної системи. Смак морської капусти не так легко полюбити, проте зробити це варто; тим більше є альтернатива у вигляді сушених водоростей, які активно вживаються в японській кухні.

5. Яйця

Яйця постачають нас вітамінами В, А і селеном - це мікроелемент, який необхідний для збалансованого стану шкіри. Він допомагає впоратися з акне, пігментними плямами, захищає від вільних радикалів і робить шкіру свіжою та еластичнішою. А крім того, білок просто необхідний для здоров'я волосся. Для гарного волосся неохдний раціон, в якому б були присутні яєчні страви 3-4 рази в тиждень.

6. Цитрусові

Якщо виробники косметичних продуктів змушені шукати «упаковку» для вітаміну С, яка дозволяла б без втрат доставляти його до шкіри разом з кремом, то особисто нам не потрібно довго роздумувати, щоб вирішити цю задачу. У самому корисному і зручному для нас вигляді вітамін С у великій кількості міститься в цитрусових. Вітамін С перешкоджає передчасному старінню і сприяє синтезу еластину - який поряд з колагеном забезпечує 90% успіху в справі молодості шкіри, підтримки її тонусу і свіжості.

7. Печінка

Яловича або куряча: і в тій, і в іншій рекордно багато вітаміну В2. Печінка тріски, так само як і фуа-гра, не містять стільки цього вітаміну. А важливий В2 для шкіри тому, що без нього вона стає вразливою, схильною до почервоніння і подразнень, сухості і дерматитів.

8. Авокадо

Олеїнова кислота, якій в авокадо дуже багато, сприяє регенерації шкіри і незамінна в віці, коли обличчя починає "в'янути". Ще в авокадо є вітаміни групи В і клітковина. Але найприємніше в авокадо - це те, що воно уповільнює діяльність ферменту, через якого колагенові волокна в ході старіння шкіри починають деформуватися і викликати зморшки. Загалом, достатньо аргументів, щоб їсти авокадо регулярно.

9. Лосось

Або сьомга, горбуша, кета, форель. Риба сімейства лососевих - неперевершений джерело омега-3 жирних кислот, які уповільнюють руйнування колагену. А саме колаген робить шкіру пружною. Крім того, від омега-3 залежить еластичність стінок клітин шкіри. Одна 100-грамова порція риби в день повністю покриває нашу потребу в цьому елементі. Як бонус - здоров'я серцево-судинної системи.

10. М'ясо

Коли до знаменитого бразильського пластичного хірурга Іво Пітангі приходять пацієнти на перший прийом, він їх іноді відправляє додому - з пропозицією підкоригувати раціон. А саме, включити в нього більше білка. Білки, головне джерело яких - м'ясо, життєво необхідні для всього організму. І в тому числі для шкіри, щоб їй було з чого синтезувати нові клітини. Ці амінокислоти також є в яйцях, горіхах, бобових, але такого різноманітного набору, як в м'ясі, немає ніде.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.