Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:13:40

Смачні рецепти вихідного дня: чотири кекси до посту

17.03.2019   11:05Агенцiя

Медові, апельсинові, з вишнями та з манкою і персиками кекси. Що їх об'єднує? Вони дуже смачні, а ще ними можна ласувати під час посту. Адже готуються вони із продуктів, які дозволені.

Медові кекси

СКЛАДОВІ: мед 2 ст.л., вода 1 склянка, олія 1/2 склянки, цукор 1/2 склянки, борошно 1,5 - 2 склянки, сода 1,5 ч.л , сіль щіпка

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З'єднайте мед, воду, цукор, сіль, воду.
крок 2
У борошно додати соду. Просіяти. Перемішати.
крок 3
У борошно додати медову суміш. Замісити рідке тісто. Можна додати сухофрукти.
крок 4
Розлити тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3.
крок 5
Випікати при 180 градусів 15 - 20 хвилин.
крок 6
Прикрасити цукровою пудрою.

Пісний шоколадний кекс з вишнею "Первоцвіт"

СКЛАДОВІ: олія - 60 мл, лимонний сік - 2 ст.л., борошно - 220 г, розпушувач - 10 г, сіль - 1 щіпка, цукор - 200 г + 1 стакан, шоколад гіркий - 80 г, какао-порошок - 3 ст.л., вишня заморожена - 2 жмені, коньяк - 1,5 ст.л., вода - 0,5 склянки

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У миску налити теплу воду, всипати 200 г цукру, розмішати до його повного розчинення. Додати олія і лимонний сік. Все змішати.
крок 2
Окремо з'єднати всі сипучі інгредієнти (борошно, какао, сіль, розпушувач). Змішати, просіяти.
крок 3
З'єднати сипучі інгредієнти з рідкими. Перемішати.
крок 4
Гіркий шоколад натерти на великий тертці, додати в тісто.
крок 5
Вишню розморозити, злити рідину. Присипати цукром (30 г), Додати коньяк і дати настоятися мінімум годину. Рідину злити. Вишню обваляти в борошні, додати в шоколадне тісто. Акуратно перемішати. Форму для кексу змастити олією, присипати борошном, вилити в неї шоколадне тісто.
крок 6
Випікати при 180 гр приблизно 40 хв (в залежності від розмірів форми). Готовність перевіряти лучиною.
крок 7
Готуємо помадку. У каструльку налити воду, підігріти, насипати цукор (1 склянка), заважати до повного його розчинення. Варити сироп на невеликому вогні до проби на густу краплю (якщо капнути трохи сиропу в крижану воду, крапля повинна не розпливтись, а тримати форму. Це момент, коли сироп готовий.). В кінці варіння додати лимонний сік. Далі нам потрібно швидко і рівномірно охолодити сироп, щоб він закристалізувався і кристали вийшли дрібні і одного розміру. Для цього поставимо каструльку в миску з крижаною водою хвилин на 10-15. Температура сиропу повинна бути приблизно 40 градусів. Починаємо збивати сироп міксером. Як тільки сироп стане білим і густим - це помадка! Рівномірно наносимо помадку на кекс. Даємо їй застигнути. Застигає вона дуже швидко. Смачного!

Пісний кекс з кокосом і персиками

Складові: манна крупа - 200 г, персик консервований - 2 половинки, сироп персиковий - 200 мл, кокосова стружка - 50 г, пшеничне борошно - 50 г, олія - 50 мл, цукор - 100 г, розпушувач тіста - 2 ч. л., ванільний цукор - 1 ч. л., сіль - щіпка

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Манну крупу змішати з цукром, кокосовою стружкою і залити сиропом від консервованих персиків. Дати постояти для набухання манки 10-20 хвилин, потім ще раз перемішати.
крок 2
Влити масло виноградної кісточки (або будь-яку рослинну олію без запаху), перемішати.
крок 3
У миску просіяти пшеничне борошно, розпушувач тіста, додати ванільний цукор, щіпку солі, перемішати. З'єднати сухі інгредієнти і заготовку для тіста з манки, перемішати.
крок 4
Бока форми для випічки змастити олією, присипати манкою, дно застелити папером для випічки. Викласти готове тісто, половинки персика порізати на шматочки і викласти в тісто. Випікати кекс в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 С близько 40 хвилин до проби на суху лучину.

Пісний апельсиновий кекс

Склад: 210 г пшеничного борошна, 250 мл апельсинового соку, 190 г цукру (можна зменшити 2 ст.л.), 80 г олії, 1 ст.л. тертої апельсинової цедри, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ч.л. питної соди, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного цукру, ¾ ч.л. солі, форма розміром 20х20 см або цеглинкою

1. Змішайте у великій мисці борошно, весь цукор, цедру, соду, розпушувач і сіль.
2. Окремо змішайте апельсиновий сік, олію і оцет.
3. З'єднайте борошняну суміш з рідиною, вимісити тісто до гладкості.
4. Форму змастіть маслом або вистелити папером для випічки. Перекладіть тісто в форму, розрівняйте.
5. Випікати при 180 ° С, 30-35 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в середину кексу, не виходитиме з нього сухий.
6. Остудіть в формі на решітці 10 хвилин. Потім переверніть кекс і зніміть з нього папір. Знову переверніть кекс і повністю остудіть його на решітці.

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.