Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 16 жовтня, 03:50:47

Смачні рецепти вихідного дня: млинці на будь-який смак

03.03.2019   10:10Агенцiя

Пропонуємо підготуватися до Масляної. І спробувати приготувати млинці. А щоб кожного дня не їсти однакові страви, то ми зібрали для вас різні рецепти млинців. І до них ще й різні начинки. І ще є несподіванка. Але то далі...

Млинці на мінеральній воді

Інгредієнти: молоко тепле 500 мл, мінеральна вода кімнатної температури 250 мл, борошно    250 г, яйця 3 шт., цукор (для тіста)    2 ст. л., рослинна олія (для тіста)    3 ст. л., сода    1 ч. л., оцет за смаком.



Як приготувати млинці на мінеральній воді

    Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
    Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
    Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
    Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.

Готуємо начинку: сир (500 г) збиваємо з цукром, вершками та ваніліном (ці продукти додаємо за смаком). Два яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор (4 ст.л.), поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку —  смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.

На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

Млинці на кислому молоці

Інгредієнти: кисле молоко – 500 мл, борошно – 250 мл, яйця – 1 шт., сіль, цукор – за смаком



Млинці на кислому молоці — приготування

    Збийте яйце до появи невеликої пінки.
    Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.
    Наступним кроком всипте борошно і влийте 2 ложки олії. Ретельно перемішайте – можна скористатися міксером.

Тісто готово – приступаємо до випікання

Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого млинця. Обсмажте з кожного боку.

Млинці класичні

Інгредієнти: борошно – 1 склянка, молоко – 330 мл, яйця – 2 шт., сіль – за смаком, масло вершкове – 2 ст. л.



Як приготувати звичайні млинці

    Просіваємо борошно і робимо з неї гірку з поглибленням зверху.
    В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту.
    Вливаємо суміш в борошно і віночком збиваємо до кремоподібного стану.
    Додаємо розтоплене вершкове масло і ставимо на годину в холодильник.
    У сковороді розігріваємо олію. Наливаємо в масло тісто, розподіляємо по всій поверхні сковороди і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
    Готові млинці викладаємо на тарілку і поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Тісто для млинців краще заздалегідь просіяти, так воно насититься повітрям і млинчики вийдуть більш повітряними і ніжними. Також важливо все рідкі компоненти для тіста з’єднувати в окремому посуді, а потім поступово вливати в борошно

Млинці на молоці

Інгредієнти: молоко – 500 мл, яйця – 3 шт., борошно – 200 г, масло вершкове (або рослинна олія) – 30 г (2 ст. л.), цукор – 2 ст. л., сіль – 1/2 ч. л.



Спосіб приготування

Яйця розбиваємо в миску і збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо склянку молока та цукор. Солимо.
    Додаємо борошно та склянку теплої води. Потім додаємо соняшникову олію.
    Все добре перемішуємо. Випікаємо на пательні з тонкими стінками та тонким дном.
    Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
    Тісто наливаємо на пательню від центру, а після, змінюючи положення пательны, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Дріжджові млинці


Інгредієнти: борошно – 3 склянки, молоко – 750 мл, яйця – 3 шт., дріжджі (пресовані) – 20 г. вода – 250 мл, цукор -2 ст. л., сіль – 1 ч. л., соняшникова рафінована олія – ​​2 ст. л.



Спосіб приготування

    Розчиняємо у воді чайну ложку цукру та дріжджі. Додаємо склянку борошна, робимо опару і залишаємо її підійти — на 10-15 хвилин.
    Змішуємо яйця з цукром, вливаємо цю суміш в опару, додаємо сіль та олію. Потім по черзі додаємо невеликими порціями залишки борошна та молока.
    Добре замішуємо тісто до однорідності. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 10-15 хвилин.
    Зачерпуємо ополоником масу знизу. Випікаємо на пательні з товстим дном.
    Тісто, як і для тонких млинців, наливаємо на пательню від центру, а потім, змінюючи положення пательню, рівномірно розподіляйте по всій поверхні.
    Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.

А якщо Вам набридли просто млинці, пропонуємо їх перетворити на

Млинцевий торт

Інгредієнти: слабосолона сьомга – 300 г, вершковий сир – 300 г, оливки – 1 банка.

Спосіб приготування

Рибу нарізаємо на тонкі смужки — не більше 5 мм. Збираємо млинцевий торт за такою схемою: млинець, тонкий шар сиру, шматочок сьомги, млинець.
Верхній шар залишаємо сухим.
Перед нарізанням даємо торту трохи постояти в холодильнику. Проколюємо весь торт зубочистками або шпажками через кожні 3-4 см.
Нарізаємо на невеликі квадратні канапе.

Млинцеві роли


Інгредієнти: тонкі млинці, слабосолона сьомга – 200 г, вершковий сир – 150 г.

Спосіб приготування

Намазуємо середину млинця вершковим сиром, зверху викладаємо тонко порізану рибу. Скручуємо млинець, відрізаємо порожні нерівні краї.

Нарізаємо роли.

Млинці з червоною ікрою

Інгредієнти: тонкі млинці, червона ікра – 1 банка.

Спосіб приготування
Спосіб 1 — роли.
Скручуємо млинець вузької трубочкою, потім трубочку, яка вийшла, скручуємо ще раз — за формою панцира равлика.
Ставимо млинці вертикально та кладемо зверху по ложечці ікри.

Спосіб 2 — конвертики.

Викладаємо на край млинця 1-2 ч. л. ікри. Загортаємо ближній горизонтальний край. По черзі загинаємо два бічних і двічі скручуємо млинець.
Конверт готовий.

Млинці з солодкою сирно-полуничною начинкою

Інгредієнти: масло вершкове – 100 г, цукрова пудра – 100 г, сир – 200 г, полуниця – 100 г, лимонна цедра – з 1 лимона.

Спосіб приготування
Перетираємо всі інгредієнти, крім полуниці, в блендері до однорідної пюревидної маси. Останньою перетирають полуницю, щоб вона вийшла в начинці невеликими шматочками.
Кладемо начинку по краях млинця, середину залишаємо вільною. Скручуємо млинець з двох сторін, від краю до центру. Ріжемо подвійну трубочку під кутом на порційні шматочки.
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла

У Чернігові пройшла "Покровська книжкова толока". ФОТОрепортаж 16:11

Понад пів сотні письменників із Києва, Львова, Луцька та Чернігівської області взяли участь у другому літературному фестивалі «Покровська книжкова толока». Захід відбувся вчора, 14 жовтня.

Упродовж святкових і вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 49 пожеж

Упродовж святкових і вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 49 пожеж 15:59

Упродовж святкових і вихідних днів підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 49 разів залучалися до ліквідації пожеж, з яких 6 виникло в житловому секторі громадян, одна людина загинула, 3 на транспорті, 36 в природних екологічних системах, 1 на сільгоспугіддях та 3 інші.

На озері біля с. Слабин виявлено порушників з 12 кг риби, - Чернігівський рибоохоронний патруль

На озері біля с. Слабин виявлено порушників з 12 кг риби, - Чернігівський рибоохоронний патруль 15:56

15 жовтня Чернігівський рибоохоронний патруль здійснив спільний рейд з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Кордон за тиждень. Офіційно

Кордон за тиждень. Офіційно 15:37

Протягом тижня обстановка на державному кордоні України в межах Чернігівщини залишалася стабільною та контрольованою.

Корюківська громада – територія оптимізму

Корюківська громада – територія оптимізму 10:39

Бути активним та жити цікаво – цьому гаслу треба слідувати у будь-якому віці. Адже позитивний настрій та оптимізм допомагає долати життєві труднощі, лікує від хвороб та відкриває нові можливості. Головне, вірити в успіх, не зупинятися і знаходити однодумців.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини