Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 16 лютого, 02:09:17

Смачні рецепти вихідного дня: 7 рецептів домашніх тортів

10.02.2019   12:29Агенцiя

Інколи так хочеться посмакувати домашніми тістечками та десертами. Пропонуємо сім не дуже складних рецепти домашніх тортів, які може приготувати навіть юна господиня.

Мурашник із печива

Інгредієнти:

  • печиво — 500 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • волоські горіхи — 150 г;
  • згущене молоко — 1 банка;
  • мак — 2 ст. л.
Приготування:
  1. Руками розламати печиво на невеликі шматочки.
  2. Збити міксером масло і згущене молоко кімнатної температури.
  3. Потім до печива додати подрібнені волоські горіхи і масло зі згущеним молоком.
  4. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
  5. На плоску тарілку руками викласти торт у формі пірамідки, посипати маком і відправити в холодильник на пару годин.

Медовик з заварним кремом

Складові:

  • мед – 2 ст. л .;
  • цукор – 2 склянки;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • сода – 2 ч. л .;
  • вершкове масло – 400 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • борошно – 3 склянки.

Приготування:

  1. Для тіста змішуємо в каструлі 2 столові ложки меду, 2 яйця і 0,5-1 стакан цукру. Ставимо масу на невеликий вогонь і варимо, безперервно помішуючи.
  2. Коли маса буде стає однорідною, всипаємо відразу 3 склянки просіяного борошна і 2 чайні ложки соди.
  3. Замішуємо тісто і поки воно не охололо, поділяємо його на 8 рівних частин.
  4. Скачуємо їх в кульки, які розгортаємо в тоненькі коржі. Викладаємо коржі на деко і випікаємо їх у розігрітій до 190º градусів духовці до золотистого кольору.
  5. Для крему змішуємо 1 стакан цукру, 2 яйця, 1,5 столові ложки борошна, вливаємо в цю суміш 1,5 склянки молока і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи.
  6. Знімаємо крем з вогню і чекаємо, поки він охолоне. У холодний крем додаємо 400 грам м’якого вершкового масла і збиваємо до пишності.
  7. Цим кремом змащуємо коржі, викладаючи їх один на одного. Верхівку можна прикрасити крихтами від коржа, горіхами або ягодами.

Ми залишаємо готовий медовик з заварним кремом мінімум на 10 годин при кімнатній температурі, щоб коржі просочилися.


Торт Рижик

Складові:

  • борошно – 500 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • мед – 100 г;
  • вершкове масло – 300 г;
  • сода – 2 ч. л .;
  • згущене молоко – 400 г.

Приготування:

  1. Збиваємо яйця з цукром, а вершкове масло (100 грамів) змішуємо з медом. Розтоплюємо.
  2. Додаємо соду і варимо до насиченого карамельного кольору. Знімаємо з вогню, заважаємо ще одну хвилину і вводимо яєчну масу.
  3. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 6 частин, з кожної розгортаємо корж.
  4. Коржі випікаємо при 170 градусах 3-4 хвилини, а потім обрізаємо за допомогою тарілки до рівних кіл.
  5. Накриваємо коржі рушником і чекаємо, поки охолонуть.
  6. В цей час готуємо крем: змішуємо варене згущене молоко з маслом, що залишилося (200 г). Збиваємо до однорідної маси.
  7. Обрізки перемелюємо в блендері в крихту.
  8. Збираємо торт Рижик зі згущеним молоком: кожен корж змащуємо кремом і посипаємо крихтою. Обмащуємо його по краях кремом і також присипаємо крихтою.

Сметанний торт з печивом і бананом

Інгредієнти:

  • печиво — 340 г;
  • банан — 3 шт.;
  • сметана — 400 г;
  • желатин — 25 г;
  • цукор — 150 г;
  • ванілін — 0,5 г.

Спосіб приготування

  1. В окропі розчиняємо желатин.
  2. Ламаємо печиво на шматочки, банани нарізаємо.
  3. Роз’ємну форму для торта застилає харчовою плівкою.
  4. Сметану збиваємо з цукром і ваніліном за допомогою міксера до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
  5. Вливаємо сметану в розчинений желатин, продовжуючи збивати ще хвилину.
  6. Викладаємо в сметаннную масу шматочки печива і бананів і швидко перемішуємо.
  7. Відразу ж викладаємо суміш в підготовлену форму для торта і розрівнюємо ложкою.
  8. Накриваємо форму тарілкою і ставимо торт в холодильник для застигання на 1 годину, а краще на ніч.

Торт без випічки з печива та бананів виймаємо з рознімної форми та прикрашаємо тертим шоколадом, ягодами або чим завгодно.


Торт Спартак

Складові:

Інгредієнти для тіста
Яйця    1 шт   
Цукор    100 г   
Мед    2 ст.л.   
Молоко    6 ст.л.   
Вершкове масло    50 г   
Какао-порошок    3 ст.л.   
Пшеничне борошно    300 г   
Харчова сода    1 ч.л.   
Інгредієнти для крему
Молоко    350 мл   
Жовтки    2 шт   
Пшеничне борошно    2 ст.л.   
Вершкове масло    150 г   
Цукор    150 г   
Ванільний цукор    1 ч.л.   
Інгредієнти для помадки
Цукор    4 ст.л.   
Вода або молоко    3 ст.л.   
Вершкове масло або маргарин    50 г   
Какао-порошок    2 ч.л.

Приготування:

 

1. Готуємо тісто: яйце перетираємо з цукром. Додаємо вершкове масло, молоко, мед і ставимо на водяну баню, щоб повністю розчинилися масло і цукор.

2. Суміш доводимо до кипіння. Потім додаємо соду, перемішуємо і відставляємо з вогню.

3. У миску просіваємо борошно і какао, перемішуємо. Потім до борошна з какао додаємо суміш, яку тільки зняли з водяної бані. Або навпаки – до медової суміші потроху додаємо борошно з какао. Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.

4. Тісто ділимо на 9 рівних частин.

Щоб тісто не затверділо (тоді з ним важче працювати), тарілку з тістом можна покласти на каструльку з теплою/гарячою водою.

5. На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 25 см.

6. Розкачане тісто викладаємо на змащене маслом дно рознімної форми. Тісто «підганяємо» під розмір форми.

7. Потім корж проколюємо виделкою і відправляємо його на верхній ярус заздалегідь розігрітої до 180 °С духовки на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо ще 8 коржів.

8. Готуємо крем: жовтки перетираємо з частиною цукру (50 г). Додаємо борошно і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.

9. Невеликими порціями додаємо молоко, постійно збиваючи суміш вінчиком до однорідної консистенції. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо.

10. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром (100 г). До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. Всі коржі перемазуємо кремом. Зверху торт кремом змащувати не потрібно.

11. Готуємо помадку: в невеликій каструлі розтоплюємо масло, додаємо воду, цукор, какао-порошок, перемішуємо і варимо на малому вогні до загустіння.

12. Верх і боки торта змащуємо помадкою. Торт Спартак залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб коржі просочилися кремом, потім ставимо його в холодильник. Торт готовий!

 


Торт зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • печиво — 500 г;
  • родзинки — 100 г;
  • волоські горіхи — 1 склянка;
  • какао-порошок — 10 г;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • згущене молоко — 1 банка.

Як приготувати торт з печива зі сметаною та згущеним молоком:

  1. Змішуємо в каструлі сметану, цукор і какао. Ставимо каструлю на вогонь і варимо крем, постійно помішуючи, приблизно 3-4 хвилини, щоб він добре розігрівся, але не закипів. Чекаємо, поки охолоне крем і готуємо основу для торта.
  2. Волоські горіхи очищаємо і протягом 3-4 хв. проколюємо на сухій пательні. Подрібнюємо до стану дрібної крихти.
  3. Печиво розламуємо на шматочки середнього розміру. Змішуємо його з горіхами і родзинками. Заливаємо суміш згущеним молоком і перемішуємо.
  4. Викладаємо торт зі згущеного молока і печива у вигляді гірки, або ж викладаємо її в круглу форму і розрівнюємо. Прибираємо заготовку в холодильник до її застигання.
  5. Дістаємо заготовку з холодильника і поливаємо її шоколадним кремом, що охолов.
  6. Торт з печива зі сметаною і згущеним молоком готовий!

Празький торт: класичний рецепт

Інгредієнти:

Для тіста
Цукор    1 ст   
Яйця    3 шт   
Сметана    1 ст   
Борошно    1,5 ст   
Сгущене молоко    0,5 банки   
Какао    2 ст.л.   
Сода    1 ч.л.   
Для крему
Сгущене молоко    0,5 банки   
Вершкове масло    150 г   
Для глазури
Вершкове масло    50 г   
Цукор    4 ст.л.   
Молоко    2 ст.л.   
Какао    2 ст.л.   
Коньяк    50 мл

Приготування тіста для Празького торта:

  1. Розігрійте духовку до 200 С.
  2. Розітріть яйця з цукром, поки маса не стане пишною і світлою. Додайте сметану, згущене молоко і добре збийте. Поступово всипте борошно, какао і соду. Все добре перемішайте.
  3. Розділіть тісто на 4 частини. Спечені коржі повинні вийде в діаметрі 24 см. Кожен корж випікається до 20 хвилин.
  4. Після того як коржі охолонуть просочіть їх коньяком.

Приготування крему для Празького торта:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком, додаємо какао.
  2. Добре перемішуємо і охолоджуємо.

Приготування глазурі для Празького торта:

  1. Змішайте вершкове масло, цукор, молоко і какао.
  2. Варіть суміш протягом 3-5 хвилин.

Три коржа змащуємо кремом і складаємо торт. Верхній шар і боки покриваємо шоколадною глазур’ю, потім ставимо торт на кілька годин в холодильник.

 

Останні новини Чернігівщини

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури області у спорі щодо передачі майна у комунальну власність

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури області у спорі щодо передачі майна у комунальну власність 14:18

Органами прокуратури проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів територіальних громад, зокрема щодо дотримання вимог законодавства про передачу об’єктів соціальної сфери у комунальну власність.

Поліцейські заскочили гаражного крадія

Поліцейські заскочили гаражного крадія 14:12

Правоохоронці запобігли скоєнню злочину в одному з автокооперативів Чернігова, затримавши невідомого, що пошкодив замок та намагався викрасти надувний човен з електроінструментами.

Вогнеборці чотири рази залучались до ліквідації пожеж 14:07

15 лютого о 01:37 у м. Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу автомобіля "Opel Vivaro", що знаходився на стоянці біля будинку № 20 по вулиці Г. Полуботка.

Владислав Атрошенко зустрівся із родинами загиблих воїнів-афганців 12:13

Про історію міста та його майбутнє говорили сьогодні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та родини військовослужбовців, загиблих в Афганістані.

Служба зайнятості - ефективна сервісна установа 12:08

На цьому наголосила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка на сбрифінгу в облдержадміністрації.