Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:52:15

Смачні рецепти вихідного дня: яблучний пиріг з журавлиною

27.01.2019   12:02Агенцiя

Яблучний пиріг з журавлиною - це незвичне поєднання пухкого дріжджового тіста, вершкового крему та запечених яблук з журавлиною. І все під скоринкої із мигдалю з карамеллю. Що може бути смачнішим?

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно - 300 г, молоко - 100 мл, пресовані дріжджі - 20 г, цукор - 20 г, вершкове масло - 30 г, куряче яйце - 1 шт., цедра з половини лимона, дрібка солі

Інгредієнти для крему:
сметана (в мене домашня) - 400 г, яєчний жовток - 2 шт., цукор - 70 г, картопляний крохмаль - 40 г, цедра з половини лимона

А також:
яблука з кислинкою - 1 кг, журавлина - 200 г, мигдаль мелений (за бажанням) - 50 г, цукрова пудра - за смаком

Приготування яблучного пирога з журавлиною

Готуємо тісто. В миску покришити дріжджі і засипати їх цукром. Залишити на 5 хв., щоб дріжджі розійшлися.

Додати тепле молоко (приблизно 37 °С) і 100 г просіяного борошна. Все перемішати. Миску з опарою накрити рушничком і залишити в теплому місці приблизно на 15 хв., щоб опара підійшла.

В окремій посудині збити яйце до однорідного стану (яйце має бути кімнатної температури). Додати дрібку солі, розтоплене тепле (негаряче) вершкове масло і цедру з половини лимона. Отриману суміш додати до опари, перемішати.

Потім поступово, в кілька заходів додати просіяне борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім рукою замісити ніжне еластичне тісто, яке не липне до рук і відстає від миски.

Тісто змастити олією. Миску з тістом накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 1 год. Тісто має збільшитися в 2 рази.

Поки тісто підходить, готуємо крем. В невелику каструльку вилити сметану, додати жовтки, картопляний крохмаль, лимонну цедру і цукор. Перемішати.

Каструлю з кремом поставити на малий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи вінчиком, до загустіння. Як тільки на поверхні крему будуть залишатися стійкі сліди від вінчика, каструлю одразу відставити з вогню. Потім каструлю з кремом поставити в ємність з холодною водою і повністю вистудити.

Тісто, що підійшло, обімнути,розкачати прямокутником і викласти в форму (27х30 см), яку попередньо слід присипати борошном або застелити пергаментним папером.

На тісто рівномірно викласти крем. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевинки, нарізати кружальцями товщиною 5 -10мм і викласти поверх крему.

В середину кожного кружальця викласти журавлину. Посипати пиріг меленим мигдалем. Форму з пирогом помістити у заздалегідь розігріту до 190 - 200°С духовку на 25 -30 хв.

Потім форму вийняти з духовки, посипати пиріг цукровою пудрою і ще на 5- 7 хв. повернути в духовку до появи карамелізованої скоринки. Пиріг трохи вистудити і подавати до столу.

Смачного!

Джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини