Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 8 липня, 12:29:30

Смачні рецепти вихідного дня: яблучний пиріг з журавлиною

27.01.2019   12:02Агенцiя

Яблучний пиріг з журавлиною - це незвичне поєднання пухкого дріжджового тіста, вершкового крему та запечених яблук з журавлиною. І все під скоринкої із мигдалю з карамеллю. Що може бути смачнішим?

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно - 300 г, молоко - 100 мл, пресовані дріжджі - 20 г, цукор - 20 г, вершкове масло - 30 г, куряче яйце - 1 шт., цедра з половини лимона, дрібка солі

Інгредієнти для крему:
сметана (в мене домашня) - 400 г, яєчний жовток - 2 шт., цукор - 70 г, картопляний крохмаль - 40 г, цедра з половини лимона

А також:
яблука з кислинкою - 1 кг, журавлина - 200 г, мигдаль мелений (за бажанням) - 50 г, цукрова пудра - за смаком

Приготування яблучного пирога з журавлиною

Готуємо тісто. В миску покришити дріжджі і засипати їх цукром. Залишити на 5 хв., щоб дріжджі розійшлися.

Додати тепле молоко (приблизно 37 °С) і 100 г просіяного борошна. Все перемішати. Миску з опарою накрити рушничком і залишити в теплому місці приблизно на 15 хв., щоб опара підійшла.

В окремій посудині збити яйце до однорідного стану (яйце має бути кімнатної температури). Додати дрібку солі, розтоплене тепле (негаряче) вершкове масло і цедру з половини лимона. Отриману суміш додати до опари, перемішати.

Потім поступово, в кілька заходів додати просіяне борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім рукою замісити ніжне еластичне тісто, яке не липне до рук і відстає від миски.

Тісто змастити олією. Миску з тістом накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 1 год. Тісто має збільшитися в 2 рази.

Поки тісто підходить, готуємо крем. В невелику каструльку вилити сметану, додати жовтки, картопляний крохмаль, лимонну цедру і цукор. Перемішати.

Каструлю з кремом поставити на малий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи вінчиком, до загустіння. Як тільки на поверхні крему будуть залишатися стійкі сліди від вінчика, каструлю одразу відставити з вогню. Потім каструлю з кремом поставити в ємність з холодною водою і повністю вистудити.

Тісто, що підійшло, обімнути,розкачати прямокутником і викласти в форму (27х30 см), яку попередньо слід присипати борошном або застелити пергаментним папером.

На тісто рівномірно викласти крем. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевинки, нарізати кружальцями товщиною 5 -10мм і викласти поверх крему.

В середину кожного кружальця викласти журавлину. Посипати пиріг меленим мигдалем. Форму з пирогом помістити у заздалегідь розігріту до 190 - 200°С духовку на 25 -30 хв.

Потім форму вийняти з духовки, посипати пиріг цукровою пудрою і ще на 5- 7 хв. повернути в духовку до появи карамелізованої скоринки. Пиріг трохи вистудити і подавати до столу.

Смачного!

Джерело

Останні новини Чернігівщини

Завершено масштабне відновлення гімназії №34 11:23

У Чернігові завершилися масштабні ремонтні роботи в гімназії №34, яка зазнала пошкоджень під час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну у 2022 році.

Крістіна Опанасенко - бронзова призерка кубку Європи з дзюдо серед юніорів 10:40

З 05 до 06 липня в чеській Празі відбувся кубок Європи з дзюдо серед юніорів.

На Чернігівщині коштом держави буде модернізовано харчоблоки ще у двох ліцеях 09:47

У Чернігівському ліцеї № 1 та Гончарівському імені героя АТО Дмитра Степанченка невдовзі розпочнуться роботи з модернізації харчоблоків.

Стрільці з Чернігівщини здобули нагороди на чемпіонаті України 09:35

У період з 26 червня до 04 липня у Вінниці відбувся літній чемпіонат України зі стрільби кульової.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини