Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 16 жовтня, 16:35:13

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 15:42

Протягом останньої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

Конкурс на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг

Конкурс на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг 14:55

Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації проводить конкурс на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг.

Про норми температурного режиму у дитсадках і школах

Про норми температурного режиму у дитсадках і школах 14:43

Відповідно до Санітарного регламенту дошкільні навчальні заклади повинні мати централізовану чи безпечну автономну систему теплопостачання, спроможну забезпечити оптимальні показники мікроклімату.

Про плату за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти Чернігова: хто має право на пільги

Про плату за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти Чернігова: хто має право на пільги 14:41

У Чернігові затвердили новий розмір плати за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти, який діятиме з 1 січня 2020 року, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Наслідки лікарської помилки - смерть 2 осіб: породіллі та новонародженого

Наслідки лікарської помилки - смерть 2 осіб: породіллі та новонародженого 14:20

За принципової позиції сторони обвинувачення Чернігівським апеляційним судом 09.10.2019 відмовлено у задоволенні безпідставних та необґрунтованих скарг обвинуваченого та представника цивільного відповідача (районної лікарні) на вирок суду першої інстанції від 05.03.2019.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини