Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 12 грудня, 08:54:56

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

 На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів

На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43

У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:40

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Чернігів розширив соціальні послуги для сімей із дітьми завдяки проєкту ЮНІСЕФ 11:31

8 грудня в Чернігові відбулося засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні на 2024–2028 роки.

11 грудня: цей день в Україні і світі

11 грудня: цей день в Україні і світі 09:22

День 1387 Російська агресія - Day 1387 Russian aggression

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини