Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 15 жовтня, 15:36:34

Смачні рецепти вихідного дня: торт "Наполеон" з малиною

23.12.2018   10:57Агенцiя

Що може бути смачнішим за тістечко "Наполеон"? А якщо до ніжного вершкового крему додається малиновий смак? Отже, давайте спробуємо приготувати цей варіант відомого десерту.

ИНГРЕДИЕНТЫ

750 г замороженного слоеного теста, нарезанного квадратами

600 г замороженной малины, 300 г коричневого сахара, 10 г яблочного пектина, свежая малина для украшения

Для сливочного крема

I вариант - 800 г маскарпоне, 1,5 банки сгущенки, ваниль

II вариант - 300 г сливочного масла, 1 банка сгущенки, ваниль



ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Шаг 1
Листы теста, не размораживая, положите на выстланный пергаментом противень на некотором расстоянии друг от друга и поставьте в холодную духовку. Выставьте температуру 190 °С и влючите духовку. Выпекайте тесто, пока оно не поднимется очень сильно и станет золотистого цвета, примерно 20 мин. Слегка остудите и разберите тесто на как можно большее количество слоев. Подсушите в духовке или разложите слои по отдельности подсыхать (на решетках или пергаменте) на 2 ч (за это время как раз приготовите оба крема).

Шаг 2
Для малинового крема засыпьте малину сахаром (отложите примерно полстакана сахара), поставьте на средний огонь, доведите до кипения, варите 20 мин. Протрите через сито, чтобы избавиться от косточек, верните в кастрюлю и варите еще 10 мин.

Шаг 3
Смешайте пектин с оставшимся сахаром и посыпьте этой смесью поверхность малиновой массы. Перемешайте венчиком, чтобы не образовались комки, и варите на слабом огне до загустения, примерно 3 мин. Полностью остудите.

Шаг 4
Для масляного крема взбейте все ингредиенты миксером до однородности.

Шаг 5
Найдите среди слоев теста один нижний и промажьте его масляным кремом. Сверху уложите следующий слой теста, промажьте его малиновым кремом. Повторите с оставшимися коржами и кремами. Последний слой ничем не смазывайте. Положите на собранный торт не очень тяжелый пресс и оставьте на 2 ч в холодильнике.

Шаг 6
Смажьте верхний слой торта масляным кремом, посыпьте раскрошенными коржами. Верните в холодильник на 12–24 ч. Перед подачей украсьте малиной.
 

Останні новини Чернігівщини

Корюківська громада – територія оптимізму

Корюківська громада – територія оптимізму 10:39

Бути активним та жити цікаво – цьому гаслу треба слідувати у будь-якому віці. Адже позитивний настрій та оптимізм допомагає долати життєві труднощі, лікує від хвороб та відкриває нові можливості. Головне, вірити в успіх, не зупинятися і знаходити однодумців.

У Чернігові з початку року працює Ветеринарно-стерилізаційний центр

У Чернігові з початку року працює Ветеринарно-стерилізаційний центр "Крок до тварин" 10:27

Про діяльність цього комунального підприємства інформувала 15 жовтня на ранковій нараді у муніципалітеті його директорка Тетяна Діденко.

Вчитель з Сосницького району отримав нагороду Global Teacher Prize

Вчитель з Сосницького району отримав нагороду Global Teacher Prize 10:12

Міжнародна щорічна організація Global Teacher Prize нагородила вчителя з Чернігівщини. Виграв цю нагороду вчитель хімії Олександр Лисич. В подарунок він також отримав солідну грошову нагороду 100 тисяч гривень.

В Сновську відкрили стелу

В Сновську відкрили стелу "Захисникам України" 09:54

До Дня Захисника України в Сновську відкрили стелу «Захисникам України».

Солом'яний бичок, хмельні меди та спеції з Грузії: у Ніжині пройшов Покровський ярмарок

Солом'яний бичок, хмельні меди та спеції з Грузії: у Ніжині пройшов Покровський ярмарок 09:49

На площі Франка у Ніжині на Чернігівщині люди стають у чергу. Хочуть сфотографуватися з слом'яними тваринами народного майстра з Полтавщини Павла Даниленка. Він привіз вироби на чотириденний 377-й Покровський ярмарок, що відбувся 10-14 жовтня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини