Смачні рецепти вихідного дня: імбирне печиво
Пряний аромат і медовий смак імбирного печива викликає стійку асоціацію з новорічними святами.
Імбирне ароматне печиво створить у оселі відчуття Нового року та Різдва. Особливо в захваті від пряників діти: малюки обожнють розмальовувати і декорувати їх на свій розсуд.
Пекти печиво і пряники - давня європейська традиція. Перші згадки можна зустріти в німецьких кулінарних книгах, а до початку 16 століття це печиво пекли повсюдно від Англії до Угорщини. У Швеції в тісто неодмінно додавали чорний перець, у Нідерландах - вершкове масло, в Норвегії - кардамон, а у Великобританії не шкодують цукру.
Інгредієнти для імбирного печива:
250-300 г борошна, 100 г вершкового масла кімнатної температури, 100 г цукру (можна коричневого), 1 яйце, 2 ст ложки меду, 0,5 ч ложки соди, 2 ч ложки імбиру, 1 ч ложка кориці, гвоздика, кардамон, запашний перець, аніс, мускатний горіх, какао, цедра (за бажанням)
З'єднуємо тепле масло з цукром, перемішуємо міксером до однорідної маси.
Додаємо яйце і продовжуємо збивати.
Потім вливаємо теплий мед і спеції, всипаємо борошно, ретельно вимішуємо тісто.
Ставимо тісто в холодильник, щоб воно стало твердішим і пластичнішим.
Розкачаємо тісто до товщини 0,5 сантиметрів і вирізаємо формочками печиво.
Перекладаємо печиво на деко. Випікаємо до золотистого кольору, не більше 7 хвилин.
Ігредієнти для цукрової глазурі (айсингу):
1 яєчний білок
300 г цукрової пудри
5-7 крапель лимонного соку
Перемішуємо всі інгредієнти вручну або міксером на малій швидкості приблизно 10 хвилин.
Невелику кількість базової глазурі можна використовувати в якості контуру.
Рідкий айсинг підійде для заливки. Тільки для цього потрібно розвести його водою до консистенції рідкої сметани.
Зафарбувати цукрову глазур у різні кольори можна харчовими барвниками.
Щоб дітям було зручніше наносити дрібні візерунки на печиво, використовуй звичайний шприц без голки. Ним дуже зручно видавлювати окремі акуратні крапельки і проводити тонкі лінії.
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.