Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:55:32

22 листопада - День подяки

22.11.2018   07:15Агенцiя

День подяки Богу за Його щедрі дари в США - четвертий четвер листопада Святкування Дня подяки відбувається в четвертий четвер листопада в США і в другий понеділок жовтня в Канаді. Це державне свято в США і Канаді. Традиційно на День подяки запікають індичку, проводять сімейний вечір з молитвою.

У четвертий четвер листопада в США відзначають День подяки, один з самих популярних і старих християнських свят в країні. Свято День подяки вперше було відзначено в 1621 році англійськими колоністами, що жили в Плімутській колонії.

Історія свідчить, що після гарного врожаю, один з батьків-пілігримів і засновників поселень на території сучасного Массачусетса (США), а потім її губернатор - Вільям Бредфорд, вирішив провести восени того ж року особливе свято - День подяки Господу за урожай і допомогу індіанців.
Після здобуття незалежності в США - Джорж Вашингтон (перший Президент країни) запропонував щорічно відзначати День подяки як загальне національне свято. Поточна дата святкування встановлена на підставі прийнятого в 1941 році Конгресом США білля, який був підписаний 26 грудня того ж року чинним тоді Президентом Рузвельтом.

З Днем подяки пов’язана низка традицій, які американці свято бережуть і дотримують. Усі члени сім’ї обов’язково повинні сходити до Церкви, а після служби зібратися за святковим столом, на якому неодмінно буде фарширована індичка з журавлинним сиропом і великий солодкий гарбузовий пиріг - кулінарний символ цього свята. Ще один атрибут свята - костюмовані паради і веселощі.

Парад не залишає його учасників і спостерігачів без яскравих вражень, а часто сам виступає в якості своєрідної пам’ятки. Наприклад, знаменитий парад в Нью-Йорку, де хода відбувається від Центрального парку до універмагу на 34-й вулиці (Манхеттен), де і розташовується знаменитий Macy’s. До речі він і виступає основним спонсором цього параду.
Веселий настрій посилюється, особливо якщо врахувати, що на наступний день, в п’ятницю, стартують гігантські передріздвяні розпродажі і настає та сама - Чорна п’ятниця.

Для багатьох вихідців з колишнього СРСР це свято стало рідним. А в ХХ столітті День подяки отримав нову традицію: у цей день грають в американський футбол. Наголошуємо, що це офіційне державне свято і в США і в Канаді.

У Канаді свято традиційно проводять у другий понеділок жовтня. Канадці готують яблучний пиріг і пельмені з начинкою з індички.
Об’єднуючим фактором свята є молитва подяки Богу за Його щедрі дари.

В 2018 році День подяки припадає на 22 листопада.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини