Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 27 листопада, 04:30:12

Смачні рецепти вихідного дня: 10 страв, які швидко готуються

14.10.2018   09:56Агенцiя

Якщо потрібно приготувати щось дуже смачне легко і швидко - ось 10 рецептів неймовірних страв, які займуть у вас небагато часу.

КРЕМ-СУП ЗІ ШПИНАТУ ТА ЦВІТНОЇ КАПУСТИ
250 г шпинату
250 г цвітної капусти
2 ст. ложки вершкового масла
1 склянка води (у якій варилися овочі)
1 склянка молока
2 ст. ложки борошна
3 ст. ложки тертого сиру
Сіль, перець за смаком

1. Капусту та шпинат відварити, а потім подрібнити у блендері.
2. Борошно розвести водою, в якій варилися овочі, поставити на вогонь, додати масло, молоко і варити, помішуючи, поки суміш не загусне.
3. Влити рідину в блендер до шпинату з капустою, перемішати все разом.
4. Поставити на вогонь, посолити, поперчити, додати тертий сир, перемішати і довести до кипіння.
5. Зняти з вогню і розлити по тарілках.

ГРИБИ В СМЕТАНІ
500 г свіжих грибів
1 цибулина
100 г сметани
Сіль, перець, рослинна олія, мускатний горіх - за смаком

1. Гриби порізати, викласти на розігріту сковороду і смажити на сильному вогні, поки не випарується рідина.
2. Цибулю порізати півкільцями, покласти до грибів, додати рослинну олію та смажити до золотистого кольору, помішуючи.
3. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Влити сметану, перемішати і тушкувати під кришкою 5-10 хвилин.

ГАРЯЧІ БУЛОЧКИ З ЯЙЦЕМ, СИРОМ І ШИНКОЮ
4 булочки
4 яйця
4 шматочки шинки
1/2 тертого сиру
Зелень за смаком

1. З булочок зрізати верхівки, і вийняти м'якоть.
2. На дно кожної булочки покласти шматочок шинки, вбити яйце, посолити, посипати сиром, зеленню і накрити зрізаною верхівкою.
3. Загорнути кожну булочку у фольгу і запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

ФРІТТАТА ПО-СЕЛЯНСЬКИ
3 відварені картоплини
1 цибулина
1 солодкий перець
4 яйця
100 г шинки
100 г тертого сиру
Сіль, перець - за смаком

1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в олії до золотистого кольору.
2. Додати нарізаний кубиками перець, перемішати і потримати на вогні ще 5 хвилин.
3. Додати нарізану кубиками картоплю і обсмажити до золотистої скоринки, посолити, поперчити.
4. Шинку нарізати кубиками, яйця збити.
5. Покласти овочі у форму для запікання, зверху викласти шинку і залити збитими яйцями, посипати тертим сиром.
6. Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.

ХРУСТКІ ТРУБОЧКИ З М'ЯСОМ
4 листи тонкого лаваша
200 г м'ясного фаршу з цибулею
2 яйця
Кетчуп або томатний соус

1. Лаваш розрізати на шматочки, змастити їх кетчупом.
2. Покласти на лаваш фарш тонким шаром.
3. Яйця збити з сіллю, обережно полити на кожен лаваш.
4. Згорнути лаваш трубочкою і обсмажити на сковорідці з обох боків.

КУРЯЧИЙ ПАШТЕТ
500 г відвареного курячого філе
50 г вершкового масла
100 г твердого сиру
½ склянки бульйону
Сіль, перець, мускатний горіх

1. Куряче філе і сир нарізати шматочками і подрібнити у блендері до стану однорідності.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, бульйон, сіль, перець, мускат горіх і ще раз збити блендером.

КАЛЬМАРИ ПО-КИТАЙСЬКИ
500 г свіжих кальмарів
1 зубчик часнику
Пучок зеленої цибулі
1 стручок гіркого перцю
1 солодкий перець
1 ч. ложка тертого імбиру
4 ст. ложки соєвого соусу
1 ч. ложка цукру
Сіль, рослинна олія

1. Очищені кальмари кинути у киплячу воду і відварити протягом 1 хвилини.
2. Остудити, нарізати соломкою і швидко обсмажити у киплячому маслі. Перекласти на тарілку.
3. Дрібно посікти часник, нарізати кільцями зелену цибулю та гіркий перець, соломкою - солодкий перець.
4. На ту ж сковороду, де смажилися кальмари, викласти імбир, часник, цибулю та перець. Обсмажити, перемішуючи, протягом 2-3 хвилин.
5. Влити соєвий соус, всипати цукор, покласти кальмари, перемішати і тушкувати під кришкою 2 хвилини.

КУРЯЧІ ГРУДКИ ПО-СХІДНОМУ
3 зубчики часнику
1 ч. ложка тертого імбиру
½ склянки води
1 ст. ложка соєвого соусу
2 ч. ложки цукру
2 ч. ложки соусу чилі
1 пучок базиліку

1. Подрібнити часник, курячі грудки нарізати невеликими шматочками.
2. На добре розігріту сковороду покласти імбир і часник, обсмажити в олії, помішуючи, протягом 30 секунд.
2. Покласти шматочки курки і обсмажити до золотистого кольору.
3. Додати воду, соєвий соус, цукор, соус чилі і перемішати.
4. Довести до кипіння і тушкувати під кришкою 5 хвилин.
5. Додати дрібно нарізаний базилік і тушкувати ще 1 хвилину.

ТЕЛЯТИНА У СМЕТАНІ
500 г м'якоті телятини
1 цибулина
200 г жирної сметани
Сіль, перець, рослинна олія

1. Телятину нарізати скибочками, відбити і нарізати соломкою.
2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити у гарячій олії до золотистого кольору.
3. Додати телятину, перемішати і смажити 4-5 хв.
4. Залити сметаною, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати під кришкою 15 хвилин.

ТРІСКА З ПОМІДОРОМ І СИРОМ
4 шматки філе тріски або іншої нежирної риби (хек, минтай, талапія)
150 г тертого сиру
2 помідори
Сіль, перець за смаком

1. Рибу обсмажити на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
2. Покласти у форму для запікання, посолити, поперчити, викласти зверху нарізані кружальцями помідори, посипати сиром. Запікати в духовці 5 хвилин при температурі 180 градусів.

Джерело

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:02

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме 3 пожежі.

У Чернігові відкривають набір на безкоштовний курс з правил дорожнього руху — готуватимуть до теоретичного іспиту

У Чернігові відкривають набір на безкоштовний курс з правил дорожнього руху — готуватимуть до теоретичного іспиту 09:45

У Чернігові стартує набір на безоплатний офлайн-курс із вивчення правил дорожнього руху. Заняття стануть корисними як майбутнім водіям, так і тим, хто хоче впевнено почуватися на дорозі та пригадати ключові правила. Початок навчання — 28 листопада.

 Обіцяла гаданнями повернути чоловіка з полону – за шахрайство судитимуть жительку Чернігівщини

Обіцяла гаданнями повернути чоловіка з полону – за шахрайство судитимуть жительку Чернігівщини 08:30

Прокурорами Чернігівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки міста Городня за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України).

У Національному художньому музеї Румунії експонується твір з колекції Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана 08:23

20 листопада у Національному художньому музеї Румунії (м.Бухарест) відбулося урочисте відкриття міжнародної виставки «Roman IA», до експозиції якої увійшов твір із колекції Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана – «Дівчина-українка» (друга половина ХІХ ст.), автор – Микола Рачков. Виставка проходить під патронажем Президента Румунії.

26 листопада: цей день в Україні і світі

26 листопада: цей день в Україні і світі 08:20

День 1372 Російська агресія - Day 1372 Russian aggression

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини