Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:01:31

6 вересня - Ленінграду повернуто історичну назву - Санкт-Петербург

06.09.2018   07:37Агенцiя

Санкт-Петербург заснований 27 травня 1703 російським імператором Петром I як фортеця під назвою Санктпітербурх на честь святого Петра, небесного покровителя імператора. У 1712-1728 і 1732-1918 роках — столиця Росії.

Будівництво міста почалося на невеликій Заячому острові на річці Неві при впадінні її в Балтійський затоку. Петро I ставив своєю метою модернізацію економіки Росії, встановлення тісного економічного, культурного і технічного взаємодії з більш розвиненими країнами Європи.

Санкт-Петербург розвивався по строго продуманим планом, який був остаточно розроблений до 1712 році. До будівництва міста залучалися відомі російські та іноземні архітектори, творіння яких дозволяють вважати Санкт-Петербург одним з найкрасивіших у світі.

Вражаючі архітектурні ансамблі, пишність палаців і соборів, красиві мости через численні річки і канали, широкі вулиці і великі площі, неповторна гармонія і суворе досконалість архітектури різних епох, різних стилів — все це додає Санкт-Петербургу особливу чарівність і своєрідність.

Актом від 31 серпня 1914 назву було замінено на російське — Петроград. У 1924 році, відразу після смерті В.І.Леніна, в пам'ять про нього місто було перейменовано в Ленінград.

6 вересня 1991 року Указом Президії Верховної Ради РРФСР Ленінграду було повернуто історичну назву — Санкт-Петербург. Після цього поступово були повернуті історичні назви багатьох вулиць, площ та інших міських об'єктів. А ось Ленінградська область зберегла своє радянське назва.

Санкт-Петербург — важливий економічний, науковий і культурний центр Росії, місто-герой. Він вважається одним з найкрасивіших міст світу. Одне зі своїх назв — «Північна Венеція» — місто отримало за свого розташування на 42-х островах, 99 каналах і притоках Неви, які органічно вписалися в план міста, і задали масштаб і напрямок основним його проспектами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини