Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:22:55

26 серпня - Свято Жнив

26.08.2018   08:14Агенцiя

Свято, про яке відомо ще зі Старого Заповіту: "... земля, що п’є дощ, який падає часто на неї, і родить рослини, добрі для тих, хто їх і вирощує, вона благословення від Бога приймає ..." (Евр.6:7). "... І свято жнив первоплоду праці твоєї, що сієш на полі. І свято збирання при закінченні року, коли ти збираєш з поля працю свою..." (Ісх.23:16). Святкується це свято завжди, починаючи з останньої неділі серпня або в останню неділю вересня за рішенням церковної громади.

Багато народів, забуваючи про Бога, не забували про це свято, і святкування врожаю було досить поширеним в язичницькому суспільстві. Сьогоднішні церковні урочистості беруть свій початок у вікторіанські часи, коли преподобний Роберт Стівен Хокер запросив своїх прихожан у 1843 році до спеціального служіння подяки в Церкві в Морвенстоу, Корнуолл (Англія).

Ранні англійські поселенці в Північній Америці сприйняли ідею свята збору врожаю як один із засобів для організації взаєморозуміння з місцевими жителями. Перший День подяки був відзначений релігійними біженцями з Англії, відомими як «пілігрими» (паломники), у 1621 році. Вони запросили корінних американців на бенкет на Плімутській плантації, щоб відсвяткувати успішний урожай. Спочатку індички не було в меню. Замість неї на свято готували гусака, омара, рибу або оленя.

Зараз фестивалі врожаю проводяться по всьому світу, це стосується і Австралії, і Швеції, і Індії. У Китаї, наприклад, подібний фестиваль проводиться в середині осені. Він також відомий як фестиваль Місяця. Вважається, що цей звичай прийшов з давніх часів, коли китайці приносили жертву Місяцеві, який вважали символом гармонії і достатку. Китайські родини збираються, щоб з’їсти традиційні місячні тістечка і розповідають в цей день один одному безліч народних казок про "місячну діву".

Католицький День Міхаеля, також відомий як свято Святого Михаїла, відзначає кінець збору врожаю 29 вересня. Історики кажуть, що він зародився в п’ятому столітті, коли був розквіт культу святого Михаїла, який розповсюджували на Заході деякі з тих, що називали себе християнами. В середні століття Майклмас навіть став релігійним святом, і люди також готували гусей, куштування яких, на їхню думку, повинно було принести їм фінансовий захист на майбутній рік.

Британія також відзначає свято на честь щедрості моря і землі. В Уітстаблі проводяться відповідні церемонії під час щорічного липневого фестивалю устриць. Десятки рибних фестивалів проводяться навколо прибережних міст і сіл.

В 2018 році Свято Жнив припадає на 26 серпня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.