Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:45:30

17 липня - Всесвітній день мотоцикліста

17.07.2018   07:33Агенцiя

Традиція відзначати Всесвітній день мотоцикліста з'явилася 1992 року, коли відразу в декількох країнах ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, відправилися на роботу на мотоциклах і скутерах.

Спочатку день так і називався — Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як «На роботу на мотоциклі», і лише пізніше поступово перетворився у Всесвітній день мотоцикліста.

У середині 90-х в акції брало участь, за результатами добровільної перепису, вже понад 5 тисяч осіб. У 1997 році відкрився офіційний сайт Всесвітнього дня мотоцикліста ridetowork.org, який служить основним майданчиком, на якій любителі мототранспорту спілкуються, обмінюються думками і досвідом експлуатації «сталевих коней» і, звичайно, готуються до щорічної акції.

До 2000 року акції влаштовувалися абсолютно неформально: для цього було достатньо позначити дату на спеціальному сайті і домовитися там же з однодумцями. Пізніше з'явилася некомерційна організація Ride To Work Inc., Яка надає юридичну та технічну підтримку мотоциклістам в США і Європі. Представництва цієї організації є і в Росії; також вона працює в Канаді, Мексиці, Еквадорі, Пуерто-Ріко, Ізраїлі, на Філіппінах.

В якості основної мети акції її організатори називають необхідність заявити про права мотоциклістів, не ущемляючи прав інших учасників дорожнього руху. Це у байкерів цілком успішно виходить. В їх користь говорить, наприклад, те, що мотоцикли зменшують ризик виникнення пробок на дорогах, не вимагають багато місця для парковки і споживають мало палива, а це позитивно позначається на стані навколишнього середовища.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини