Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:29:23

10 приголомшливих островів, про існування яких ви не знали

17.06.2018   15:35Агенцiя

Кришталево чисте море, мальовничий пляж, найніжніший білий пісок, тропічна зелень - всі ці образи моментально виникають в уяві, коли ми говоримо про острови.

Для більшості людей саме так виглядає ідеальний відпочинок. Нам також захотілося помріяти, і ми зробили добірку неймовірно красивих островів, про існування яких мало хто знає.

Сен-Бартелемі (Сен-Бартс), Франція



Заморська власність Франції в Карибському морі. Острів було відкрито у 1493 році Христофором Колумбом, який назвав його на честь свого брата Бартоломео. У XVIII столітті Сен-Бартс запримітили французькі пірати, які зробили острів своїм притулком. Згодом на острові запанувало мирне життя, а пірати перетворилися на торговців, крамарів, рибалок і дрібних фермерів. У середині 50-х років минулого століття тут придбав ділянку Девід Рокфеллер, після чого Сен-Бартелемі почав перетворюватися на елітний курорт.

Фату-Хіва, Французька Полінезія



Цей незайманий цивілізацією острів у Тихому океані обрав легендарний Тур Хейєрдал для своєї першої подорожі. Він і його дружина прожили тут півтора року, як первісні люди, насолоджуючись самотністю та єднанням з природою. З тих пір минуло вісімдесят років, і на острові мало що змінилося, тут як і раніше мальовничо та небагатолюдно.

Антипаксі, Греція



На цьому крихітному острові загальною площею п'ять кілометрів проживає менше ста чоловік, а його білосніжні пляжі та гавані, оточені скелями, – дивовижне місце для відпочинку. Центральна частина острова вкрита виноградниками, які є особливою гордістю місцевих жителів.

Палаван, Філіппіни



Тропічний ліс, чудові пляжі, печери, з'єднані підземною річкою - все це робить Палаван неймовірно красивим. Окрім того, це одне з кращих місць в Азії для дайвінгу. Видами острова можна помилуватися в одному з фільмів про пригоди Джеймса Бонда - "Завтра не помре ніколи".

Тексел, Нідерланди



Широкі піщані пляжі на Текселі розтягнулися більш ніж на 25 кілометрів. Одна з кращих панорам острова відкривається зі старого маяка, розташованого у його північній частині. Пам'ятаєте фінальну сцену з фільму "Достукатися до небес"? Ви без зусиль впізнаєте пейзаж, адже її знімали якраз неподалік.

Якусіма, Японія



Острів Якусіма став першим регіоном Японії, внесеним до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унікальний тропічний ліс, вкриті мохом гори, бурхливі водоспади, багата фауна роблять його одним з найбільш мальовничих місць на Землі. У японців існує повір'я, що острів є місцем сили, і побувати тут - на щастя.

Лорд Хау, Австралія



Це один з найдавніших вулканічних островів у Тихому океані, адже йому вже 20 мільйонів років! Незважаючи на те, що природа на острові збереглася в первозданному вигляді, це абсолютно безпечне місце для відпочинку, адже тут немає ані змій, ані акул, ні якихось отруйних рослин і комах. А ще тут досить безлюдно - одночасно на острові дозволяється перебувати не більше ніж 400 туристам.

Кауаї, США



Гавайський острів Кауаї примітний не лише своєю красою, але й тим, що це одне з найбільш дощових місць світу. До Книги рекордів Гіннеса занесений дощ, який йшов тут 247 днів без перерви. Такий клімат сформував особливий рельєф острова - схили гір порізані глибокими каньйонами, деякі з них вважаються справжнім дивом природи.

Оркнейські острови, Великобританія



На північ від Шотландії на кордоні Північного моря та Атлантичного океану, знаходиться одне з найдивовижніших місць Сполученого Королівства - Оркнейські острови. Каміння та скелі сусідять тут з вересовими пустками та мохом, який став чудовим пасовищем для худоби. В процесі еволюції тут навіть вивелася унікальна порода овець, які харчуються водоростями.

Острови Раджа Ампат, Індонезія



Раджа Ампат - це архіпелаг, який складається з півтори тисячі острівців і коралових рифів. Його майже на зачепила цивілізація, а такого розмаїття морських організмів немає більше ніде в світі. Пов'язано це з унікальним розташуванням архіпелагу на кордоні Індійського та Тихого океанів, що дозволяє рибам і коралів безперешкодно переміщатися з одного океану в інший.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини