Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:26:02

16 червня - Міжнародний день сімейних грошових переказів

16.06.2018   07:06Агенцiя

Грошові перекази можуть сприяти відновленню структури суспільства, розквіту економічного розвитку і досягненню стабільності, необхідної для побудови світлого майбутнього Хоч людство і навчилося рухати гроші зі швидкістю електрона буквально по всій планеті, але радіти цьому ще занадто рано.

Так вже сталося, що політика деяких країн не дозволяє багатьом сім’ям мати достатній дохід в межах держави проживання. Бувають випадки, що для елементарного виживання сім’ї, коли існують істотні бар’єри для повноцінної міграції, жертвуючи собою хтось вирішує відправиться на заробітки в іншу країну. Зараз це, на жаль досить поширена практика, особливо в країнах колишнього соц-табору.

Визнаючи зусилля трудящих-мігрантів, за ініціативи Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (спеціалізованої установи ООН, що займається мобілізацією фінансових ресурсів з метою збільшення виробництва продовольства і поліпшення становища з харчуванням бідних груп населення в країнах, що розвиваються) - 16 червень 2015 року на відкритті п’ятого Глобального форуму по грошовим переказам і розвитку в Мілані за участю понад 400 політиків, вперше був відзначений Міжнародний день сімейних грошових переказів (GC 38/Resolution 189).

На відкритті цього форуму голова Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку пан Канайо Ф. Нванзе в своїй промові сказав: «Грошові перекази можуть сприяти відновленню структури суспільства, розквіту економічного розвитку і досягненню стабільності, необхідної для побудови світлого майбутнього».

Коли настане це "світле майбутнє" звичайно ж не відомо і десь ми це періодично чуємо останні сотні років, проте "темне сьогодення" підказує, що це було б можливо при відповідній волі всіх зацікавлених осіб, а не тільки трудових мігрантів, якої немає і не буде, адже бідність - один з найпотужніших експлуатуємих ресурсів "прогресивного" сучасного соціуму.
Міжнародний день сімейних грошових переказів, по ідеї його авторів, покликаний сприяти більш активній співпраці державного, приватного секторів та громадянського суспільства з метою забезпечення максимально ефективного використання фінансових ресурсів, які залучають трудові мігранти в країни, що розвиваються.

Якщо держава не шанує для себе за честь використовувати ефективні економічні умови для забезпечення можливостей і прав своїх громадян на безбідне життя, то як написано в Притчах Соломонових в главі 26, вірш 1, - "Як літом той сніг, і як дощ у жнива, так не лицює глупцеві пошана". Давайте відмовимося від подібних дурниць, щоб громадяни все ж мали можливість і право чесно і досить заробляти там, де їхня батьківщина. Викреслимо умови для забезпечення продовження стійкої бідності з структуроутворюючих принципів побудови національних економік. І поки ми відкладаємо це в "довгий ящик", структура міжнародних грошових переказів нам на допомогу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.