Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:59:08

Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам

28.05.2018   14:41Агенцiя

Гастрономічний туризм – доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі своєї країни.

Однак популярність гастрономічного туризму полягає не в тому, щоб лише смачно поїсти. Це ще й у знайомстві з неповторними для кожної країни традиціями гостинності, можливості відвідати фестивалі їжі, побувати на дегустаційній екскурсії і взяти участь у майстер-класі, де навчать не лише готувати, але і обирати продукти для національної страви.

Японія




Гастрономічні тури в Японію відрізняються продуманістю і хорошою організацією. Національна кухня визнає застосування лише корисних і свіжих продуктів. Тільки тут варто спробувати фугу, бо японські кухарі володіють секретом приготування цієї отруйної риби, від якої мандрівник відчуває легке сп’яніння.



Місо-суп, тофу, роли, суші та онігірі готують по всьому світу, але справжній смак цих страв можна дізнатися лише в Японії. На особливу увагу заслуговують національні солодощі з незвичних інгредієнтів.



Додадуть смакового задоволення традиційні напої: сетю і саке для любителів спиртного, мугітя і геммайтя для бажаючих покуштувати незвичні японські чаї. Любителі екзотики зможуть покуштувати сарану в соусі з сої і солодких личинок бджіл і навіть морозиво зі смаком м’яса.

У турах пропонується безліч майстер-класів з приготування традиційних страв.

Франція



Ця країна – справжній рай для гурманів. Французька кухня відрізняється вишуканістю і завжди поєднує у собі три головні складові хорошої страви: аромат, смак і гарна подача. Кожен регіон цієї романтичної країни відрізняють свої кулінарні особливості.



Будучи у Франції, обов’язково потрібно спробувати устриць і виноградних равликів, звернути увагу на фуа-гра і буйабес, скуштувати жаб’ячих лапок, цибульний суп і смачний пиріг кіш.



Особливою популярністю користуються винні тури. Як правило, в них включають екскурсійну програму по замкам, що завершується дегустацією спиртних напоїв.

Таїланд


Гастрономічна подорож у цю країну особливо потішить любителів екзотики. Суп том ям, смузі з мангостину, локшина пад тай, каррі з куркою, м’ясо пананг, – це лише невеликий список страв, рекомендованих для дегустації в Таїланді.



Смажені комахи і личинки теж знайшли своє місце в тайській кухні, причому готують їх у киплячій олії прямо на очах покупця, а потім приправляють травами. Додадуть вражень гурманам смажені щурі та жаби, а також мурашині яйця, які вважаються делікатесом.

Італія



Італійська кухня, як і у Франції, має свої регіональні особливості. Північні райони запропонують великий вибір м’ясних делікатесів, південні – безліч вегетаріанських страв і рецептів з морепродуктів. Міські гастротури познайомлять гурманів з високою кухнею, а сільські дадуть можливість взяти участь у зборі врожаю і осягнути секрети сироваріння.



В Італії можна скуштувати безліч видів піци і навчитися правильно її готувати, насолодитися справжньою лазаньєю, обов’язково скуштувати тірамісу і карпаччо, неодмінно спробувати різотто і пасту.



Огляд визначних пам’яток тут буде чергуватися з дегустацією десертних вин і уроками з приготування кави, а вечеря в італійській родині познайомить з особливостями італійської гостинності.

Греція

У Греції використовують тільки натуральні продукти хорошої якості.



Гастрономічні тури в Грецію порадують любителів різноманітності в їжі і адептів здорового харчування. Грецька кухня рясніє простими стравами, приготованими із натуральних і свіжих продуктів.



Мусака, грецький салат, сир фета, арні, стефада, – вже одні тільки назви збуджують апетит. А якщо додати сюди дивовижні майстер-класи з приготування традиційних страв, дегустацію вин та відвідання унікальних місць, то можна впевнено сказати: гастротур у Грецію залишить найприємніші спогади.

Мексика

Мексиканська кухня відрізняється гостротою.



Мексиканська кухню пов’язують з культурою держави майя та ацтеків, хоча з часом на неї вплинули кулінарні традиції Європи і навіть Африки. Найбільше підійде гастрономічний тур в Мексику любителям гострого, тому що кількість перцю в стравах національної кухні явно вища середньої.

Енчілада – традиційне блюдо мексиканської кухні.



Тут варто спробувати коржі з начинками і гострим соусом, покуштувати місцеві чіпси зі свинячої шкурки і насолодитися традиційною закускою гуакамоле.

Китай



Приготування їжі в Китаї – це справжнє священнодійство, а звичайний прийом їжі – справжній ритуал. Тут можна замість вітання почути питання: «Ви вже поїли?». Китайська кухня розділена по регіонах, але в будь-якому місці країни перевага віддається здоровим і якісним продуктам.



Дампліни – китайські пельмені.

Качка по-пекінськи, дампліни, тофу з рибою, свинина в кисло-солодкому соусі, булочки дім-сам, – ці страви навряд чи можуть когось залишити байдужими. Варто відвідати традиційний китайський обід, щоб зрозуміти справжнє ставлення китайців до їжі.

ВСВІТІ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини