Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:27:38

5 кімнатних рослин, які вирішать проблему безсоння

20.05.2018   13:08Агенцiя

Безсоння – ось справжня чума 21-го століття. Завдяки стресам і безлічі інформаційних подразників. Здавалося б, цілком невинне недосипання але воно гарантовано «садить» всі системи організму і швидко знижує якість життя.

І варто вжити заходів вже сьогодні. І перший крок до спокійного сну – поставити ближче до ліжка одну з цих кімнатних рослин. Але наші поради не є догмами, і тому вирішуйте самі якій із рослин довірити свій сон. Бо у кожної людини своє сприйняття рослин та квітів.

Звичайно, що зелень допомагає нам дихати краще, поглинаючи вуглекислий газ і очищаючи повітря. Крім того, найтонший аромат рослин здатний знижувати рівень стресу і сприятливо впливати на нервову систему. Вже звучить, як запорука хорошого сну. А щоб гарантовано спати міцніше і прокидатися бадьорішим, поставте на тумбочці.

1. Алое Вера



Ви напевно вже знаєте не тільки про естетичну користь алое: можливо, прикладали зріз листка до випадкового опіку або навіть пробували змішувати сік з водою, щоб зробити домашній «енергетик». Тоді додайте до скарбнички корисних речей ще один факт – алое допомагає краще спати. І навіть без «внутрішнього» застосування. У нічний час суккулент виділяє підвищену кількість кисню. Доведено, що додаткова порція «О2» сприяє засинанню (згадайте, як міцно спиться на природі або в горах). Отже просто дихайте глибше і вже скоро повіки самі потягнуться вниз.

2. Жасмин



Запаморочливий аромат цієї нічної квітки логічно посилюється у темний час доби. І, якщо вірити дослідженням німецьких вчених, має заспокійливий ефект, схожий з прийомом валіуму. Дослідники з Університету Генріха Гейне (Дюссельдорф) прийшли до висновку, що молекули жасминового запаху, потрапляючи із легень у кров, можуть служити майже повноцінною заміною дорогим психотропним снодійним. Отже на ніч пересуньте горщик із квіткою ближче до ліжка. Тільки постарайтеся не «підсісти».

3. Лаванда



Напевно, найбільш очікуваний пункт у списку зелених борців із безсонням. Заспокійливий аромат лаванди так часто застосовують у засобах для ванни і душа, що цей запах вже автоматично налаштовує на розслаблення. Що також науково доведено. Саше – хороша ідея, але аромат живої рослини містить більшу кількість «молекул спокою». Отже горщик із фіолетовими квітами стане корисним подарунком всім, хто довго крутиться в ліжку.

4. Плющ звичайний



Що й казати: навіть у NASA визнали плющ найпотужнішою рослиною- «фільтром», яку можна вирощувати вдома. Плющ також ефективно бореться з різними видами цвілі, знижуючи шкідливий вплив її токсинів на цілих 94%. Ці якості роблять плющ ідеальним вибором для будинку, де живуть астматики і алергіки. Адже рослина дозволяє дихати глибше і простіше. Що також є запорукою міцного сну.

5. Сансевієрія



Гострі зелені листки запросто приживаються у будинку, а за турботу платять поглинанням частки випромінювання від електроприладів і зниженням головних болів у господаря. Отже, якщо довго сидите за комп’ютером, а потім не можете заснути – «щучий хвіст» прийде на допомогу. Просто посадіть його у спальні.

ВСВІТІ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини