Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:44:20

10 порад, як легко прокинутися вранці

01.04.2018   13:46Агенцiя

Кажуть, що на Землі існують люди, які прокидаються з хорошим настроєм, моментально підхоплюються з ліжка та радісно біжать займатися буденними справами.

Якщо ви така людина, все, що ви прочитаєте далі, вам абсолютно не знадобиться. Але якщо для вас ранковий підйом - це болісний процес, який вимагає титанічних моральних і фізичних зусиль, наша сьогоднішня добірка - саме те, що вам треба.

1. Потягніться

Здавалося б, це так просто, але дуже добре допомагає розбудити тіло. Гарненько потягніться, щоб відчути приємну ломоту в м'язах, зробіть рухи руками, легенько поверніть голову в різні боки - і ось ви вже зовсім інша людина, а думка про те, щоб встати з ліжка, чарівним чином перестає вас лякати.

2. Вмийтеся холодною водою

Ідеально, звичайно, було б прийняти холодний душ, але ми розуміємо, що цей варіант підходить лише екстрималам. Для звичайних людей цілком достатньо занурити в холодну воду обличчя та руки.

3. Поставте на будильник мелодію, яку вам приємно чути

Багато людей обирають для будильника максимально дратівливі звуки. З одного боку, це логічно, неприємні звуки повинні спонукати вас швидше встати, щоб їх вимкнути. На практиці ж все виявляється не зовсім так. Якщо ви сильно хочете спати, ніякий дратівливий звук не змусить вас піднятися з ліжка. Але при цьому ваш день розпочнеться зі стресу. Мелодія ж, яку вам приємно чути, дозволить вийти зі стану сну набагато м'якше та безболісніше. Зрозуміло, вона повинна бути динамічною, а не розслаблюючою. В ідеалі - щось таке, під що вам одразу захочеться танцювати.

4. Вигадайте для себе приємне ранкове заняття

Вам буде простіше відірвати голову від подушки, якщо ви будете знати, що за сніданком на вас чекає перегляд нової серії "Теорії великого вибуху" або обійми з улюбленим котом.

5. Випийте склянку води

Вода допоможе швидше запустити процеси життєдіяльності організму, а значить - швидше вийти зі стану сну.

6. Покличте на допомогу аромотерапію

Як існують запахи, що допомагають розслабитися і заснути, так і такі, які бадьорять і допомагають прокинутися. Наприклад, цитрусові, м'ята, розмарин, імбир. Купіть маленьку подушечку-саше з таким запахом або флакончик з олією та залиште на столику біля ліжка. Вранці вам достатньо лише простягнути руку, а потім вдихнути аромат, який зробить вас бадьорішим.

7. Відкрийте штори


Чи навіть зовсім не зашторюйте вікно на ніч. Сонячне світло будить краще, ніж будь-який будильника. А ось в напівтемній кімнаті вашому розслабленому тілу вийти зі стану спокою буде ой як важко.

8. Відкрийте вікно

Впустіть до кімнати свіже повітря, зробіть кілька глибоких вдихів на повні груди, і приплив кисню до мозку одразу допоможе вам прокинутися.

9. Зробіть кілька швидких присідань

В ідеалі було б непогано починати ранок з зарядки. Але зізнайтеся чесно, чи багато хто з нас здатен на подібний подвиг? Втім, десяти енергійних присідань вистачить, щоб розігнати кров у тілі та вивести його з анабіозу. Якщо вам з ранку настільки важко стояти на ногах, що ви боїтеся впасти, можете присідати, тримаючись рукою за стілець або комод.

10. Почніть день з позитивної думки

Зробіть для себе позитивну установку, яка буде підіймати вам настрій та заряджати бадьорістю. Наприклад, що-небудь на кшталт "з любов'ю в серці я зустріну цей день і проживу його щасливо". І ви побачите, наскільки легше буде проходити процес вашого підйому.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини