Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:36:55

5 звичок, з якими необхідно розлучитися, щоб стати щасливішими

25.03.2018   17:50Агенцiя

"Мистецтво жити - це мистецтво відпускати на волю все непотрібне" (С) Коко Шанель

Цього тижня весь світ святкував міжнародний день щастя! І ми вважаємо, що інколи варто замислитися, що в своєму житті вам хочеться змінити в першу чергу. Щоб впустити в життя щось нове, потрібно позбутися старого. Якщо ми хочемо наповнити своє життя щастям і радістю, треба знайти в собі сили розлучитися з тим, що заважає цьому щастю постукати в наші двері. Можливо, у вашому житті є якісь звички зі списку нижче? Тоді ми радимо вам швидше позбутися їх, щоб звільнити місце для позитиву та гармонії.

1. Звичка "жити" у соціальних мережах

Безумовно, користуватися соціальними мережами дуже цікаво і захоплююче, аленайчастіше вони так затягую, що на реальне життя часу вже не залишається. Крім того, спостерігаючи за фрагментами життя інших людей, ви мимоволі починаєте порівнювати своє життя з чужим, і це порівняння не завжди виявляється на вашу користь. Звідси депресії, апатія, зневіра. Озирніться навколо, пригадайте своїх знайомих, і ви усвідомите, що ваша подруга, яка взагалі не користується соціальними мережами, набагато щасливіша ніж та, яка ретельно фіксує, скільки лайків поставив її колишній хлопець фотографіям інших дівчат.

2. Звичка дивитися і читати новини на ніч

"Не читайте до обіду радянських газет", - радив професор Преображенський докторові Борменталю. З тих пір пройшло сто років, а рекомендація не втратила своєї актуальності. Ми не можемо повністю обмежити себе від інформаційного простору, але хороша рекомендація - не читайте новини на ніч. Ви не зможете ні на що вплинути або змінити, крім якості свого нічного сну. А за довгий міцний сон ваш організм буде вам дуже вдячний:)

3. Звичка критикувати інших людей

Деякі люди самостверджуються за рахунок власного розвитку, інші - принижуючи гідність оточуючих людей. Цей шлях і справді набагато легший. Навіщо щось робити самому, прикладати якісь зусилля, долати труднощі? Можна просто розкритикувати іншу людину, а ще краще - всіх навколо, і вже на тлі цих нездар і невдах відчути себе вінцем творіння. Тільки от від того, що ви назвете іншу людну дурною, ваше життя кращим не стане. А людина відчує на собі негатив, який, так чи інакше, повернеться до вас. Тому, критика - це далеко не найкращий шлях до щасливого життя.

4. Звичка скаржитися

"Ніколи не кажіть людям про свої проблеми: більшість ними не цікавляться, решта раді, що вони у вас є". На жаль, практика показує, що скаржачись іншим людям, ми рідко чуємо від них те, що нас дійсно заспокоїть, підбадьорить і надихне. Найчастіше ми отримуємо у відповідь нерозуміння, байдужість, викид негативу із серії "та що там твої проблеми, ось у мене!". Загалом, після скарг ми відчуваємо себе ще більш спустошеними і пригніченими. Чим швидше ви змиритися з тим, що людей не цікавлять чужі проблеми, і навіть такі цікаві, як ваші, тим буде краще для вашої нервової системи.

5. Звичка впадати у зневіру

Існує притча про те, що диявол цінує зневіру більше за всі інші людські пороки. Людина може опиратися будь-яким негативним емоціям - заздрості, ревнощам, страху, ненависті, але варто їй піддатися зневірі, вона впустить у свою душу і все інше. Важливо пам'ятати, що навіть коли вам здається, що ситуація безнадійна, вихід існує, головне - не сумувати і не опускати рук

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини