Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:13:19

13 психологічних трюків, які будуть працювати на кому завгодно

18.03.2018   10:42Агенцiя

Кожен з нас унікальний, але уважні психологи не перестають знаходити поведінкові шаблони, які закладаються в нас з дитинства.

Пропонуємо опанувати психологічні прийоми, які допоможуть налагодити спілкування з оточуючими й полегшити життя.

Щоб дізнатися, чи подобаєтеся ви людині, виберіть одне слово і щоразу, коли співрозмовник буде вимовляти його або синонімічні вирази, кивайте і посміхайтеся. Якщо ви йому симпатичні, то незабаром помітите, що він вживає це слово постійно.

Якщо хочете, щоб вас сприйняли серйозно, скажіть, що так говорив ваш батько. Люди схильні несвідомо вірити батьківським порадам.

Станьте чемпіоном гри «камінь, ножиці, папір», задавши опонентові будь-яке питання прямо перед початком гри. У більшості випадків розгублені гравці викидають саме «ножиці».

Якщо хочете, щоб ваш співрозмовник погодився з вами, не забудьте кивнути, задаючи питання. Кивок сприймається як знак того, що все, що ви говорите, – чиста правда. Крім того, дотримуючись законів соціальної поведінки, люди схильні кивати у відповідь.

Колись мріяли про безлюдне метро о 8 ранку? У місцях великого скупчення людей дивіться у напрямку вашого руху. Ви будете здивовані тому, як легко натовп розступається перед вами. Таємниця проста: в переповнених місцях люди дивляться в очі інших пішоходів, щоб зрозуміти, куди ті направляються, і не зіткнутися з ними.

Якщо у вас в голові застрягла пісня, яку ви б з радістю забули, згадайте закінчення пісні. Згідно ефекту Зейгарнік, наш мозок краще запам’ятовує незавершені речі. Тому, якщо ви подумаєте про кінець пісні, вона зникне сама.

Хочете, щоб ваші діти їли броколі? Замість того, щоб запитувати, чи хочуть вони їх істи, запитаєте, скільки штук їм покласти: 5 чи 2. Таким чином, ви вже вибрали броколі за них, але діти відчуватимуть, що вони прийняли рішення самі. Ви можете використовувати цей трюк за аналогією в інших ситуаціях.

Якщо вам, здається, що за вами стежать, просто позіхніть і погляньте на людей навколо. Оскільки позіхання заразливе, ви гарантовано дізнаєтеся, хто за вами спостерігає.

Знайомий допоможе вам донести будь-яку річ, наприклад, коробку, якщо, передаючи її, ви будете продовжувати розмову. Більшість людей не помітять підступу й візьмуть коробку. Як відомо, необхідно бути обережним з уважними людьми – вони можуть зніяковіти.

Перед рукостисканням переконайтеся, що ваші руки добре зігріті. Теплі руки асоціюються у людей з дружелюбністю і привітністю, в той час як доторкання до холодної руки може викликати відторгнення і неприязнь.

Перефразуйте те, що сказав ваш співрозмовник, і повторіть це. Він зрозуміє, що його дійсно слухають, а головне, розуміють. Тільки не перестарайтеся.


Якщо хочете, щоб вам допомогли, почніть своє прохання зі слів «Мені потрібна твоя допомога…». Людям не подобається відчувати почуття провини, тому вам не зможуть відмовити.

Якщо хтось вас недолюблює, попросіть у нього олівець. З одного боку, люди не схильні допомагати тим, хто їм не подобається, але з іншого – це занадто маленьке прохання, щоб в ньому відмовити. Таким чином, людина переконає сама себе в тому, що не так вже й сильно ви їй не подобаєтеся.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини