Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:53:51

Що станеться з вашим тілом, якщо ви будете з’їдати 2 банани на день

04.02.2018   13:03Агенцiя

Здорова їжа не завжди смачна. Але до бананів це не відноситься. Тому подвійно приємно дізнатися, що вони приносять не тільки задоволення, але і велику користь організму.

Тут зібрані докази того, що пара бананів в день може суттєво поліпшити ваше здоров’я.

1. Нормалізується рівень артеріального тиску


Банани знижують високий кров’яний тиск завдяки тому, що в них міститься близько 420 мг калію.

2. Зменшується зайва вага

Банани багаті клітковиною — з-за неї довше не хочеться їсти.

У бананах також є резистентний (стійкий) крохмаль, який зменшує апетит і перешкоджає набору ваги. Такий корисний крохмаль знижує рівень цукру в крові і підвищує чутливість організму до інсуліну. Адже якщо клітини нечутливі до інсуліну, вони не можуть засвоїти глюкозу і голодують, а підшлункова залоза починає виробляти його в підвищеній кількості. А саме від інсуліну залежить накопичення жиру.

3. Знижується ризик анемії


Анемія викликає блідість, втому і задуху. Справа в зменшенні еритроцитів і низькому рівні гемоглобіну в крові.

У бананах міститься багато заліза, а це стимулює вироблення еритроцитів. Також у бананах є вітамін В6, який регулює рівень глюкози в крові, що теж може допомогти людям з анемією.



4. Поліпшується травлення


Банани легко засвоюються і не подразнюють шлунково-кишковий тракт. Резистентний крохмаль, який в них міститься, не перетравлюється і потрапляє в товстий кишечник, де служить відмінним живильним середовищем для корисних бактерій.

Банани можна вживати при гастриті, печії і як першу їжу після діареї — вони відновлюють втрачені мінерали.

5. Знижується рівень стресу

Банани піднімають настрій. Вони містять триптофан — з’єднання, необхідне нашому організму для отримання серотоніну («гормону щастя»).

У середньому банані міститься також близько 27 мг магнію. Цей мінерал відповідає за гарний настрій і міцний сон.

6. Заповнюється недолік вітамінів


Банани багаті вітаміном B6. У середньому банані міститься 20 % денної норми вітаміну В6. Він допомагає організму виробляти інсулін, гемоглобін і амінокислоти, необхідні для створення здорових клітин.

Хоча при словосполученні «вітамін С» першими нам в голову приходять апельсини і полуниця, але порція бананів теж містить 15 % від нашої щоденної норми.

Вітамін С — це важливий антиоксидант, який нейтралізує шкідливі вільні радикали (активні молекули з відсутнім електроном, які руйнують клітини організму), допомагає зберегти здоровими кровоносні судини і бере участь у виробництві колагену.

7. Збільшується кількість енергії

Калій, який міститься в бананах, захищає м’язи від судом, у той час як вуглеводи дають достатньо енергії, щоб витримати напружене тренування.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.