Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:52:46

Оздоровлення дітей має бути не тільки змістовним, а й безпечним

22.12.2017   11:31Агенцiя

На цьому зауважила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова сьогодні під час засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді. У режимі відео-зв’язку до участі також долучилися представники райдержадміністрацій.

Розглянули одне, проте вкрай важливе питання — державний нагляд за пожежною безпекою в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

— Зважаючи на трагічні події, що сталися в Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі «Вікторія», обласній і районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам міських рад, керівникам профільних закладів необхідно більш відповідально провести підготовку до наступного оздоровчого сезону. Першочергове завдання — дотримання вимог пожежної безпеки, — акцентувала заступник голови ОДА.

З цією метою Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області цьогоріч проведені позапланові перевірки закладів оздоровлення. Як наголосив заступник начальника Управління Роман Цушко, 70% недоліків, виявлених при перевірках, уже виправлені. Проте до цієї роботи слід відноситися особливо відповідально. Адже за наявності порушень протипожежних вимог профільні заклади у 2018 році не відкриються.

За словами заступника начальника Управління охорони здоров’я ОДА Володимира Пуліна, для покращення протипожежного стану в обласних дитячих санаторіях «Пролісок» та «Зелений гай» (протитуберкульозний) наразі ведуться ремонтні роботи, вже закуплено частину необхідного спецобладнання.

Готують до оздоровчого періоду свої заклади і освітяни. Заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович зазначила, що відповідна робота проводиться у чотирьох закладах. Крім того, перевіряється стан дотримання пожежної безпеки у навчальних закладах області.


Довідково:

На Чернігівщині у 2017 році послуги з оздоровлення та відпочинку отримали майже 56 тисяч дітей шкільного віку (56,9% від загальної кількості). Влітку працювали 486 профільних закладів: 463 табори з денним перебуванням, 21 заклад оздоровлення та два наметових містечка.


 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини