Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:33:18

Сквер імені Богдана Хмельницького урочисто відкрили

23.09.2017   10:02Агенцiя

Відкриття скверу імені Богдана Хмельницького в Чернігові розпочалося з перерізання символічної стрічки та виступу Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Їх представив сам Хмельницький, у якого перевтілився заслужений артист України Олексій Биш.

Виступи артистів розпочалися від пам’ятника Богданові і перемістилися, разом з міським головою та почесними гостями міста, до П’ятницької церкви.

Там Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв слово. Він представив чернігівцям мерів міст Гомеля (Республіка Білорусь), Дніпра, Вінниці, Сум, Славутича, Ніжина та Новгорода – Сіверського, які в День міста Чернігова приїхали його привітати.

Також міський голова сказав кілька слів про реконструкцію, проведену в сквері Хмельницького. А саме, що площа скверу – близько чотирьох кілометрів. Що до реконструкції стан доріжок був вже таким, що «можна було поламати ноги». Тепер чернігівці можуть побачити все, що в ньому зроблено. Вартість робіт – понад 19 млн грн.

Завершення робіт з реконструкції постаменту має завершитися вже в найближчі тижні.

Фрагмент стародавньої кладки П’ятницького монастиря, який археологи виявили під час реконструкції скверу і який зараз можна побачити біля сучасної П’ятницької церкви, місто намагатиметься залишити відкритим і доступним для огляду.

- Сподіваюся, що ми узгодимо цю позицію з Міністерством культури. Ми хочемо зробити цю частину відкритою, щоб містяни і туристи могли дивитися на фрагменти церкви, які були до бомбардування, - сказав він.

Потім перед чернігівцями, які прийшли на відкриття скверу, виступили Заслужений академічний зразково-показовий оркестр  Збройних Сил України та відомий ансамбль юних бандуристів Чернігівської музичної школи № 1 «Соколики».


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.