Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:10:34

Енциклопедія їжі. Найпростіші страви холостяцької кухні

27.08.2017   14:44Агенцiя

Гурмани, готуйтеся! Попереду на вас чекає багато цікавих фактів та несподіваних відкриттів.

Згідно з прислів'ям, немає у світі більшого гурмана, ніж холостяк. При цьому в стравах самотній чоловік цінує не тільки смак, але і простоту приготування. І немає нічого складного в тому, щоб "виконувати соло" на кухні. Чавунна сковорідка і хороший кухарський ніж – все, що потрібно. Сковороду варто вибрати якісну, адже вона стане вашою супутницею надовго. Як, зрештою, і нож. Отже, якщо набридли вічні пельмені, макарони і кава з круасанами, цей матеріал точно для вас ;)

Філешка з пюре




В голові промайнуло "ще і під пиво"? Але не цього разу. Пропонуємо побалувати себе найсмачнішою холостяцькою вечерею. Для початку відкладаємо в сторону всі справи, повністю присвятивши себе готуванню хвилин на 40. Включаємо улюблену музику, і, підспівуючи, чистимо картоплю. Миєму, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Тепер беремося за м'ясо. Також миєму його і ріжемо на дрібні шматочки. Змішуємо його з сіллю, перцем і улюбленими спеціями. Пахуче приправами, соковите м'яско викладаємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією і підсмажуємо, періодично помішуючи.

Печінка зі сметанкою



Приготувати печінку в сметані досить просто, це чудовий варіант страви на обід або вечерю. Як робити печінку в сметані? Давайте подивимося. Печінка – продукт дуже корисний і смачний, а печінка в сметані – це просто смакота. По суті, такий спосіб приготування – це варіація страви бефстроганів (м'яса по-строганівськи), тільки замість м'яса в цьому випадку печінка, яка теж обсмажується і тушкується в сметані. М'яка, ніжна, соковита – такою виходить печінка, приготована в сметані; в цій страві сильно не відчувається специфічний смак цього продукту, тому від нього не відмовляються навіть ті, хто зазвичай воліє уникати вживання печінки.

Сирна запіканочка



Сирна запіканка в духовці – одна з тих чарівних страв, що родом з дитинства. Ніжна, рум'яна, що тане в роті правильно приготована запіканка ніби знову переносить в дитинство, але для того, щоб викликати це дивовижне відчуття, її потрібно правильно приготувати. Готувати сирну запіканку можна в будь-яку пору року. Потрібно лише запам'ятати її нехитрий рецепт і виділити 40 хвилин часу, щоб отримати золотисту запіканку з духовці. А доповнити цей десерт можна згущеним молоком, варенням, медом, ягідними соусами і чим ще душа забажає!

Овочеве рагу



Отож. Цукіні треба вимити, очистити і нарізати на скибочки товщиною приблизно 5 мм. Цибулю нарізати кубиками, часник пропустити через прес. Гриби вимити, очистити і нарізати на товсті скибочки. Обсмажити протягом 3 хвилин в олії цукіні, цибулю, часник. Відкрити банку помідорів, злити сік, помідори розрізати на половинки або четвертинки. Викласти їх в сковороду до цукіні і додати томатний сік. До овочів додати гриби, бульйон, вино і лимонний сік. Тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні, без кришки, даючи зайвій рідині випаруватися. Петрушку вимити і дрібно нарізати. Приправити рагу перцем, сіллю, посипати петрушкою, викласти на блюдо, подавати на стіл і просто смакувати.

Гріночки десертні


Солодкі грінки з білого хліба чудовий варіант для сніданку – просочені яєчно-молочною сумішшю, обсмажені на сковороді і посипані цукровою пудрою. Такі десертні грінки виходять м'якими, ніжними, до них можна подавати різні свіжі фрукти і ягоди, солодкі соуси, джеми і варення, до того ж, часу на їх приготування йде мінімум! Для приготування солодких десертних грінок нам знадобиться білий хліб або батон, нарізаний тонкими скибочками (близько 8 великих шматків), курячі яйця, молоко, сіль, цукор і соняшникова рафінована олія. З'єднуємо яйця, молоко, сіль і цукор. Занурюємо скибочки хліба в яєчно-молочну суміш. Смажимо грінки з двох сторін на широкій розігрітій сковороді в невеликій кількості соняшникової рафінованої олії.

Супчик з тортелліні



Поїхали! На середньому вогні нагрівайте оливкову олію в каструлі з товстим дном. Додайте часник і обсмажте його до золотистого кольору близько 2 хвилин. Додайте бульйон і воду, доведіть до кипіння. Додайте тортелліні (такі пельмешки) і готуйте відповідно до інструкцій на упаковці. За 3 хвилини до готовності додайте фрикадельки, а за 1 хвилину до готовності – шпинат. Розмішайте, щоб шпинат став лише злегка м'яким. Розлийте суп по тарілках, посипте сиром і перцем.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини