Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 листопада, 21:01:01

Як вибрати солодкий кавун і стиглу диню. 10 простих правил

13.08.2017   16:18Агенцiя

Єдине, що я розумію в кавунах, так це те, що, якщо я по ньому постукав, а з нього постукали у відповідь, - це однозначно поганий кавун...

Кавун і диня - улюблені літні ласощі для переважної більшості людей. Зрозуміло, в тому випадку, якщо вони стиглі, соковиті та солодкі. А ось незрілий, несмачний плід може стати справжнім розчаруванням. Як не помилитися у виборі? Знаючи деякі хитрощі, ви легко станете справжнім профі в цьому питанні.

1. Смужки у кавуна повинні бути яскравими та контрастними.

2. Одна з головних ознак стиглого солодкого кавуна - жовта або помаранчева пляма збоку.

3. Поверхня стиглого кавуна - гладка, блискуча, без тріщин, вм'ятин і подряпин.

4. Якщо злегка ляснути кавун долонею, звук має вийти дзвінким.

5. Навпаки, якщо так само вчинити з динею, звук повинен бути глухим.

6. І у кавуна, і в дині головна ознака стиглості - сухий хвостик.

7. Диня повинна пахнути! Тонкий солодкий аромат - обов'язковий атрибут стиглої дині. Якщо вона не пахне - значить, ще недозріла, якщо пахне занадто різко - перезріла.

8. Колір хорошої дині завжди рівномірний, незалежно від сорту, без темних плям.



9. Якщо трохи натиснути на диню, її кірка повинна злегка пружинити. Якщо поверхня занадто м'яка, то вона перезріла.

10. Спробуйте пошкребти корочку дині нігтем - якщо вам вдалося подряпати диню, то вона стигла. Якщо поверхня залишилася цілою - їй не завадить трохи дозріти.

ВАЖЛИВО:

Дині повинні лежати в спеціальних піддонах глибиною не менше 20 см.

Точки продажу не повинні бути розташовані поблизу автомобільних трас, тонка шкіра дині вбирає всі отруйні речовини та вихлопи.

Купувати диню краще у другій половині серпня та у вересні.

Останні новини Чернігівщини

Різдвяний піст, або Пилипівка: тривалість, обмеження у їжі, прикмети та повір’я

Різдвяний піст, або Пилипівка: тривалість, обмеження у їжі, прикмети та повір’я 11:44

Різдвяний піст щорічно розпочинається 28 листопада, а закінчується на Святвечір – 6 січня. Триває він 40 днів, тому однією з його назв є Мала Чотиридесятниця (Великою є Чотиридесятниця перед Великоднем).

9 ідей, як прикрасити дім до різдвяних свят своїми руками 11:39

Щоб зустріти різдвяні свята у всеозброєнні, потрібно вже восени починати думати про прикрашання будинку. Гірлянди, свічники, різдвяні вінки, ялинка з дощику або гілок – все це створює казковий настрій, змушує вірити в диво і чекати свят з нетерпінням.

Смачні рецепти вихідного дня: новорічне печиво

Смачні рецепти вихідного дня: новорічне печиво 11:23

Пеките имбирное, яблочно-карамельное, шоколадное печенье всевозможных форм, украшайте глазурью, дарите друзьям или вешайте на ёлку. Если, конечно, сможете устоять и не съесть всё сразу.

Гороскоп на наступний тиждень 30 листопада - 6 грудня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 30 листопада - 6 грудня 2020 року 11:03

Тиждень починається з повного місяця, він же напівтіньове місячне затемнення на висхідному місячному вузлі в знаку Близнюки 30 листопада об 11:43 за київським часом, яке відкриває коридор затемнень осінь – зима 2020. Місячне затемнення вносить спотворення в чуттєву сферу, в особисті взаємини, знижує інстинкт самозбереження. Нове входить в наше життя, з'являється необхідність оновитися і залишити старе.