Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 квітня, 04:41:00

Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі

06.08.2017   09:30Агенцiя

"Я працюю в кафешці "Сирники від тьоті Глаші" т/с «Теорія великого вибуху"

Коли мова заходить про сирники, одразу згадується дитинство, бабусина кухня, строката скатертина, а на ній тарілочка з сирними булочками, политими варенням або сметаною.

Пам'ятайте, якими вони були?

Ніжні, солодкі, фантастично пахнуть і тануть у роті. Сьогодні в нашій добірці - рецепти, за якими готували сирники наші бабусі.

Спробуємо і ми?

КЛАСИЧНІ СИРНИКИ

200 г сиру середньої жирності, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 2 ст. ложки цукру



1. Сир протерти через сито, додати яйце, манку, борошно та цукор, все добре перемішати.
2. Сформувати з тіста кульки, обваляти їх у борошні та приплюснути.
3. Смажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ З ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

250 г сиру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок



1. Сир розтерти з яйцями, додати борошно та цукор, перемішати.
2. Родзинки промити та прибрати зайву вологу паперовою серветкою, волоські горіхи подрібнити ножем або в ступці. Покласти в сирну масу і ще раз все перемішати.
3. Сформувати та обсмажити сирники, як у попередньому рецепті.

ВАНІЛЬНІ СИРНИКИ БЕЗ БОРОШНА

200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка манки, дрібка ваніліну



1. Всі інгредієнти ретельно перемішати до стану однорідності. Дати тісту постояти протягом півгодини, щоб манка розбухла.
2. Сформувати сирники і обсмажити на олії з обох сторін під кришкою до золотистого кольору.

ПИШНІ СИРНИКИ

500 г нежирного сиру, 2 жовтки, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки цукру, 30 г вершкового масла, 2 щіпки розпушувача, дрібка ваніліну, сіль на кінчику ножа



1. Добряче розтерти сир з жовтками, додати цукор, ванілін, перемішати.
2. Розпушувач і сіль змішати з борошном, додати до решти інгредієнтів і замісити руками тісто.
3. Сформувати сирники та обсмажити їх на топленому маслі або рослинній олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ В ДУХОВЦІ
 
200 г сиру, 3 ст. ложки цукру, ½ склянки сметани, 3 ст. ложки манки, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка ваніліну



1. Сир розтерти з цукром, яйцями та ваніліном.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, сметану і манку. Перемішати до стану однорідності.
3. Форми для кексів змастити маслом, присипати борошном або манкою та розкласти в них сирну масу.
4. Випікати 20-30 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
5. Трохи остудити, дістати сирники з формочок і покласти на тарілки.

Останні новини Чернігівщини

Ніжин: щотижнева розширена оперативна нарада при міському голові. Інформація керівників медичних установ

Ніжин: щотижнева розширена оперативна нарада при міському голові. Інформація керівників медичних установ 13:55

6 квітня відбулась щотижнева розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На період карантинного режиму змінений формат наради, щоб мінімізувати перебування великої кількості людей.

У Чернігові про одиноких літніх людей піклуються фахівці двох територіальних центрів

У Чернігові про одиноких літніх людей піклуються фахівці двох територіальних центрів 13:49

У Чернігові про самотніх людей похилого віку, які вже потребують сторонньої допомоги, піклуються, зокрема, фахівці територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад.

Поліцейські інформують: ТОП-3 аварійно-небезпечних ділянок Чернігівської області

Поліцейські інформують: ТОП-3 аварійно-небезпечних ділянок Чернігівської області 13:45

За поліцейською статистикою, аварії на Чернігівщині найчастіше траплялися у світлий час доби. За видами транспорту учасниками ДТП у 83,5% були легкові автівки, у 10,5% – вантажівки та у 6% мототранспорт.

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно 11:22

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

Упродовж минулого тижня надзвичайники врятували 1 особу та 274 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня надзвичайники врятували 1 особу та 274 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій 11:14

Упродовж минулого тижня з 30 березня по 6 квітня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 196 чоловік особового складу та 61 одиниця спеціальної техніки.