Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:43:37

Що їсти, аби не гладшати: 8 принципів колишньої товстунки

09.07.2017   12:29Агенцiя

Француженка Анна Острій, автор книги «Прості і легкі рецепти колишньої товстушки», за три роки схудла на 35 кг.

І підтримує оптимальну вагу вже 18 років, не виснажуючи себе заборонами і обмеженнями. Як їй це вдається?

Перше правило : якщо ви хочете скинути вагу і закріпити результат, вам доведеться навчитися готувати. Напівфабрикати, готові обіди, ковбаси та копченості промислового виробництва містять багато цукру і солі, а ще добавки і консерванти, які уповільнюють обмін речовин.

Друге правило: щоб схуднути, потрібно їсти. Саме так! Щоб залишатися у формі, не можна голодувати. Позбавлення та обмеження незмінно призводять до зривів. Організму важливо отримувати достатню кількість корисних речовин і калорій.

Однак не можна перевищувати межу в 1400-1800 ккал на день. Точна кількість розраховується індивідуально, виходячи з конкретних параметрів людини і способу життя. Крім цього, потрібно дотримуватися таких 8 принципів, заснованих на взаємодоповнюваності поживних елементів, пише Psyhologies.

СИТНИЙ СНІДАНОК

Дієтологи одностайні в тому, що повноцінний сніданок допомагає запобігти набору ваги. Те, що з'їдається до полудня, дає енергію і повністю спалюється. Їжте з ранку цільні злаки (каші, гранола, мультизернові хліб), горіхи і сухофрукти, молочні продукти, фрукти та ягоди. Готуйте смузі. Це буде прекрасним початком нового дня.

У РИТМІ ВАЛЬСУ

Харчуйтеся на рахунок раз-два-три. На думку фахівців, звичка приймати їжу тричі на день ідеальна. Вона дозволяє уникати сильного голоду і, як наслідок, переїдання, що веде до надмірної ваги.

Не бійтеся змінювати режим харчування. Пообідати можна як опівдні, так і о другій годині дня. А повечеряти - як о сьомій вечора, так і в десять, якщо ви пізно лягайте. Головне - не пропускати жодного прийому їжі.

РОСЛИННІ ВОЛОКНА

Кожен прийом їжі повинен включати сирі овочі, злаки (у тому числі макаронні вироби з пшениці твердих сортів або цільнозерновий хліб), приготовані зелені овочі (стручкову квасолю, шпинат, спаржу, капусту, броколі). Ці продукти покращують травлення і допомагають тримати вагу під контролем.

НЕ ВІДМОВЛЯЙТЕСЯ ВІД СКЛАДНИХ ВУГЛЕВОДІВ

На хвилі популярності білкових дієт багато викреслюють з раціону вуглеводи, в тому числі і фрукти. Звичайно, від простих цукрів (солодощі та випічки) краще відмовитися. А ось складні вуглеводи в помірній кількості дають енергію. Розумніше не прибирати їх зовсім, інакше організм почне підживлюватися протеїнами, що містяться в м'язах. Так що раз в день сміливо їжте рис, булгур, гречку, бобові або фрукти.

ЖИР - ВАШ ДРУГ

Немає великої біди і в жирних продуктах. Так, 9% -ний сир засвоюється краще свого знежиреного побратима. Оливкова олія містить необхідні організму ненасичені кислоти, а вершкове масло дозволяє заповнити дефіцит вітамінів D і Е.

ПРОТЕЇНИ - ОСНОВА

Ідеально в кожний прийом їжі з'їдати мінімум 70-100 г м'яса, риби, яєць, молочних продуктів. Вони - джерела білка. По-перше, білок дає довгий почуття ситості, що допомагає контролювати апетит. По-друге, при вживанні з вуглеводами він уповільнює травлення, регулюючи рівень цукру та інсуліну в крові. Нарешті, білок - будівельний матеріал м'язів. Якщо ви тренуєтеся, він збільшує кількість м'язової маси, а разом з нею і кількість калорій, що спалюються за день.

ДУЖЕ БАГАТО ВОДИ

Випиваючи 2 літри води в день, ви допомагаєте організму позбавитися від токсинів. Ще краще пити відвари з брусничного листа, чебрецю, лаванди або цикорію.

Якщо в склянку води додати 1-2 чайні ложки неосвітленого яблучного оцту, настій селери або м'яти (меліси), то вийде напій, що активізує процеси спалювання жирів. А чай з додаванням бадьяна або анісу усуває здуття живота.

ОВОЧЕВИЙ БУЛЬЙОН

Він покращує обмін речовин і запобігає накопиченню жирів. Приготувати овочевий бульйон дуже просто. Поріжте і залийте холодною водою морквУ, стебло цибулі порею, буряк, два стебла селери, помідор і зубчик часнику. Додайте гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист і варіть після кипіння на повільному вогні, поки овочі не стануть м'якими. Можна пити на обід або вечерю.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.