Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 3 листопада, 22:53:03

Літні десерти. 10 освіжаючих домашніх сорбетів

02.07.2017   18:09Агенцiя

Сорбет, або як його ще називають на французький манер "сорбе", - це заморожений десерт з цукрового сиропу та фруктового пюре.

Важко уявити кращий десерт для літа - він і смачний, і легкий, і холодний.

До того ж готувати його зовсім не складно - потрібно лише мати під рукою фрукти, міксер і морозильну камеру.

 

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів простих сорбетів, які відмінно освіжать вас у спеку.

КАВУНОВИЙ СОРБЕТ



М'якоть 1 кавуна
½ склянки цукру
½ склянки води
50 г білого сухого вина (за бажанням)
1 ст. ложка соку лимона
Гілочка м'яти

1. М'якоть кавуна очистити від кісточок і подрібнити в міксері.
2. Цукор залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
3. Зняти з вогню, додати м'якоть кавуна, вино та лимонний сік. Збити міксером.
4. Розлити у форми та поставити в морозилку на кілька годин. Під час подачі прикрасити листком м'яти.

ЧОРНИЧНИЙ СОРБЕТ



500 г чорниці
½ склянки цукру
1 ч. ложка лимонної цедри
1 ст. ложка лимонного соку

1. Чорницю, цукор, лимонну цедру, лимонний сік розім'яти в мисці, а потім збити у блендері до стану пюре.
2. Протерти пюре крізь сито і поставити його в холодильник на 1 годину.
3. Дістати пюре з холодильника, добре перемішати виделкою або міксером, прибрати в морозилку. Повторити процедуру 4 рази з періодичністю кожні півгодини.

СЛИВОВИЙ СОРБЕТ



500 г слив
½ склянки цукру
2 ст. ложки лимонного соку

1. Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки та подрібнити у блендері до однорідного стану.
2. Додати лимонний сік і цукор, ще раз перемішати, вилити в контейнер і поставити в морозилку на дві години.
3. Збити застиглий сорбет блендером, перемішати ложкою та поставити в морозилку ще на дві години.

СОРБЕТ З РОЖЕВИХ ГРЕЙПФРУТІВ



3 рожевих грейпфрути
1 склянка цукру
100 мл води
1 ч. ложка сиропу гренадін

1. З грейпфрутів зняти трохи цедри (приблизно 1 ч. ложку). Вичавити сік.
2. Змішати в каструльці воду з цукром, потримати на вогні, поки цукор розчиниться. Зняти з вогню, остудити.
3. Змішати сік грейпфрутів, цукровий сироп і гренадін, поставити в морозилку на 1 годину.
4. Перемішати сорбет ложкою та поставити в морозилку на 4-5 годин, періодично дістаючи його і перемішуючи.

ДИННИЙ СОРБЕТ



1 диня
1 лимон
½ склянки цукру
½ склянки води

1. Цукор залити водою та проварити кілька хвилин на середньому вогні до повного розчинення. Зняти з вогню та охолодити.
2. М'якоть дині нарізати кубиками, подрібнити до стану пюре, змішати з лимонним соком.
3. Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати і покласти у форму для заморожування.
4. Сорбет поставити в морозилку на 1 годину, потім вийняти, добре перемішати та знову поставити в морозилку.

ОЖИНОВИЙ СОРБЕТ



4 склянки ожини
2 склянки води
1 склянка цукру
1 ст. ложка лимонного соку

1. У каструлі змішати воду та цукор, довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зняти з вогню і остудити.
2. Ожину подрібнити у блендері, протерти крізь сито, влити сироп і лимонний сік. Перемішати та прибрати до холодильника на 1 годину.
3. Перемішати, перелити в контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години, щогодини дістаючи і перемішуючи десерт ложкою.

М'ЯТНИЙ СОРБЕТ З ЛАЙМОМ



1 склянка води
1 склянка газованої води
1 склянка цукру
Пучок м'яти
4-5 лаймів
3 ст. ложки цедри лайма
2 ст. ложки рому (за бажанням)

1. Цукор залити водою, поставити на вогонь і потримати до повного розчинення. Довести до сильного кипіння і додати подрібнену м'яту. Зняти з вогню і дати настоятися протягом півгодини.
2. Додати до сиропу сік і цедру лаймів (приблизно 2-3 ст. ложки), газовану воду, ром. Все добре перемішати, налити у контейнер, що зачиняється, та заморозити.

ЯБЛУЧНО-ЙОГУРТОВИЙ СОРБЕТ



2 зелені яблука
½ лайму
250 мл йогурту
2 білки
50 г цукрової пудри

1. Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками і подрібнити у блендері до стану пюре. Вичавити сік лайма, влити йогурт і добре перемішати.
2. Білки збити з цукровою пудрою до міцних піків, обережно ввести у яблучно-йогуртову масу.
3. Розкласти суміш у формочки та поставити в морозильну камеру на 6-8 годин.

ТОМАТНИЙ СОРБЕТ



500 г помідорів
1 лимон
½ склянки цукру
1 яйце

1. З помідорів вичавити сік і процідити його, щоб вийшла рідина без м'якоті та насіння. Вилити у контейнер і поставити в морозилку до повного замерзання.
2. Дістати сік з морозилки, розколоти, перекласти у блендер, додати сік лимона, цукор, яйце та перемішати.
3. Розкласти сорбет у форми та прикрасити гілочками базиліка.

ПОЛУНИЧНО-БАНАНОВИЙ СОРБЕТ З ЙОГУРТОМ



300 г полуниці
2 банана
250 мл натурального йогурту
50 г цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку

1. Полуницю, очищені та нарізані шматочками банани поставити в морозилку і заморозити (можна на ніч).
2. Дістати з морозилки, дати злегка розморозитися і розім'яти у блендері.

Останні новини Чернігівщини

Просив неправомірну вигоду за непроведення перевірок ДАБІ – посадовця засуджено до 5 років за ґратами 17:48

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним колишнього начальника відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області у проханні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

За працевлаштування молоді можна отримати компенсацію 17:26

Служба зайнятості допомагає молоді зробити перші кроки в кар’єрі, а роботодавцям — отримати фінансову підтримку за працевлаштування молодих спеціалістів.

Рятувальники Чернігівщини 100 разів залучалися до ліквідації пожеж та проведення інших невідкладних робіт 17:05

Упродовж минулого тижня (з 27 жовтня по 03 листопада 2025 року) вогнеборці ліквідували 43 пожежі, з яких: 24 - у житловому секторі, 7 - на об’єктах, 5 – на транспорті, 4 - у природних екологічних системах та 3 - інші.

“RetroHits” — енергія добра крізь час 16:34

Найяскравіша музика минулих десятиліть 1-го листопада 2025 року звучала зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру. Солісти філармонійного центру представили глядачам наповнені драйвом, емоціями та неповторною атмосферою популярні пісні 80-90 років у програмі “RetroHits”.

Співпраця з роботодавцями триває 16:10

«Зустрічаємося з роботодавцями, щоб не лише чути потреби бізнесу, а й діяти разом — оперативно та ефективно задля розвитку підприємств та працевлаштування людей». Про це сказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочого візиту до Ніжина.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини