Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 липня, 14:45:36

Літні десерти. 10 освіжаючих домашніх сорбетів

02.07.2017   18:09Агенцiя

Сорбет, або як його ще називають на французький манер "сорбе", - це заморожений десерт з цукрового сиропу та фруктового пюре.

Важко уявити кращий десерт для літа - він і смачний, і легкий, і холодний.

До того ж готувати його зовсім не складно - потрібно лише мати під рукою фрукти, міксер і морозильну камеру.

 

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів простих сорбетів, які відмінно освіжать вас у спеку.

КАВУНОВИЙ СОРБЕТ



М'якоть 1 кавуна
½ склянки цукру
½ склянки води
50 г білого сухого вина (за бажанням)
1 ст. ложка соку лимона
Гілочка м'яти

1. М'якоть кавуна очистити від кісточок і подрібнити в міксері.
2. Цукор залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
3. Зняти з вогню, додати м'якоть кавуна, вино та лимонний сік. Збити міксером.
4. Розлити у форми та поставити в морозилку на кілька годин. Під час подачі прикрасити листком м'яти.

ЧОРНИЧНИЙ СОРБЕТ



500 г чорниці
½ склянки цукру
1 ч. ложка лимонної цедри
1 ст. ложка лимонного соку

1. Чорницю, цукор, лимонну цедру, лимонний сік розім'яти в мисці, а потім збити у блендері до стану пюре.
2. Протерти пюре крізь сито і поставити його в холодильник на 1 годину.
3. Дістати пюре з холодильника, добре перемішати виделкою або міксером, прибрати в морозилку. Повторити процедуру 4 рази з періодичністю кожні півгодини.

СЛИВОВИЙ СОРБЕТ



500 г слив
½ склянки цукру
2 ст. ложки лимонного соку

1. Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки та подрібнити у блендері до однорідного стану.
2. Додати лимонний сік і цукор, ще раз перемішати, вилити в контейнер і поставити в морозилку на дві години.
3. Збити застиглий сорбет блендером, перемішати ложкою та поставити в морозилку ще на дві години.

СОРБЕТ З РОЖЕВИХ ГРЕЙПФРУТІВ



3 рожевих грейпфрути
1 склянка цукру
100 мл води
1 ч. ложка сиропу гренадін

1. З грейпфрутів зняти трохи цедри (приблизно 1 ч. ложку). Вичавити сік.
2. Змішати в каструльці воду з цукром, потримати на вогні, поки цукор розчиниться. Зняти з вогню, остудити.
3. Змішати сік грейпфрутів, цукровий сироп і гренадін, поставити в морозилку на 1 годину.
4. Перемішати сорбет ложкою та поставити в морозилку на 4-5 годин, періодично дістаючи його і перемішуючи.

ДИННИЙ СОРБЕТ



1 диня
1 лимон
½ склянки цукру
½ склянки води

1. Цукор залити водою та проварити кілька хвилин на середньому вогні до повного розчинення. Зняти з вогню та охолодити.
2. М'якоть дині нарізати кубиками, подрібнити до стану пюре, змішати з лимонним соком.
3. Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати і покласти у форму для заморожування.
4. Сорбет поставити в морозилку на 1 годину, потім вийняти, добре перемішати та знову поставити в морозилку.

ОЖИНОВИЙ СОРБЕТ



4 склянки ожини
2 склянки води
1 склянка цукру
1 ст. ложка лимонного соку

1. У каструлі змішати воду та цукор, довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зняти з вогню і остудити.
2. Ожину подрібнити у блендері, протерти крізь сито, влити сироп і лимонний сік. Перемішати та прибрати до холодильника на 1 годину.
3. Перемішати, перелити в контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години, щогодини дістаючи і перемішуючи десерт ложкою.

М'ЯТНИЙ СОРБЕТ З ЛАЙМОМ



1 склянка води
1 склянка газованої води
1 склянка цукру
Пучок м'яти
4-5 лаймів
3 ст. ложки цедри лайма
2 ст. ложки рому (за бажанням)

1. Цукор залити водою, поставити на вогонь і потримати до повного розчинення. Довести до сильного кипіння і додати подрібнену м'яту. Зняти з вогню і дати настоятися протягом півгодини.
2. Додати до сиропу сік і цедру лаймів (приблизно 2-3 ст. ложки), газовану воду, ром. Все добре перемішати, налити у контейнер, що зачиняється, та заморозити.

ЯБЛУЧНО-ЙОГУРТОВИЙ СОРБЕТ



2 зелені яблука
½ лайму
250 мл йогурту
2 білки
50 г цукрової пудри

1. Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками і подрібнити у блендері до стану пюре. Вичавити сік лайма, влити йогурт і добре перемішати.
2. Білки збити з цукровою пудрою до міцних піків, обережно ввести у яблучно-йогуртову масу.
3. Розкласти суміш у формочки та поставити в морозильну камеру на 6-8 годин.

ТОМАТНИЙ СОРБЕТ



500 г помідорів
1 лимон
½ склянки цукру
1 яйце

1. З помідорів вичавити сік і процідити його, щоб вийшла рідина без м'якоті та насіння. Вилити у контейнер і поставити в морозилку до повного замерзання.
2. Дістати сік з морозилки, розколоти, перекласти у блендер, додати сік лимона, цукор, яйце та перемішати.
3. Розкласти сорбет у форми та прикрасити гілочками базиліка.

ПОЛУНИЧНО-БАНАНОВИЙ СОРБЕТ З ЙОГУРТОМ



300 г полуниці
2 банана
250 мл натурального йогурту
50 г цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку

1. Полуницю, очищені та нарізані шматочками банани поставити в морозилку і заморозити (можна на ніч).
2. Дістати з морозилки, дати злегка розморозитися і розім'яти у блендері.

Останні новини Чернігівщини

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 12:47

Протягом минулої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

Поліція Чернігівщини допитує осіб за дорученням колег з іншої області

Поліція Чернігівщини допитує осіб за дорученням колег з іншої області 12:21

8 липня під будівлею Головного управління Нацполіції у Чернігівській області зібралися активісти. Деякі з них викликані на допит у рамках кримінального провадження, яке розслідує поліція іншого регіону.

На Чернігівщині ЗНО з англійської мови складали більше 2 тисяч учасників

На Чернігівщині ЗНО з англійської мови складали більше 2 тисяч учасників 12:13

У вівторок, 7 липня, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. До участі у ньому зареєструвалися 2533 випускники.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з аграріями Чернігівського району

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з аграріями Чернігівського району 12:09

7 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із народними депутатами України Олегом Семінським та Сергієм Гривком, головою Чернігівської РДА Сергієм Журманом та головою райради Олександром Ларченком зустрівся з представниками аграрного сектору Чернігівського району.

Кращі книги року визначені

Кращі книги року визначені 11:17

Компетентне журі визначило переможців обласного літературного конкурсу «Книга року-2019». Цьогоріч на конкурс була номінована 21 книга 19 авторів.