Літні десерти. 10 освіжаючих домашніх сорбетів
Сорбет, або як його ще називають на французький манер "сорбе", - це заморожений десерт з цукрового сиропу та фруктового пюре.
Важко уявити кращий десерт для літа - він і смачний, і легкий, і холодний.
До того ж готувати його зовсім не складно - потрібно лише мати під рукою фрукти, міксер і морозильну камеру.
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів простих сорбетів, які відмінно освіжать вас у спеку.
КАВУНОВИЙ СОРБЕТ

М'якоть 1 кавуна
½ склянки цукру
½ склянки води
50 г білого сухого вина (за бажанням)
1 ст. ложка соку лимона
Гілочка м'яти
1. М'якоть кавуна очистити від кісточок і подрібнити в міксері.
2. Цукор залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
3. Зняти з вогню, додати м'якоть кавуна, вино та лимонний сік. Збити міксером.
4. Розлити у форми та поставити в морозилку на кілька годин. Під час подачі прикрасити листком м'яти.
ЧОРНИЧНИЙ СОРБЕТ

500 г чорниці
½ склянки цукру
1 ч. ложка лимонної цедри
1 ст. ложка лимонного соку
1. Чорницю, цукор, лимонну цедру, лимонний сік розім'яти в мисці, а потім збити у блендері до стану пюре.
2. Протерти пюре крізь сито і поставити його в холодильник на 1 годину.
3. Дістати пюре з холодильника, добре перемішати виделкою або міксером, прибрати в морозилку. Повторити процедуру 4 рази з періодичністю кожні півгодини.
СЛИВОВИЙ СОРБЕТ

500 г слив
½ склянки цукру
2 ст. ложки лимонного соку
1. Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки та подрібнити у блендері до однорідного стану.
2. Додати лимонний сік і цукор, ще раз перемішати, вилити в контейнер і поставити в морозилку на дві години.
3. Збити застиглий сорбет блендером, перемішати ложкою та поставити в морозилку ще на дві години.
СОРБЕТ З РОЖЕВИХ ГРЕЙПФРУТІВ

3 рожевих грейпфрути
1 склянка цукру
100 мл води
1 ч. ложка сиропу гренадін
1. З грейпфрутів зняти трохи цедри (приблизно 1 ч. ложку). Вичавити сік.
2. Змішати в каструльці воду з цукром, потримати на вогні, поки цукор розчиниться. Зняти з вогню, остудити.
3. Змішати сік грейпфрутів, цукровий сироп і гренадін, поставити в морозилку на 1 годину.
4. Перемішати сорбет ложкою та поставити в морозилку на 4-5 годин, періодично дістаючи його і перемішуючи.
ДИННИЙ СОРБЕТ

1 диня
1 лимон
½ склянки цукру
½ склянки води
1. Цукор залити водою та проварити кілька хвилин на середньому вогні до повного розчинення. Зняти з вогню та охолодити.
2. М'якоть дині нарізати кубиками, подрібнити до стану пюре, змішати з лимонним соком.
3. Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати і покласти у форму для заморожування.
4. Сорбет поставити в морозилку на 1 годину, потім вийняти, добре перемішати та знову поставити в морозилку.
ОЖИНОВИЙ СОРБЕТ

4 склянки ожини
2 склянки води
1 склянка цукру
1 ст. ложка лимонного соку
1. У каструлі змішати воду та цукор, довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зняти з вогню і остудити.
2. Ожину подрібнити у блендері, протерти крізь сито, влити сироп і лимонний сік. Перемішати та прибрати до холодильника на 1 годину.
3. Перемішати, перелити в контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години, щогодини дістаючи і перемішуючи десерт ложкою.
М'ЯТНИЙ СОРБЕТ З ЛАЙМОМ

1 склянка води
1 склянка газованої води
1 склянка цукру
Пучок м'яти
4-5 лаймів
3 ст. ложки цедри лайма
2 ст. ложки рому (за бажанням)
1. Цукор залити водою, поставити на вогонь і потримати до повного розчинення. Довести до сильного кипіння і додати подрібнену м'яту. Зняти з вогню і дати настоятися протягом півгодини.
2. Додати до сиропу сік і цедру лаймів (приблизно 2-3 ст. ложки), газовану воду, ром. Все добре перемішати, налити у контейнер, що зачиняється, та заморозити.
ЯБЛУЧНО-ЙОГУРТОВИЙ СОРБЕТ

2 зелені яблука
½ лайму
250 мл йогурту
2 білки
50 г цукрової пудри
1. Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками і подрібнити у блендері до стану пюре. Вичавити сік лайма, влити йогурт і добре перемішати.
2. Білки збити з цукровою пудрою до міцних піків, обережно ввести у яблучно-йогуртову масу.
3. Розкласти суміш у формочки та поставити в морозильну камеру на 6-8 годин.
ТОМАТНИЙ СОРБЕТ
.jpg)
500 г помідорів
1 лимон
½ склянки цукру
1 яйце
1. З помідорів вичавити сік і процідити його, щоб вийшла рідина без м'якоті та насіння. Вилити у контейнер і поставити в морозилку до повного замерзання.
2. Дістати сік з морозилки, розколоти, перекласти у блендер, додати сік лимона, цукор, яйце та перемішати.
3. Розкласти сорбет у форми та прикрасити гілочками базиліка.
ПОЛУНИЧНО-БАНАНОВИЙ СОРБЕТ З ЙОГУРТОМ

300 г полуниці
2 банана
250 мл натурального йогурту
50 г цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку
1. Полуницю, очищені та нарізані шматочками банани поставити в морозилку і заморозити (можна на ніч).
2. Дістати з морозилки, дати злегка розморозитися і розім'яти у блендері.
Останні новини Чернігівщини
Якими мають бути ветеранські осередки у громадах: у Чернігові стартувала дизайн-сесія «Простори, що об’єднують» 14:50
Ветеранські простори мають бути інклюзивними осередками гідності, доступності та взаємодії в громадах. Це ключова тема дводенної дизайн-сесії, яка сьогодні стартувала у Чернігові, – «Простори, що об’єднують: універсальний дизайн для ветеранських просторів і громад».
Зайняв псевдопосаду під час окупації Херсону – затримано підозрюваного у колабораційній діяльності 14:45
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Херсон у добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі. Йому інкримінують колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
«Армія відновлення»: на Чернігівщині за 3 роки – понад 33 тис. направлень 14:40
Чернігівщина одна з перших серед областей України долучилася до «Армії відновлення». Це урядовий проєкт щодо організації суспільно корисних робіт, завдяки якому українці мають змогу своєю працею підтримати країну в період воєнного стану.
Соціальні послуги в громаді: доступ, надавачі, вартість 14:37
Кожен із нас потрапляв у ситуацію, коли звертався по підтримку чи допомогу до батьків або друзів, але інколи такої підтримки недостатньо.
Україна тріумфує на чемпіонаті світу з футзалу серед спортсменів з порушеннями зору! 14:36
3 09 до 15 листопада в Анталії (Туреччина) відбувся чемпіонат світу з футзалу серед осіб з порушеннями зору.