Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:17:49

І все-таки світ прекрасний. 8 коротких історій, які це доводять

18.06.2017   12:14Агенцiя

Не вірте, якщо хтось скаже вам, що наш світ жорстокий і несправедливий. Насправді ж світ сповнений добра, потрібно лише навчитися помічати його прояви.

Сьогодні ми зібрали для вас кілька коротких історій, які допомагають побачити, наскільки прекрасний світ і люди, що живуть у ньому.

***
Сьогодні мені подзвонила шкільна вчителька моєї доньки і запитала, чому вже протягом декількох днів дівчинці нічого їсти на великій перерві? Я здивовано подивилася на свою доньку, адже щоранку я сама готувала для неї бутерброди. Вона підняла на мене очі: "Мама моєї подружки лежить у лікарні, і для неї нікому готувати сніданок, тому я віддавала свої бутерброди їй".

***
Сьогодні я допомагала готувати їжу для бездомних. Один з чоловіків у черзі сказав, що він не буде брати свою порцію. "Чому?" - Запитала я. "У хлопця, який стоїть за моєю спиною, сьогодні день народження. Я хочу, щоб мій обід дістався йому. Це єдиний подарунок, який я можу для нього зробити".

***

Cьогодні я зустрів у парку жінку з двома собаками. В однієї з собак не було лапи. У другої всі лапи були на місці, але обидва пса кульгали. Я запитав у жінки, що трапилося. "Я взяла Джека з притулку після того, як він потрапив під машину і втратив лапу. А Боб інколи наслідує його ході, щоб Джек не відчував, що він не такий, як усі".

***
Сьогодні я сидів на виступі високої скелі, що нависає над парком, і розмірковував про щось з досить відчуженим виглядом. Раптом я побачив, що до мене намагається піднятися маленька дівчинка. Я підійшов до неї і запитав, що сталося, хто її образив. Вона зізналася мені, що плаче від страху, тому що дуже боїться висоти, але вона побачила мене тут і відчула, що повинна підійти і запитати, чи все у мене добре.

***
Сьогодні на горищі я знайшла старий щоденник своєї мами. Я прочитала його і була вражена, наскільки депресивними були записи в ньому. Справа в тому, що моя мама завжди була для мене прикладом позитивного ставлення до життя, і я не могла повірити в те, що колись її життя було таким важким. Останній запис був зроблений за день до мого народження. Пізніше я вирішила поговорити з мамою про це. "Я довіряла щоденнику свої незгоди, щоб знайти сили жити далі", - зізналася мама. "Чому ж ти перестала писати після мого народження? У тебе не було часу?" - Запитала я. "Ні, - відповіла мама, - справа не в цьому. Просто коли народилася ти, я перестала бути нещасною".

***
Сьогодні моя мама запросила до нас дідуся, татового батька, щоб відзначити Великдень. Його дружина, моя бабуся, нещодавно померла, а мій тато поїхав у справах до іншого міста. Мої батьки розлучилися 15 років тому, але мама не могла допустити, щоб дідусь залишився зовсім один в такий день.

***
Сьогодні пройшов рік, відтоді як я виграв справу в суді. 14 місяців тому я побачив, як мій сусід б'є свою собаку. Я викрав пса, мене заарештували, я провів кілька днів у в'язниці, потім тягнувся двомісячний процес, на який я витратив усі свої заощадження до копійки. А зараз, коли мій Рекс забирається до мене в ліжко і облизує моє обличчя, я розумію, що воно того варте.

***
Сьогодні я випадково відіслала повідомлення зі словами "Я люблю тебе" не чоловікові, а своєму вітчиму, з яким ми ніколи не ладнали. Через хвилину мені надійшла відповідь: "Ти чудова дівчинка, я тобою пишаюся. З любов'ю, тато".

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.