Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:07:23

22 березня - День таксиста

22.03.2017   07:30Агенцiя

Міжнародне професійне свято працівників численних таксомоторних парків і приватних таксі, всіх славних водіїв таксистів, щорічно відзначається 22-го березня.

Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри.

Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір». Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.

Людина істота винахідлива і ідея пристрою для визначення справедливої винагороди за послуги перевезення пасажирів звичайно ж не була винаходом англійців. Згідно з наявними історичними матеріалами вже в Древне Римської Імперії деякі візники колісниць робили для своїх транспортних засобів спеціальні пристосування, які складалися зі звичайної чаші або тазу, в котру після певної кількості обертів колеса падав невеликий камінчик. Після поїздки оплата здійснювалася згідно кількісті цих камінчиків. Як би там не було, таксі давно і міцно завоювало загальну повагу і визнання в широких масах населення по всій землі.

У середовищі водіїв професіоналів відомо, що праця таксиста не саме вдячне і безпечне заняття. Щоб займатися цим, мало просто вміти керувати транспортним засобом і добре знати можливі маршрути проходження. Потрібно бути і психологом, і механіком, знаходити по можливості швидкі та ефективні рішення в найрізноманітніших незвичних ситуаціях. Саме з цього таксисти - це особливий народ. Вони знають що таке солідарність і взаємодопомога не з чуток. Вони готові і вдень і вночі, в будь-яку погоду доставити свого клієнта з пункту «А» в пункт «Б». Зробити так, щоб цей шлях був максимально комфортний і безпечний.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини