Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:45:50

Чекаємо дитячі малюнки та світлини на тему "здорового способу життя"

14.03.2017   13:21Агенцiя

Бути «як усі», довести свою «дорослість», ризикнути, навіть якщо це небезпечно... Чи завжди діти та підлітки усвідомлюють цінність свого власного здоров'я та життя? Що змушує багатьох з них ставити його під загрозу?

Над цією важливою темою варто подумати під час створення малюнків і фотознімків для конкурсу, що проводить громадська організація «Центр профілактики «Вибір» спільно з благодійною організацією «Аратта» в рамках проекту «Бюджет участі-2017» у м. Чернігові.

- У спілкуванні з педагогами, психологами, в телерадіоефірі можна почути вираз «ризикована поведінка», причому найчастіше він зустрічається у зв’язку з діями підлітків і старшокласників, - говорить керівник «Аратти» Вікторія Філатова. - Так називають поведінку, що може призвести до втрати здоров'я та навіть ставить під загрозу життя. Це ті ризики, на які наражаються підлітки, копіюючи поведінку дорослих чи авторитетних для них однолітків, це пов’язано з вживанням алкоголю, тютюну, наркотичних речовин. Насправді діти в силу різних причин не замислюються, що їхня цікавість, довірливість, прагнення бути такими ж, як усі, можуть мати дуже небезпечні наслідки! Тому наше завдання як дорослих – пильнувати і, звичайно, широко інформувати про те, завжди є вибір, є альтернатива такій ризикованій поведінці.

Один з дієвих способів інформування – конкурси дитячих малюнків і фотографій. До речі, такий конкурс у Чернігові від ГО «Вибір» і «Аратти» в рамках бюджету участі – 2017 вже стартував! Надсилати чи приносити живописні роботи розміром А4 можна до кінця березня на поштову адресу ГО «Аратта» в Чернігові: вул. Станіславського, 40, з поміткою «На конкурс малюнків». Обов’язково вказуйте на конверті чи на самих малюнках ім’я, прізвище та вік дитини, а також контакті телефони батьків чи опікунів. А фотографії можна надсилати до кінця квітня на електронну адресу цієї організації: aratta_chernihiv@ukr.net (в листі також обов’язково вкажіть ім’я, прізвище та вік дитини, а також контакти батьків/опікунів). Більш детальну інформацію шукайте на сторінках організаторів у соціальних мережах.

- Умови участі в цьому конкурсі прості, вік учасників – до 18 років, а тематика доволі широка – здоровий спосіб життя, - пояснює голова правління ГО «Центр профілактики «Вибір» Валерій Рябуха. – Варто враховувати, що йдеться не лише про фізичні вправи та навантаження, адже поняття «здоров’я» включає цілий  комплекс фізичних, психологічних і духовних складових, і тільки в такому розумінні ми можемо говорити про здорову націю та здорову людину. Підсумки конкурсу будемо підбивати, коли закінчиться термін подачі/прийому робіт. Минулого року ці роботи ми передавали у Волноваху нашим солдатам, які захищають Україну на Сході. Це дуже зворушливо, це надихає, адже вони розуміють, заради чого це все відбувається. Гадаю, цього року зможемо навіть підготувати відповідну виставку, будемо використовувати ці малюнки у нашій діяльності. 

Для учасників конкурсу малюнків і фотографій передбачені заохочення – набори для творчості, фотоальбоми та фоторамки. Тож чекаємо ваші роботи!

До відома: діяльність ГО «Центр профілактики «Вибір» спрямована на попередження наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності серед підлітків. Минулого року в рамках проекту «Бюджет участі» було проведені тренінги для восьмикласників у 15-ти загальноосвітніх навчальних закладах міста, а також ряд інших заходів для учнів, студентів та педагогів. Особливістю проекту було залучення до його реалізації 33 тренерів-волонтерів з числа соціальних педагогів, студентів Чернігівського педагогічного університету та курсантів пенітенціарної системи, а також співпраця між державними організаціями та громадою Чернігова.

Цього року «Центр профілактики "Вибір" проводить підготовку тренерів для роботи з п’ятикласниками. Навчання вже пройшли 7 соціальних педагогів і 13 курсантів Пенітенціарної академії. Таким чином, тренерська команда на сьогодні включає вже 52 тренера, в тому числі 26 соціальних педагогів, 13 студентів педагогічного університету та 13 курсантів Академії. Їхня місія полягає в проведенні профілактичної програми "Вибір-5" для 800 п'ятикласників у 26 школах Чернігова. Крім того, здійснюється підготовка та друк методичної літератури для батьків, тренерів, учнів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини