Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 липня, 12:37:59

8 простих рецептів смачних пісних солодощів

05.03.2017   13:35Агенцiя

Піст - це ще не привід відмовляти собі в солоденькому.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептами десертів, для приготування яких використовуються лише пісні продукти.

До того ж, вони настільки гарні, що припадуть до смаку навіть тим, хто не дотримується посту.
 

ЦУКЕРКИ З ГОРІХІВ І СУХОФРУКТІВ
 

100 г горіхів
100 г кураги
100 г чорносливу

1. Горіхи та сухофрукти подрібнити у блендері або м'ясорубці.
2. Всі інгредієнти добре перемішати і з отриманої маси сформувати цукерки-кульки.
3. Покласти цукерки на дошку або деко і поставити в холодильник на кілька годин.
 

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З АПЕЛЬСИНОМ І АВОКАДО
 

1 авокадо
1 апельсин
3 ст. ложки порошку какао
3 ст. ложки цукру

1. Зняти цедру з апельсину та видавити з нього сік.
2. Авокадо очистити і порізати на шматки.
3. Подрібнити в блендері авокадо та цедру лимона, додати цукор, какао, апельсиновий сік і добре перемішати.
4. Покласти у форму і поставити в морозилку на ніч.

МАКОВИЙ РУЛЕТ



2 склянки борошна
1 склянка води
1 ч. ложка сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру для тіста
2 ст. ложки рослинної олії
1 склянка маку
1 склянка цукру для начинки
1 ст. ложка крохмалю
½ ч. ложки солі

1. Дріжджі розвести в теплій воді, додати борошно, рослинну олію, цукор і сіль. Замісити тісто і дати йому трохи постояти.
2. Мак замочити у воді на півгодини. Злити воду, мак перетерти з цукром і крохмалем.
3. Тісто розкачати в тонкий пласт, зверху рівномірно викласти макову начинку. Згорнути тісто у рулет.
4. Випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

БАНАНОВО-ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО



2 банани
1 склянка борошна
1 склянка вівсяних пластівців
½ склянки родзинок
2 ст. ложки рослинної олії
½ склянки цукру
Сіль на кінчику ножа

1. Банани подрібнити у блендері до стану пюре.
2. Змішати в мисці всі інгредієнти.
3. З отриманої маси сформувати печиво і покласти його на деко, застелене пергаментом.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ



2 мандарини
1 лимон
1 апельсин
1 склянка цукру
1 склянка води

1. З цитрусів зняти цедру, покласти її у каструльку, всипати цукор, влити воду і варити на повільному вогні, щоб вийшов сироп. Цедру вийняти, сироп охолодити.
2. Очищені цитруси подрібнити до стану пюре в блендері.
3. Змішати пюре з сиропом, поставити в морозилку на 1 годину. Вийняти і ще раз все перемішати блендером. Повторити процедуру ще два рази з інтервалом в 1 годину.
4. Покласти у формочки і дати настоятися в морозилці протягом декількох годин (можна залишити на ніч).

ПЕЧЕНИЙ ГАРБУЗ З ЯБЛУКАМИ



500 г м'якоті гарбуза
3 яблука
½ склянки цукру
1 ст. ложка борошна
2 ст. ложки рослинної олії
½ ч. ложки солі
За бажанням - кориця, мускатний горіх

1. Гарбуз і яблука без шкірки і насіння нарізати скибочками.
2. Змастити скляну форму для запікання олією та викласти шарами скибочки гарбуза і яблук.
3. Змішати цукор, борошно, сіль і спеції. Посипати цією сумішшю яблука та гарбуз, скропити рослинною олією.
4. Запікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

ШОКОЛАДНИЙ ПИРІГ З ГОРІХАМИ



1,5 склянки борошна
½ склянки цукру
3 ст. ложки меду
1 склянка води
2 ст. ложки порошку какао
2 ст. ложки рослинної олії
1 ч. ложка соди
1 склянка горіхів (можна різних)
За бажанням - кориця, кардамон

1. Налити в каструльку воду, додати цукор, мед і олію, поставити на вогонь та, помішуючи, довести до однорідного стану. Остудити.
2. Додати какао, подрібнені прянощі й перемішати, всипати борошно і збити міксером.
3. Горіхи порізати ножем і всипати в тісто, перемішати.
4. Покласти тісто на змащену олією форму та випікати 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

ЛИМОННЕ ЖЕЛЕ



1 лимон
3 склянки води
1 склянка цукру
25 г желатину

1. Зняти цедру з половини лимона, замочити у воді, віджати. З лимона вичавити сік.
2. Влити воду в каструльку, всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
3. Додати цедру та желатин. Постійно помішуючи, ще раз довести до кипіння. Влити лимонний сік.
4. Гарячий сироп процідити крізь марлю, трохи остудити та налити у форму або вазочки.
5. Поставити в холодильник на кілька годин для застигання.

До теми. Що приготувати в піст: 10 рецептів сніданків

k1.ua

Останні новини Чернігівщини

Поліція Чернігівщини допитує осіб за дорученням колег з іншої області

Поліція Чернігівщини допитує осіб за дорученням колег з іншої області 12:21

8 липня під будівлею Головного управління Нацполіції у Чернігівській області зібралися активісти. Деякі з них викликані на допит у рамках кримінального провадження, яке розслідує поліція іншого регіону.

На Чернігівщині ЗНО з англійської мови складали більше 2 тисяч учасників

На Чернігівщині ЗНО з англійської мови складали більше 2 тисяч учасників 12:13

У вівторок, 7 липня, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. До участі у ньому зареєструвалися 2533 випускники.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з аграріями Чернігівського району

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з аграріями Чернігівського району 12:09

7 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із народними депутатами України Олегом Семінським та Сергієм Гривком, головою Чернігівської РДА Сергієм Журманом та головою райради Олександром Ларченком зустрівся з представниками аграрного сектору Чернігівського району.

Кращі книги року визначені

Кращі книги року визначені 11:17

Компетентне журі визначило переможців обласного літературного конкурсу «Книга року-2019». Цьогоріч на конкурс була номінована 21 книга 19 авторів.

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу 10:56

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 7 липня до 8:00 8 липня 2020 року.