Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 24 жовтня, 01:13:23

Лимонний настрій: сім рецептів з лимоном для всієї родини

05.03.2017   13:24Агенцiя

Соковитий лимон - кращий спосіб зарядитися вітамінами і сонячним настроєм.


Але навряд чи хтось наважиться їсти цей фрукт в чистому вигляді.

Інша справа - лимонні десерти з чудовим ароматом і фірмовою кислинкою.

Пропонуємо вашій увазі цитрусові ласощі на будь-який смак.

Сонце на долоні



При всій простоті рецепти десертів з лимоном відрізняються дивовижною вишуканістю.

Цитрусові мафіни - яскравий тому приклад.

Збиваємо міксером 250 г цукру, 3 яйця, 100 г вершкового масла і 200 г густого йогурту.

Підсипаємо 340 г борошна з дрібкою солі, 1 ч. л. розпушувача, терту цедру одного лимона і замішуємо тісто. Сам лимон ріжемо кружальцями і карамелізуем в суміші з 60 г цукру, 2 ст. л. меду і 80 мл води.

Викладаємо їх у форми для мафінів, наполовину заповнюємо тістом, випікаємо 20 хвилин при 180 ° C.

Частину медово-цукрової карамелі, що залишилася, треба збити з яйцем і уварити до загустіння на слабкому вогні. Полийте цим кремом готові маффіни.

Печиво з родзинкою



Любіть експериментувати зі смаками?

Тоді цей рецепт лимонного десерту поповнить вашу кулінарну скарбничку.

Розминаємо в ступці 1 ч. л. насіння коріандру в пудру і ретельно перемішуємо з цедрою одного лимона.

Збиваємо блендером 100 г м'якого вершкового масла з 100 г цукрової пудри, додаємо цедру з коріандром.

Тепер висипаємо 170 г борошна і розтираємо тісто в крихту. Ліпимо з нього однакові печива, викладаємо на деко з пергаментним папером і відправляємо в розігріту до 190 ° C духовку на 15 хвилин.

Посипте ласощі цукровою пудрою, і ви не помітите, як його з’їдять.

Цитрусові хмари



Коли в гості несподівано завітали друзі, кремовий лимонний десерт за 10 хвилин стане прекрасним частуванням.

З'єднуємо в сотейнику 150 мл вершків (35%), сік і цедру лимона. Підігріваємо суміш на слабкому вогні, не даючи їй закипіти. Плавно доводимо масу до кипіння і відразу знімаємо з плити.

Окремо збиваємо 5 сирих жовтків, 100 г цукрової пудри і 20 г крохмалю.

З'єднуємо лимонно-вершкову і яєчну масу, добре перемішуємо. В останню чергу додаємо ще 300 мл вершків, добре збитих міксером.

Цей крем можна подати в креманках або намазати солодкі хлібці чи печиво. У будь-якому випадку гості оцінять десерт гідно.

Французький сувенір


Французький лимонний тарт зачарує любителів домашньої випічки.

Замішуємо тісто з 120 г вершкового масла, 2 жовтків, 75 г цукрової пудри, 250 г борошна і 2 ст. л. води. Робимо з нього кулю і прибираємо в холодильник на годину. Потім викладаємо тісто в круглу форму з бортиками, наколюємо виделкою, засипаємо бобами (на пергамент) і ставимо в духовку при 180 ° C на 10 хвилин. Видаляємо боби і випікаємо основу ще 15 хвилин.

Тим часом збиваємо в блендері крем з 5 яєць, 150 г цукрової пудри, 150 мл вершків, 100 мл лимонного соку і 2 ст. л. цедри. Заповнюємо начинкою форму з тістом і ставимо в духовку ще на 30 хвилин.

Коли тарт застигне, прикрасьте його збитими вершками і скибочкою лимона!

Сирне серце



Лимон органічно доповнює домашній сир, а тому пиріг з ними в головних ролях буде неперевершеним.

Змішуємо 340 г борошна, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, по 0,5 ч. л. соди і солі, розтираємо руками в крихту.

Пропускаємо через м'ясорубку 2 лимона з шкіркою і збиваємо з 500 г домашнього сиру, 200 г цукру і 2 яйцями.

Форму для випікання треба застелити пекарським папером, змастити маслом і викласти половину тіста. Рівномірно розподіляємо сирну начинку, закриваємо залишилася крихтою. Випікаємо пиріг в духовці 50 хвилин при 180 ° C.

Такий рецепт десерту з лимона порадує приємним смаковим поєднанням.

Лимонні кучугури



Хто сказав, що зима не час для морозива?

Лимон додасть йому сонячних фарб, і мріяти про літо буде набагато цікавіше.

Змішуємо в сотейнику сік і цедру одного лимона, 5 ст. л. цукру, 250 мл теплого молока і 4 жовтки кімнатної температури.

Доводимо масу до кипіння і, постійно помішуючи, варимо до загустіння. Поки вона стигне, збиваємо міксером 300 мл жирних вершків в пишні піки.

Додаємо їх в молочно-лимонну основу, перекладаємо в контейнер і залишаємо в морозильнику на 6 годин.

Обов'язково збивайте морозиво міксером кожні 40 хвилин.

Останні новини Чернігівщини

Патрульні співпрацюють з автошколами Чернігова

Патрульні співпрацюють з автошколами Чернігова 15:48

В Україні набирає обертів проект «Випробуй у безпеці», орієнтований на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Кар'єра і навчання разом з Рейкарц

Кар'єра і навчання разом з Рейкарц 14:01

Саме це пропонували в Чернігові під час презентації національної мережі готелів та ресторанів Reikartz Hotel Group її представники.

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно 13:46

З 01.10.2019 р.здійснюється моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ.

Поліція закликає громадян добровільно роззброїтися в рамках місячника добровільної здачі зброї

Поліція закликає громадян добровільно роззброїтися в рамках місячника добровільної здачі зброї 13:43

Уникнути кримінальної відповідальності жителі Чернігівщини можуть в разі звернення до поліції та добровільної здачі незареєстрованої вогнепальної, холодної зброї, набоїв та вибухівки.

Неправдиві повідомлення про вибухівку тягнуть кримінальну відповідальність за законом

Неправдиві повідомлення про вибухівку тягнуть кримінальну відповідальність за законом 13:32

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян за ч.1 ст.259 КК України.