Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:20:40

24 січня - у продажу з'явилося перше баночне пиво

24.01.2017   07:43Агенцiя

Технологія консервування пива існувала до 1935 року, але вона була в експериментальній стадії. Деякі свідчення проведених експериментів відносяться ще до кінця 1910-х років, але саме в цей час в США був введений закон про повну заборону на виробництво, продаж, транспортування і споживання всіх спиртних напоїв. Він діяв в Штатах з 1919 року по 5 грудня 1933 року.

Заборона пива не давало можливості легально займатися питаннями його упаковки. Як тільки заборона була знята, "American Can Company" відновила зусилля з просування серед пивоварів ідеї упаковки їхнього продукту в банки.

Першою відгукнулися компанією була середніх розмірів пивоварня в Ньюарку, штат Нью-Джерсі — "Gottfried Kreuger Brewing Company ". Пробна партія була запущена в 1933 році в кількості 2000 одиниць, не призначених для продажу. На етикетці було написано "Krueger's Special Beer". Пізніше дизайн і назву змінили на користь "Krueger's Finest Beer" і "Krueger Finest Beer".

Перша тестова продаж була призначена в Річмонді (Вірджинія). 24 січня 1935 два бренди "Krueger's Finest Beer" і "Krueger's Cream Ale" почали успішно продаватись. Після того, як американська компанія "Krueger Brewing Co" випустила першу партію баночного пива під назвою "Вершковий ель Крюгера" в місті Річмонді, перспективність нової тари ні в кого не викликала сумнівів.

Нововведення настільки припало до смаку населенню, що вже через півроку збут пива в металевих банках у п'ять з половиною разів перевершив звичайні продажу. Пиво пили всі, попит все зростав. Через рік на нові технології упаковки пива перейшли ще двадцять три заводи США.

Спочатку банку відкривалася як звичайна консервна. Потім був придуманий спеціальний ніж (як сучасна відкривачка), яким можна було проколоти дірку в кришці. Інструкція розташовувалася прямо на банці — прочитав, відкрив і випив. Самі банки виготовляють із сталі. Пиво в них швидко псувалося і відкрити таку банку було не просто.

Після Другої світової війни банки стали довшими, метал більш тонким і іншого складу. Така форма була названа Keglined. Алюміній для виготовлення банок першими стали використовувати гавайці в 1958 році. А коли пивоварна компанія "Pittsburgh Briwing Co" спільно з пакувальної фірмою "Alcon" запропонували любителям елю спробувати пиво в алюмінієвих банках з клапанним відкриванням — це викликало справжній фурор.

Сьогодні банкове пиво представляє серйозну конкуренцію пиву, розлитому в скляні та пластикові пляшки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини