Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 2 грудня, 14:06:54

Смачні рецепти вихідного дня

22.01.2017   12:49Агенцiя

Запросили дівчину в гості на вечерю? Хочете її здивувати? Давайте разом з вами приготуємо смачну романтичну вечерю на двох…

Зваблювати будемо запеченою качкою з картоплею. Рецепт не є простим та швидким, але страва того варта.

Інгредієнти для качки та картоплі

Качка – 1 штука (1,5-1,8 кг)
Картопля – 1-1,5 кг
Кардамон – 5 г
Ягоди (продаються у відділах зі спеціями) – 15 г
Перець чорний горошком – 5 г
Перець запашний – 5 г
Апельсин (середній) – 1 штука
Цукор – 70 г
Сіль морська – 90 г
Лавровий лист – 1 штука
Розмарин свіжий – 2 гілочки
Чебрець свіжий – 2 гілочки

Маринад

Дистильовану воду доводимо до кипіння зі спеціями: кардамон, ялівцеві ягоди, перець чорний і запашний, сіль морська, цукровий пісок, апельсин (зрізати цедру, додати в маринад, з апельсина зробити фреш і додати в самому кінці). Маринад остудити до кімнатної температури.

Качка

Качку зачистити від пір’я (якщо такі є), відрізати шию (якщо є), підрізати крила до першої фаланги. Добре промити всередині і зовні.

У остиглий маринад занурити підготовлену качку і залишити на шосту годину маринуватися в холодильнику. Потім дістати, процідити, якщо залишилися спеції – видалити. Розігріваємо духовку до 140 градусів. На деко викладаємо качку і завантажуємо на півтори години (але стежимо за нею).

Через відведений час викладаємо картопля з сіллю і перцем (почищений і, якщо великий, порізаний на дві частини) навколо качки, підвищуємо температуру духовки до 195 градусів на 30 хвилин і періодично поливаємо качку і картопляним соком, який виділяється. Доводимо до готовності. Качку розібрати на рівні частки: одна ніжка плюс одна грудка або крило і грудка.

Сервіруємо тарілку

Ніжка плюс грудка, поруч – картопля, посипаємо нарізаним розмарином і листям чебрецю.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

 Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових

Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових 11:03

В області триває збір урожаю. Місцеві аграрії демонструють одні з найвищих показників за обсягами валового збору зернових і зернобобових культур, забезпечивши Чернігівщині друге місце серед регіонів України.

Чернігівські боксерки вибороли золото й бронзу на Кубку України серед жінок-еліти у Львові 10:35

Вітаємо наших спортсменок із вдалим виступом на Кубку України з боксу серед жінок-еліти, який проходив у Львові з 24 до 29 листопада!

 В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини

В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини 09:44

«НАСскрізь» – це вистава Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького. Її унікальність в тому, що акторами є ветерани та ветеранки російсько-української війни. Режисер-постановник проєкту – також ветеран – Дмитро Гусаков.

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна»

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна» 09:42

У Чернігові другий рік поспіль триває соціальний проєкт «Долоньки тепла.

Стартував прийом заявок на участь у програмі житлових ваучерів для внутрішньо переміщених осіб з ТОТ 09:39

Подати заявку за новим компонентом єВідновлення можна відсьогодні, 1 грудня, через мобільний застосунок Дія

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини