Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:52:53

"Краса врятує світ, і в першу чергу, від війни" ВІДЕО

04.01.2017   10:01Агенцiя

Так вважають в чернігівській арт-студії «Колібрі». З якими мріями і якою красою зустріли Новий рік вихованці маленької яскравої пташки, розповідають наші кореспонденти.

Від 3 до 103 років – так, напівжартома-напівсерйозно визначають вік своїх вихованців в чернігівській арт-студії «Колібрі». 280 учнів навчаються тут бачити, розуміти, відтворювати і творити красу. Софійка Шевкопляс вже 6 рік поспіль відвідує заняття, і у 2016 здобула перше місце  на міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «На семи пагорбах».

Софія Шевкопляс, вихованка «Колібрі»: «У мене улюблений колір жовтий, він такий найбільш яскравий, як сонце. Також мої батьки дуже підтримують мене, радіють, коли я займаю якісь місця».

Ще один здобуток «Колібрі» торік – кубок України з художньої творчості на 11 Міжнародному фестивалі мистецтв «Любов до життя».

Андрій Сагайдачний, художник, викладач арт-студії «Колібрі»: «Спір такий був у 15 столітті, ще коли Мікеланджело сказав, що я можу поспорити на 100 злотих з Да Вінчі, Рафаелем, що ви не намалюєте так, як діти. Ті відповіли, що це просто, взяли фарби і… нічого в них не вийшло. Чому? Тому що у них в голові всі аспекти професійної діяльності, все по правилам – так не можна, такі кольори не поєднуються, форми відточені».

Лілія Ібрагімова, керівник арт-студії «Колібрі»: «Я вважаю, що це головне — завжди бачити гарне в житті, краса — це мабуть і є те найголовніше, що завжди надихає і витягу у будь-якому стані – війна-не війна. Це той рівень, про який люди мріють і тягнуться весь час. Для мене краса ось саме це, така мрія,  куди ми йдемо, мрія на краще життя».

Малюють і мріють – про сонце і вітер, небо і зорі, водоспади і гори, північне сяйво…

Лілія Ібрагімова, керівник арт-студії «Колібрі»: «Ви знаєте, дуже цікаво, тому що діти мріють про нову Україну, про майбутнє, навіть я бачу, як вони постять в фейсбуці, коли пишуть, що потрібно зробити, аби залишитись в Україні, чому у нас дуже гарно. Це така нова хвиля, якої раніше не було. А так мріють про те, що і завжди – цукерки, подарунки, подорожі. Миру, злагоди всім добробуту, щастя, побільше посмішок і радості».

А ще – здатності бачити і берегти красу. Ту, яка рятує світ кожного дня.

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини