Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:16:15

5 способів самостійно поліпшити психічне здоров'я

30.10.2016   13:44Агенцiя

Давайте будемо чесними: іноді поліпшення психічного здоров'я вимагає професійного втручання.

Можливо, щоб впоратися з такими розладами, як депресія або занепокоєння, навіть потрібна допомога терапевта або медикаментозна терапія.

На щастя, поки ситуація не стала критичною, існують альтернативи:

1. Встановити цілі, але не приймати невдачі на власний рахунок. Більшість людей  трохи перфекціоністи, а визначення цілей може бути першим кроком на шляху до успіху. Однак надмірний перфекціонізм пов'язаний з поганим станом здоров'я, депресією і підвищеним ризиком смерті.

2. Виходьте на вулицю. Знаходження в приміщенні захищає нас від спеки або холоду, але якщо ви рідко буваєте на свіжому повітрі, це відбивається на психічному здоров'ї. Всього 90 хвилин прогулянки знижує активність мозку в субгенуальной префронтальної корі головного мозку. Ця область активна, коли ми зайняті негативними думками.

3. Медитація. З одного боку це виглядає як неробство, але насправді медитація допомагає впоратися з депресією і тривогою.

4. Фізична активність допоможе не тільки привести тіло в порядок, але і принесе користь мозку, зменшивши ознаки його старіння.

5. Шукайте сенс, а не задоволення. Люди насправді більш щасливі в житті, коли вони беруть участь у соціально значущих заходах, ніж коли вони зосереджені на гедонізмі.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.