Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:18:44

Прилуки ярмаркують

24.09.2016   15:18

Зранку 24 вересня місто поринуло у вир гамірливих подій Воздвиженського ярмарку. Перший день історичного дійства, яке бере свій початок з глибини віків, супроводжувала ясна погода й незрівнянний народний колорит свята.

Урочистому відкриттю ярмарку передувала хореографічна композиція „Вас зустрічають щедрі Прилуки”, що розгорнулася на перехресті вулиць Київської та Юрія Коптєва.

Після чого почесні гості свята рушили до головної локації ярмарку на Центральну площу міста. Відкриття Прилуцького міжрегіонального Воздвиженського ярмарку у 2016 році відбулося за присутності міського голови Ольги Попенко, народного депутата України Валерія Дубіля, представників Ніжинської, Прилуцької районної державної адміністрації та ради, депутатів Чернігівської обласної й Прилуцької міської рад, делегації Чернігівського земляцтва, керівників і колективів підприємств, установ та організацій міста.

З вітальним словом до прилучан звернулася очільниця міста. Ольга Михайлівна побажала присутнім сонячних і багатих на врожай днів, щастя у родинному колі та процвітання кожному прилучанину.

Несподіванкою для городян стала пісня, яку Ольга Попенко виконала з Олександром Дубовиком. Дует заспівав легендарну композицію “Два кольори”, а в цей час десятки студенток Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу фігурною ходою продемонстрували присутнім майстерно вишиті рушники, кожен з яких був оздоблений майстринями різних мікрорайонів нашого міста. Кожен рушник представляв окремий вид стилізації й майстерності виконання.

Незабутньою подією свята, принаймні для однієї з сімей, стало привітання молодого подружжя, яке вирішило побратися саме в день Воздвиженського ярмарку. Максима та Яну вітала міський голова, осипаючи молодят золотавим зерном у знак доброї долі й намовляючи прожити своє заміжнє життя у щасті та радості.

Увібравши з цих слів гарний настрій кожен з гостей розпочав свою особисту мандрівку алеями демонстрацій та продажу продукції сільськогосподарської, переробної та легкої промисловості. А чого тільки не пропонували народні умільці: гончарні і ковані вироби, ювелірні прикраси і вишиванки, меблі з лози і витвори з дерева, а ще картини, обереги, гобелени, солом’яні брилі…

Чимало майстрів демонстрували свої уміння на очах у прилучан та гостей міста. Під час прогулянок метушливим, але радісним натовпом можна було скуштувати силу-силенну усіляких наїдків, послухати гарну українську пісню або подивитись виступи самодіяльного чи професійного художнього колективу.

Легенда української кухні – Пан Вареник люб'язно вітав городян на алеї Любові Забашти.

У рамках заходу було організовано та проведено конкурсно-розважальну програму „Ходить Гарбуз по городу...”, фестиваль страв з гарбуза „Гарбузові господині”, майданчик „Відкритий мікрофон”, Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль „Співоче поле”, який передав музичну естафету концертній програмі за участі творчих колективів міста.

Крім розважальних локацій на прилучан чекали й суспільно-важливі. Так, з-поміж усіх куточків виділялась презентація “Ярмарок проектів Громадського бюджету”, організована відділом економіки міської ради. Де прилучани отримали гарну можливість ознайомитися із перспективними проектами та вирішити, за котрий з них віддати свій голос під час загальноміського голосування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини