Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:10:29

15 цікавих фактів про полуницю

26.06.2016   16:42Агенцiя

Що Ви знаєте про полуницю, окрім того, що вона смачна, червона та корисна? Прийнамні те, у одній ягодці біля 200 зерняток, гадаю Ви не чули. А про те, що буває і біла полуниця також?

Ми пропонуємо Вам дізнатися чим ще цікава ця королева ягід.

1. Вчені стверджують, що полуниця покращує кровообіг і подачу кисню до м'язів.

2. Чим яскравіший колір полуниці, тим більше в ній корисних речовин.

3. Ягоди полуниці допомагають знизити рівень цукру в крові.

4. У 100 г полуниці - всього 30 ккал. При цьому ця ягода містить велику кількість заліза, йоду, вітаміну С, магнію, кальцію, фосфору, калію і фолієвої кислоти.

5. Щоб зміцнити імунітет, достатньо з'їдати кілька ягід полуниці в день.

6. Ягоди полуниці часто використовують як народний засіб від головного болю і лихоманки.

7. У полуниці є флавоноїди фісетін, який захищає мозок від старіння і допомагає зберігати хорошу пам'ять.

8. Зараз у світі існує більше трьохсот сортів полуниці.

9. У полуниці є мідь, яка стимулює вироблення колагену. Замість покупки дорогого крему, краще зробити маску з полуниці. Ефект буде той же, а на зекономлені гроші краще купити пару відер ягід.

10. Полуничний сік допоможе позбавитися пігментних плям і веснянок. Цими ягодами можна відбілити шкіру. Також полуниця сприяє відбілюванню зубів.

11. «Ягодою любові» полуницю назвав англійський вчений Патрік Холфорд. Він довів, що в ній міститься велика кількість цинку, який викликає сексуальне збудження як у жінок, так і в чоловіків. Саме тому у Франції досі живе традиція готувати молодятам перед першою шлюбною ніччю солодкий полуничний супчик з вершками.

12. Крім червоної, існує ще й біла полуниця. Вона з’явилася в середині 18 століття в результаті схрещування різних сортів дикої полуниці. Зараз цей вид втрачено, а сучасна біла полуниця — гібрид червоної полуниці і ананаса.

13. Найбільша ягода була зірвана в 1983 році в Ролкстоне (штат Кент, США). Її вага становила 231 г. Щоправда, ягода не принесла задоволення власнику: вона виявилася водянистою і кислою.

14. Крім традиційного вживання полуниці з вершками, її можна поєднувати з морепродуктами, птицею і сирами. Однією з найсмачніших страв вважається полуниця, обсмажена на вершковому маслі з чорним перцем.

15. В італійському місті Немі щорічно влітку проходить свято полуниці. У велику чашу насипають тисячу кілограм полуниці, а потім заливають все великою кількістю шампанського, а всі перехожі можуть пригоститися.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.