Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:41:00

Шоколадний торт покращує пам’ять та розвиває абстрактне мислення — вчені

19.06.2016   14:31Агенцiя

Вчені Сіракузького університету (Нью-Йорк, США) провели масштабне дослідження серед 968 осіб у віці 23-98 років, які не змінювали своїх харчових звичок.

Експеримент показав, що шоколад безпосередньо впливає на пізнавальні процеси, а часте його вживання значно покращує пам’ять і розвиває абстрактне мислення.

Кілька років тому дослідники в Університеті Тель-Авіва повідомили, що їдять шоколад щоранку. Це допомагає їм у роботі. Всупереч поширеній думці, що люди, які сидять на дієті, повинні виключити шоколад зі свого раціону, було встановлено, що шоколад, навпаки, допомагає скинути зайву вагу.

— Коли ви прокидаєтеся, ваш мозок починає терміново потребувати енергії. В цей час дня організм перетворює їжу в енергію. Якщо ви їсте пізніше, ваш мозок все ще знаходиться в режимі бойової активності, але вже зберігає енергію у вигляді жирових відкладень. Таким чином, навіть харчуючись менше, ви все одно набираєте вагу, — говорить професор Даніела Якубович, автор бестселера» Дієта щільного сніданку

Шоколад важливо з’їдати не пізніше 9 години ранку. На думку доктора Даніели, люди, які їдять на сніданок білки, вуглеводи і висококалорійний десерт (600 ккал), втрачають у вазі більше, ніж люди, які приймають їжу пізніше і з’їдають всього 300 ккал.

Що ж такого перебуває в шоколаді, що робить такий вплив? Вчені вважають, що справа в флавоноїди — поживних речовинах, які є природним антиоксидантом і містяться в какао-бобах. Високий вміст флавоноїдів також відзначено в чаї, червоному вині, винограді і яблуках.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.