Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:06:19

Незвичні правила дорожного руху в різних країнах світу

22.05.2016   20:08Агенцiя

Власний автомобіль давно не розкіш, а просто засіб пересування. І як будь-яка буденність, подорожі на машинах по дорогах різних країн регулюються різними правилами. Про найдивніші ми розповімо в цій збірці.

Данія

У Данії ні в якому разі не можна заводити машину, поки ви не перевірите свій транспорт повністю. І під словом «повністю» датський закон має на увазі, що ви обов’язково повинні подивитися під машину і переконатися, що там немає сплячої дитини. Світла країна.

Таїланд

У Таїланді співробітники місцевої ДПС можуть оштрафувати за водіння без сорочки.Хамського голого тіла тайський закон не терпить, будь то жінка або чоловік.

Мексика

Мексика – єдина країна, де включили функцію здорового глузду і заборонили панночкам фарбуватися за кермом. А щоб їм не було прикро, чоловікам заборонили голитися.

США

У США деякі дорожні правила вже застаріли, але все ще діють. Наприклад, в штаті Пенсільванія водій зобов’язаний заховати машину, якщо вона злякає коня.

А ось в штаті Алабама незвичайний закон здається цілком розумним. Водіям заборонено сідати за кермо босоніж. Таке правило придумали неспроста – у них від цього один водій ледь не помер. Чоловік не міг вчасно натиснути педаль гальма через те, що вона була дуже гарячою.

Ну і на десерт – в тій же Алабамі заборонено водити машину із закритими очима.

Філіппіни

На Філіппінах борються з пробками як можуть. Машини з номерами, що закінчуються на цифри 1 і 2, не повинні з’являтися на дорогах по понеділках, на 3 і 4 – по вівторках, 5 і 6 – по середах, 7 і 8 – по четвергах, а 9 і 0 – по п’ятницях. У вихідні на дорогах можна з’являтися всім. Ось і все.

Деякі європейські країни

У Франції, Фінляндії та Іспанії автолюбителям заборонено використовувати таке чудо техніки, як радар-детектор. А в Люксембурзі, Бельгії та Швеції за пристрасть до таких гаджетів можна відсидіти реальний тюремний термін (від трьох місяців до восьми років).

А от у Німеччині радар-детектори не забороняються. І незважаючи на економічну кризу, в 2015 році цей ринок не здав позиції і зміг запропонувати автолюбителям кілька відмінних моделей.

Австрія


В Австрії є дуже сумнівний для водіїв закон – в країні офіційно заборонені відеореєстратори. Використання цих приладів вважається втручанням в особисте життя.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини