Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 23 лютого, 16:37:16

Смачні рецепти вихідного дня

15.05.2016   12:00Агенцiя

Пиріг "Ранкова роса"

Інгредієнти

Тісто: 2 склянки борошна, 1/2 склянки цукру, 2 жовтки, 1 яйце, 2 ложечки розпушувачу, 1/2 пачки м’якого маргарину або масла

Сирна маса: 1 кг нежирного сиру, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 2 склянки молока, вершковий пудинг без цукру (35-40 g), 2 яйця, 4 жовтки

Пінка:
6 білків, 1 склянка цукру


Приготування

Тісто
З усіх поданих в рецепті складників потрібно замісити тісто. Для цього я спочатку перетерла яйця, цукор і маргарин, а тоді додала борошно з розпушувачем. Маргарин перед додаванням до тіста я трохи підтопила. Замісіть і покладіть тісто на півгодини в поліетиленовий кульок і в холодильник.

Сирна маса
Сир на цей сирник беруть нежирний. Я брала польський у відерку, який уже перемелений і готовий до вживання. Якщо сир звичайний базарний, змеліть його двічі на м’ясорубці. Додайте решту складників і збийте міксером. Вийде доволі рідка сирна маса, але так має бути.

Пінка
Білки з щипкою солі добре збийте. Коли зіб’ються, поступово додавайте цукор. Краще білки збивати під час печення сирника, найкраще перед самим викладенням пінки на сирник.

Сирник
Кількість інгредієнтів розрахована на велику форму 25×36 см (або дві середні круглі форми). Викладіть дно форми пергаментом для випічки, а боки змажте маслом. Вниз викладіть охололе тісто, розрівняйте (я розкладала змоченими у воду руками). На тісто вилийте сирну масу і випікайте (без піни) близько 1 години при температурі 180 градусів. З піною ще додатково 10-15 хв.

Пінку на сирник викладайте в кінці випікання, коли сирна маса легко зарум’яниться. З пінкою випікайте не надто довго – вона має зробитися легко коричневою (бронзовою), але не надто темною, бо не буде роси :).

Після випічки відкрийте духовку і дайте пляцку охолонути прямо там десь близько півгодини. Тоді вийміть і охолодіть до кінця. Сирник тримайте в холодильнику.

http://easy-cooking.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

Українська Масниця, або Колодій: традиції та значення свята

Українська Масниця, або Колодій: традиції та значення свята 14:44

Українське свято Колодій (Масниця) припадає на останній тиждень перед Великим постом. У 2020 році Колодій триває з 24 лютого по 1 березня. Інші, менш поширені його назви: Сиропуст, Пущення, Масниця або ж “Бабський тиждень”.

Смачні рецепти вихідного дня: 10 рецептів салатів з авокадо

Смачні рецепти вихідного дня: 10 рецептів салатів з авокадо 14:36

Для салатов обязательно выбирайте спелое авокадо. Перед приготовлением очистите его от шкурки и косточки. Если вы купили недозревшее авокадо, положите его к бананам или яблокам, или на батарею - оно дозреет.

Гороскоп на тиждень 24 лютого - 1 березня 2020 року

Гороскоп на тиждень 24 лютого - 1 березня 2020 року 14:02

26 лютого інтелект і воля будуть перебувати в гармонії. Період ретроградності Меркурія сприятливий для ухвалення розумних рішень. Можна розраховувати на велику кількість спілкування, успішні ділові поїздки в ті місця, де були раніше, а також відновлення колишніх контактів.

Не 23 лютого... Ось коли треба вітати українських чоловіків

Не 23 лютого... Ось коли треба вітати українських чоловіків 10:31

23 лютого – День Червоної армії і Флоту. Зараз в низці постсоціалістичних країни відзначають це "свято" як День захисника Вітчизни, але українцям про нього давно пора забути. Наша Вітчизна – це Україна, а не СРСР, тому й вітати чоловіків ми маємо в інші дні.