Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:19:24

ТОП-12 найцікавіших фактів про щастя

20.03.2016   11:53Агенцiя

20 березня, за рішенням ООН, у світі відзначають Міжнародний день щастя

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Ініціатори свята брали за основу і думку про те, що щастя є однією з основних цілей людства, у зв'язку з чим засновники закликають всі країни направити зусилля на поліпшення добробуту кожної людини.

Пропонуємо найцікавіші факти про це чудове відчуття.

1. Найщасливішою країною світу в 2014 році визнана Фіджі. Опитування проводилося серед 65 країн, в якому взяли участь 64 тисячі респондентів. Серед опитаних громадян 65 країн світу щасливими себе вважають 70% населення. В "індексі щастя" перше місце посіла Фіджі, найнещаснішою країною визнаний Ірак. Африка та Азія лідирують у рейтингу найщасливіших країн, а традиційно найнещаснішими почуваються мешканці Західної Європи.

2. В Україні 7 населених пунктів мають похідну назву від цього найкращого почуття. Зокрема, в Україні є село Щасливе Бахчисарайського району в Криму, село Щасливе, Стрийський район (Львівська область), таке ж село в Київській області, Кіровоградській, Закарпатській та Запорізькій.Також є сумнозвісне місто в Луганській області – Щастя.

3. Щастя має ціну. Експерти порахували ціну щастя в різних країнах та виявили, що найдешевше щастя в Ізраїлі ($4491 на людину), а найдорожче – в Катарі ($14609). Свої підрахунки вони робили на підставі рівня життя, спираючись на дані Світового Банку про ВНП на душу населення та оцінку щастя.

4. Попри це, щастя таки не в грошах, що доводить ще одне дослідження. Вчені виявили, що зріст доходів після досягнення певного рівня (зокрема $80 тис. на рік для громадян США) припиняє приносити щастя.

5. Щастя не обов’язково залежить від зовнішніх факторів. Щасливими людей роблять гормони. Щастя – це біохімічні процеси, пов’язані з гормонами серотоніном, дофаміном та ендорфінами.

6. Посмішка, навіть без причини, може зробити щасливим. Вчені виявили, що під час посмішки м'язи обличчя подають сигнал в мозок, який і зреагує радісним настроєм. Окрім цього, заняття спортом та ультрафіолет можуть зробити щасливими. Інтенсивні фізичні вправи стимулюють виробіток дофаміну, а перебування на сонці збільшує концентрацію серотоніну.

7. Одружені люди щасливіші за неодружених.

8. Попри те, що визначити тривалість щастя важко, вчені вирахували, що щасливі обійми в середньому тривають 3 секунди.

9. Здорові люди на 20% щасливіші за хворих.

10. На 50% щастя залежить від генів, на 10% - від умов життя і на 40% - від конкретної ситуації.

11. Негативні емоції потрібні людині, адже відчуття щастя підтримується емоційним контрастом.

12. Енергія позитивних емоцій сильніша за енергію негативних.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.